Sivut

lauantai 15. kesäkuuta 2013

Toivepostaus: vauvantarvikkeet


Ootte kovasti toivoneet tarvikepostausta. Me ei ehditty hankkimaan muuta kuin vaatteita ennen osastolle joutumista, joten postaus on tyyliltään mitä aiomme hankkia...

Ei olla pohdittu kaikkea loppuun asti, joten mikään lopullinen ostoslista tää ei ole.

1. TURVAKAUKALO X 2 - ollaan katsottu Babystylen Brio Primo turvakaukaloa jalustalla. Halutaan sellaiset turvakaukalot, jotka voi helposti "napsauttaa" paikalleen eikä joka kerta tartte pelata turvavöiden kanssa. Sen takia jalusta on kätevä, mutta halutaan myös se perinteinen turvavyökiinnitysmahdollisuus, että kaukalot voi kiinnittää myös vaikka isovanhempien autoon ilman jalustaa. 

2. PINNASÄNKY X 2 - Ikea Gulliver pinnasängyt valkoisina. Peruspinnasänky, kaksi eri korkeutta pohjalle ja irrotettava laita lapsen kasvaessa.

3. SITTERI X 1 + KEINUSITTERI X 1- Emma Rocker Mouse -sitteri. Oon kuvien ja tuotetietojen perusteella ihastunut Emman sittereihin. Hyvä hinta-laatusuhde? Halutaan ihan perussitteri, jota voi heijata tarvittaessa.
Ollaan pohdittu, että hankitaan yksi perussitteri ja yksi keinusitteri.

4. AINU ENSIPUPUT X 2 - valkoinen ja vaaleansininen Ainu.
   
5.  TEDDY KOMPANIET MINIKANIINI X 2 - suloiset pehmolelut pojille

6. MOBILE X 2 - Mamas&Papas Once Upon A Time -mobile. Aivan ihana! Joko molemmille samanlaiset tai toiselle kollaasissa näkyvä muumimobile. Täytyy vähän miettiä.

7. PUUHAMATTO X 1 - Muumi puuhamatto tai Tiny Love puuhamatto. 

//Näiden lisäksi listaan kuuluu ainakin hoitotuotteet, hoitoalusta, amme, rintareput ja kaikki "pieni sälä". Seuraava haaste voisi olla konkreettisen listan tekeminen kaikesta mitä pitää ostaa. Sellainen on hyvä olla mukana, kun suuntaa ostoksille.

Yritetään löytää mahdollisimman paljon käytettynä, koska nykyään saa ihan uudenveroista tavaraa edullisesti käytettynä. 

Rattaat meillä periaatteessa on jo. Mun vanhemmat osti tuplarattaat mun veljenlapsille, mutta niille ei ollutkaan käyttöä ja saadaan ne. xxxx

Vinkkejä ja käyttökokemuksia hyvistä tarvikkeista otetaan innolla vastaan! :)


1. 4. 5. 6. 7. kuvat Babystyle
2. kuva Ikea
3. kuva Prisma 

27 kommenttia:

 1. Meillä on Brio Primo jalustalla ja voin kyllä suositella! :) Meiltä löytyy myös Emman sitteri ja hyvä sekin :)

  VastaaPoista
 2. Hei vaan! Täällä toinen kaksosten äiti kirjoittaa. :)

  En tiedä, mitä mieltä olet imettämisestä, mutta meillä tuohon ruokintaan liittyen tärkeitä vermeitä olivat seuraavat (meillä siis sekä imetettiin että juotiin pullosta omaa maitoa ja korviketta):

