Sivut

keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

H-hetki lähenee...

Nyt on nopealla tahdilla tullut muutoksia. Koti ei ole enää päällimmäisenä mielessä vaan lähestyvä synnytys. 

Eilen illalla langan kiristävä tunne paheni ja yöllä tunsin sen myös, vaikka yleensä nukun ongelmitta. Aamulla otettiin käyrät normaaliin tapaan ja kaikki on kuten pitääkin. Kiristävä tunne ja särky paheni ja lääkäri tuli käymään, kun lääkkeistä ei ollut apua. Otettiin verikokeet ja päätettiin tehdä sisätutkimus.

Ensin lääkäri katsoi sen ihmeellisen metallijutun (?) avulla ja sanoi näkevänsä pikkuisen jalan kalvojen läpi. 

Kädellä kokeiltaessa kohdunsuu on 3cm auki ja kalvot sekä A-vauvan jalka tuntuu selvästi. Tutkimuksen aikana saatiin aikamoiset naurut, kun kesken kohdunsuun kokeilun A-vauva potkaisi niin kovaa lääkäriä käteen, että lääkäri pelästyi ja peruutti monta askelta, mä pelästyin kun luulin, että jotain pahaa kävi ja kätilö pelästyi meidän pelästymistä ja varmasti vauvatkin! :D Lääkärille ei oo kuulemma ikinä ennen käynyt vastaavaa, koko pitkän uransa aikana! 

Ultratessa selvisi, ettei tukilanka pidä enää vaan on antanut periksi toisesta päästä. Kalvot roikkuu pitkällä ja on suoranainen ihme, että ne on pysyny ehjänä ilman tukea. Meidän pojat kun on niitä tulevia futistähtiä ja treeni on kovaa jo tässä vaiheessa :) 

Sain kolmannen kortisonipiikin (kaksi sain viikolla 23+), särkylääkettä ja supistusten estolääkettä. Lääkkeistä ei ollut apua ja muutama selkeä supistus on tullut ja kipu jatkuu. 

Oon vähän sekaisin kaikesta enkä kunnolla tiedä missä mennään tai mitä