  - paljon kivoja imetyspaitoja
  - hyviä imetysliivejä (jotkut kannattaa hankkia jo etukäteen, vaikka tarkkaa kuppikokoa ei voi tietää. Mun A-kuppi taisi kasvaa D-kuppiin...)
  - paljon käyttöä oli hyvällä rintapumpulla (meillä toimi pistoolimallinen Avent) ja siihen sopivilla pulloilla (Aventiin oli myös monia erilaisia tuttiosia, mutta muillakin merkeillä on varmaan sekä hyviä pumppuja että pullosarjoja)
  - rintakumia tarvittiin alkuaikoina kovasti, kun pullolle oppinut vauva opetteli ottamaan otetta rinnasta. Mutta sen kumin saa helposti ostettua vaikka sairaalan kanttiinista, jos sellaista tarvitsee. Ei maksa paljoa.
  - rintahuoltoon liittyen hyvä rasva nänneille (esim. apteekista saatava Lansinoh oli mulla hyvä, eikä sitä tarvinnut pestä pois ennen imetystä)
  - jos suunnittelet imettäväsi, niin vaadi hyvää imetysohjausta heti sairaalassa! Minivauvojen kohdalla siinä on omat niksinsä. Ja jos vauvat syntyvät tosi aikaisin ja joutuvat olemaan vastasyntyneiden osastolla niin kuin meidän vauvat, pumppaaminen kannattaa aloittaa heti synnytyksen jälkeen, kun vaan suinkin jaksaa. On aika ihana tunne, jos voi viedä tuliaisina pari pisaraa omaa maitoa vauvoille sinne osastolle.
  - Imetystyyny (ja meillä sen lisäksi iso kasa isoja ja tukevia muitakin tyynyjä) olivat hyviä sekä imettäessä ja muutenkin.
  - Pullojen sterilointia varten meillä toimi mikrosterilaattori (sellainen pömpeli, jossa pullot voi steriloida mikrossa. Ei tarvinnut vahtia, etteivät pala kattilassa keitettäessä. Sitä pullosouvia nimittäin riitti...). Ainakin Aventilla on mikrosterilaattoreita. (Ja ei, mulla ei ole mitään kytkyä Aventiin... ;))

  Mitähän vielä. Reppuja meilläkin käytettiin kovasti, ei pelkästään ulkona, vaan eniten sisällä. Meillä oli Ergo-merkkiset, ja niihin oltiin tosi tyytyväisiä, koska ne olivat tukevat, kivan näköiset ja tosi pitkäikäiset - lapset pääsivät niiden kyytiin vielä melkein kolmivuotiainakin, eli ihan hiljattain. Olivat siis tosi hyvä hankinta taloudellisestikin. Ergoon ei voinut pistää ihan pikkuruista vauvaa (mihinkään reppuun ei voi), mutta toinen vastaava reppumerkki, Manduca, on sellainen, jota voi säätää sopivaksi pienemmällekin kannettavalle. Toivottavasti löytyy mieluisat! :)

  Onnea matkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kokemusten jakamisesta! :) Mua stressaa imettäminen jo nyt ihan mielettömästi. Haluan imettää, mutta stressiä lisää se jos pojat syntyvät kovin pieninä ja joudun pitkään pumppaamaan ja viemään maidon Lastenklinikalle. Haluaisin mahd.pian syntymän jälkeen voida imettää, mutta se riippuu ihan milloin ja missä kunnossa pojat syntyy. Ja tuleeko maitoa edes ja huoh...
   Mulla ei tullut edes mieleen mitä kaikkea "lisävarustetta" imettämiseen mahdollisesti tarttee.

   Täytyy tutustua reppuihin vähän paremmin ja kokeilla mikä meille tuntuu parhaalta. Sellaiset olis kyl kiva olla jos vaan pojat viihtyy niissä :)

   Poista
 3. Meillä todettiin yhdeksi tärkeimmistä pelastuksista turvakaukalot ja rattaat, joihin kaukalot sai kiinni. Millaiset rattaat saatte? Jos niihin on mahdollista ostaa sopivat kaukalot niin kannattaa ehkä katsastaa sekin vaihtoehto :) Onnea odotukseen ja vauva-arkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei. Meille tulee rattaisiin vaunukopat. Kiitos paljon :)

   Poista
  2. Mulla kaksi lasta ennestään ja nyt tulossa ne kaksostytöt. Olen ehdottomasti samaa mieltä niistä rattaisiin kiinnitettävistä turvakaukaloista ja tuosta telakasta!! Vaihtoehtoja löytyy paljon ja jos teillä on jo kaksosrattaat voi harkita "matkarattaiden" ostoa, joissa olisi juuri tuo mahdollisuus kiinnittää turvakaukalot.

   Poista
 4. Moikka! Itse yhdyn toisen kaksosmamman sanoihin täysin :)

  Meillä ennenaikaisena syntyneet poikaset eivät osanneet rintaa imeä. Taistelin asian kanssa aikansa. Todellisuudessa kotiutuessa kaksosten kanssa ei imettäminen onnistu (ainakaan täysin niin) että ilman pulloja pärjäisi. Suosittelen hankkimaan pulloja paljon ja voin sanoa, että ei minua ainakaan harmittanut se, että tuli ostettua niitä valtavasti. Hommaa riittää vauva-aikana sen verran, että minua ainakin helpotti että niitä oli paljon. :) Itse ostin ainu Mam pulloja noin 15kpl. Ja että saat vauvoille maitoa (jos imetyksen kanssa ongelmia), niin toisiaan kunnollinen pumppu kannaattaa ostaa.

  Leikkimatto ja sitteri(t) ovat tärkeitä, muttei niitä ekoihin viikkoihin vielä tarvitse :) Kuulostaa hullulta, mutta itse hommasin tuplakoliikin aikana meillä kolme koliikkikeinua. Meillä oli parhaimmillaan kolme keinua ja kolme sitteriä (joista yksi tärinä). Rintareppujakin oli kaksi, jollon iltahuutojen aikana isukki/tai joku muu sai toista kannella..

  Tsemppii sinne!
  Terkuin Maikki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä pelkäänkin. Imettäminen stressaa muutenkin ja lisähaasteensa siihen tuo jos pojat syntyvät niin pieninä, etteivät jaksa/osaa imeä rintaa. Täytyy alkaa metsästämään hyvää rintapumppua ja hamstraamaan pulloja! :)

   Niin, hankitaan ainakin leikkimatto vähän myöhemmin. Oho, no mut sitä yrittää varmaan kaikkensa, jotta koliikkiin saisi edes vähän helpotusta! Vaikka hommaa sitten useamman keinun ja sitterin ;)

   Poista
 5. 1. anonyymi tässä vielä. Pieni korjaus edelliseen: tiedän moniakin kaksosia, jotka kotiutuessaan pärjäävät pelkällä rintamaidolla niin, ettei edes pumppausta tarvita - meillä ei mennyt niin, mutta tuttavapiirissä on useitakin tällaisia kaksospareja. Mutta kyllä, minäkin kannustamaan hankkimaan pulloja sen verran, etteivät ihan heti lopu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän pelkään, että meidän kohdalla ainakin alku menee pumpatessa jos pojat syntyvät ennenaikaisina. Pullo-ostoksille siis! :)

   Poista
 6. Noista rintapumpuista mä suosittelen hankkimaan sellaisen, jolla voi pumpata kahden puolen samaan aikaan, säästyy hurjasti aikaa ja se on myös tehokkaampaa maidontuotannon käyntiin saamiseksi. Mulla oli esikoisen kanssa perus-ainu, joka oli aika huono kun sitten vertasin sitä kaksosten kanssa käyttämääni aventiin, joka taas sekin oli aika mitätön kun sitten sain vihdoin ostettua sellaisen kaksipuolisen (käytettynä, esim. hmp:n kirpparipalstalla aika usein on myynnissä, tai niitä voi myös vuokrata).

  Ja iso imetystyyny on tosi hyvä, kaksosia imettäessä välttämätön ja helpottaa myös yhtäaikaista pulloruokintaa.

  Ja tosiaan, 15 pulloa on aika minimi, nehän menee päivässä. :D Vaikka imetys lähtisi sujumaan, niin keskosille joutuu yleensä osan maidosta kuitenkin antamaan pullosta, jotta siihen saadaan lisäravinteita sekoitettua. Ja kyllä, sterilaattori (esikoisen pullot steriloitiin vielä kattilassa, mutta sitten kun niitä oli tuplasti niin kahden päivän jälkeen ostettiin sterilaattori), ja meillä oli myös pullonlämmitin ihan kätevä - niitä voisi olla kaksikin. Voi tietysti lämmittää mikrossakin, mutta rintamaidolle varsinkaan sitä ei suositella.

  Kantoreppuja löytyy myös kaksosmalleja, meillä oli weego -merkkinen, joka tilattiin Saksasta, oli välillä iso apu ihan kotona vauvojen rauhoittamisessa ja talvella lumien aikaan ulkona liikkuessa.

  Sittereitä meillä ei ole ollut ollenkaan, vaan ollaan käytetty turvakaukaloita silloin kun vauvat on pitänyt johonkin laskea. Mutta kai ne varsinkin kaksosten kanssa on näppäriä.

  Meillä todettiin hyväksi kun oli esikoisen peruja niin iso hoitopöytä ja sen mallinen hoitopöytä (Stokken) että siinä mahtui vaihtamaan vauvoja molemmin puolin, eli kun oltiin miehen kanssa molemmat kotona, ei toisen tarvinnut odotella vuoroaan.

  Sänkyjä ei alkuun tarvitse kahta jos ei välttämättä halua, vauvoja mahtuisi vaikka neljä sinne yhteenkin. ;) Meillä ne nukkui 9-kuisiksi samassa sängyssä, niin säästyi makuuhuoneessa tilaa.

  Mitäs muuta. Vaatteita tarvitsee hitusen vähemmän kuin kahdelle yksinään asuvalle vauvalle, jos käyttää ainakin osaa molemmilla, koska pesukonetta joutuu kuitenkin pyörittämään niin tiuhaan. Ja siis pesukone jossa on kunnon linkous ja/tai kuivaaja on kyllä aika ehdoton, jotta voi joka päivä pestä pyykkiä ja ne kuivuukin.

  No huh, tulipa lista. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti listasta! :) Tuli monta tärkeetä asiaa, joista en tiennyt tai ollut ajatellutkaan moisia! Ihan hittinä se, että sitä tosiaan pärjää yhdellä sängyllä pitkään! Ollaan tuskailtu makkarin ahtaudella, ei enää! ;) niin me todellakin tehdään!

   Poista
 7. Vielä se eka anonyymi (innostuinko, no en kai...? :D).

  Itse asiassa yksi vinkki, jonka olisin ehkä itse halunnut kuulla raskausaikana: ihan kaikkea ei tarvitse hankkia etukäteen. Tietenkin sen verran vaatteita ja vaippoja, että jotenkin alkuun pääsee, ja jotain ruokintaa varten, mutta muuten voi myös katsella, millaisia tyyppejä sieltä tulee ja mikä tuntuu vauvanhoidossa helpoimmalta. Mikäli kotona ei ole tilaa hehtaareittain, en ehkä hankkisi esim. sittereitä, puuhamattoja ja kahta pinnistä (vauvat mahtuisivat pitkään yhteenkin, ellette sitten päädy nukkumaan samassa sängyssä koko posse) ihan vielä. Sitteristä en ole ihan varma, mutta se puuhamattoikä tulee vasta vähän myöhemmin - ja sitten teillä olisi toivelistaa valmiina, kun sukulaiset kuitenkin (toivottavasti!) haluavat tuoda lahjoja tai osallistua hankintoihin. Pyydä miestäsi ja sukulaisia lataamaan teidän pakastin täyteen annoskoossa sellaisia ruokia, joita tykkäät syödä, ja valmiita aterioita voi ehkä pyytää myös sukulaisilta tuomisiksi (aikaa kokkailuun ei nimittäin ole, ja synnytyksen jälkeen saatat olla pitkän aikaa kroonisesti väsynyt ja nälkäinen...).

  Meillä esim. vaatteita oli koko ajan ihan liikaa. Oltais selvitty kolmanneksella... ja eihän siinä mitään, vaatteet on ihania, mutta säilytystila kävi vähiin. Ehkä voi myös vihjailla sukulaisille, että ihan kaikkien ei kannata tuoda söpöjä, mutta ei järin käteviä tossuja tai 50-senttisiä bodeja. Vaikka vauvat syntyisivät minikokoisina, kasvuvauhti on yleensä aika huima myös kohdun ulkopuolella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti! Nyt osastolla ollessa oon huomannut vauvatarvikkeiden selailun ja mietiskelyn olevan tärkeää mulle. Se helpottaa oloa, kun jollain tapaa voi "valmistautua" poikien tuloon, vaikkei kotona pystykään rakentamaan pesää :)
   Hankitaan tavaraa pikkuhiljaa ja luultavasti aloitetaan vaipoista ;)
   Kiitos teidän lukijoiden, ymmärsin vasta nyt, että sitä tosiaan pärjää alkuun yhdellä sängyllä :D Säästetään ihan hurjasti tilaa makkarissa!
   Vaatteita me ei olla vielä ehditty ostamaan kovinkaan paljon. Jos pojat syntyvät ennenaikaisina niin saadaan 50-senttisille vaatteille normaalia pidempi käyttöaika :)

   Poista
 8. Meillä on ''vaan'' yksi 5kk muksu, mutta pulloista sen verran, että kannattaa niitä koliikkipulloja ostaa saa ihan perus ruokakaupoista, vaikka ei olisikaan koliikkia niin ne on siitä hyviä ettei mee turhaa ilmaa masuun mikä sitten huudattaa, kun koskee. Ja unipussi oli kanssa hyvä alkuun, kun toinen rupee heilumaan ja pitää sitten sillä itteään hereillä, kun laittaa unipussiin ja ei pysty heilumaan vaan on mukavassa kapalossa niin heti sammu. :) painoraja on niissä 3.2-6.4kg. Sitten löytyy varmasti isompaakin, mutta myö ei tarvittu sitten enää, kun unirytmit meni itsekseen kohdilleen.

  VastaaPoista
 9. Hyvältä näyttää lista. :) Ja paljon yllämainituista on varmasti apua. :) ^^
  Meillä oli sama kaukalo jalustalla, oikeen kätevä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti on :) Okei, hyvä kuulla! Nyt on jo useampi "tykkää"-kommentti eli eiköhän me niihin päädytä, kun muutenkin olin aika myyty! :)

   Poista
 10. Mä olen samaa mieltä siitä että tavaroita kannattaa ostaa vasta sitten kun tietää millaisia vauvat on ja mitä apuvälineitä imetykseen kokee tarvitsevansa jne. :) Meillä tykättiin hirveästi leikkimatosta lelukaarineen ja mobilesta, vaikka ensin ajattelin niitä ihan turhakkeina. Toisaalta taas paljon hehkutettu rintapumppu jäi käyttämättä samoin kuin tuttipullot (tosin kaksosille voisiko olla tarpeellisempia?) sillä imetys sujui kivasti, ei tullut maitoa liikaa eikä liian vähän. Ja toi telakallinen turvakaukalo oli meille ihan ehdoton! Vaikka toiset kritisoivatkin sitä että kaikenlaista "turhaa" arjen helpottajaa on tarjolla niin itse olen kyllä sitä mieltä että vauva-arjen keskellä on viisautta olla tekemättä asioita vaikeimman kautta ihan vaan periaatteen vuoksi. Eli avoimin mielin kokeile vaan kaikkea mikä omasta mielestäsi tuntuu näppärältä ratkaisulta! :) Onnea matkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! :) Luulen, että meillä pumppu ja pullot tulee tarpeeseen, etenkin jos pojat syntyvät ennenaikaisina eivätkä osaa/jaksa imeä rintaa. Osastolla on jo ohjeistettu aloittamaan pumppaus heti synnytyksen jälkeen ja kuljettamaan pumpattua maitoa Lastenklinikalle. Saa nähdä miten käy! :)

   Mä otan mielelläni kaikki helpottajat käyttöön, mitä sitä turhaan tosiaan kärvistelemään! Haluan meille ehdottomasti kaukalot telakalla, jotta kiinnitys on mahd.nopeaa ja helppoa! Kiitos kovasti! :)

   Poista
 11. Meillä oli tytöllä toi briokaukalo ja telakka ja kyllä tykättiin :) Sekä myös toi Emma sitteri :) Suosittelen siis ;)

  VastaaPoista
 12. Toi muumimatto on kiva, koska siinä paksu pehmeä alusta.. Helpotti ainakin meillä, kun poju treenasi ties mitä ja kaulautteli päätään lattiaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei. Hyvä tietää :) kiitos kommentista Anette! :)

   Poista
 13. Anonyymi 17. innostui myös keskustelusta :) Se on oikeesti yllättävää miten "vähällä" sitä pärjää alkuun, vaikka jokaisen kohdalla olen hankkinut ns. välttämättömät. Itselle tuli niinkin pöhkö ajatus mieleen kuin siteet :) Edellisen lapsen kohdalla olin unohtanut ostaa niitä kotiin ja mies pääsi heti kauppaan hankkimaan maxi-siiveke-imu-mega-siteitä :)

  Toinen erikoisempi tarve oli minigrippussit (ne pienet eli mini), johon pakastin maitoa. Itselläni maitoa tuli yli äyräiden ja sitä riitti hyvin pakkaseen. 2. lapseni syntyi keskosen kokoisena ja tarkat imetyslistat ja -punnitukset olivat arkea ensimmäiset päivät kotona. Imetyslistan vuoksi maito piti pumpata, jotta tiesin paljon maitoa oli mennyt. Esikoisen kanssa minulla oli käytössä käsin pumpattava ainun pumppu, mutta toisella lapsella sähkökäyttöinen aventin ja täytyy kyllä sanoa, että sähkökäyttöinen helpotti elämääni suuresti. Nyt olen harkinnut kaksosille sitä jonkun mainitsemaa kaksosten pumppua, mutta katson tilannetta vasta sitten kun pääsemme kotiin.

  Älä ota stressiä imettämisestä. Se onnistuu, jos onnistuu tai sitten ei onnistu. Kaikkein tärkeintä on sinun jaksaminen. Pojat tulee kyllä saamaan parhaan mahdollisen alun oli kyse sitten imettämisestä/pulloruokinnasta/nenämahaletkusta/omasta maidosta/korvikkeista :)

  Yhdyn myös aikaisempiin kommentoijiin siinä että vauvojen tarpeen mukaan voi sitten hankkia kaikkea härpäkettä, joka vain helpottaa perheen elämää. Esikoiseni oli koliikki vauva ja sekin ilmaantui vasta parin viikon jälkeen, jolloin minulla oli hyvää aikaa hankkia siihen tarkoitettuja juttuja.

  Vauvat ovat myös erilaisia ja niiden tarpeet ovat erilaisia. Esim. esikoinen ei suostunut olemaan kantoliinassa, mutta toinen lapseni rakasti sitä. Nyt tuntuu myös, että tytöt ovat masussa kovin erilaisia, joten nähtäväksi jää millaisia tarvitsijoita sieltä tulee :D

  Olen ostanut itse lähes kaiken myös käytettynä ja korvaamaton kirppis kaksosille on ollut hmp:n kirpputori. Sieltä hankin sängyt, sitterit, rattaat ja kaukalot.

  Toivotan kovasti jaksamista sinne vielä ja stressitöntä loppuodotusta!!

  - Mamma viikolla 34 -

  VastaaPoista
 14. Meillä on kaverilta lainassa tuo Brion kaukala ja on tosi näppärä! Vielä näppärämpää olisi jos sen saisi kiinnitettyä vaunujen runkoon (mutta vaunut ovat Emmaljungat). Myös samainen pinnasänky löytyy ja tähän asti on ajanut hyvin asiansa. Meillä on mummolassa tuommoinen Emman perussitteri, mutta poika viihtyy paremmin kotona olevassa Baby Björnissä (lainassa), se kun heiluu paljon pienemmästä liikkeestä. Jännittävää jäädä odottelemaan poikienne kotiutumista ja kuulumisia kaksosarjesta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3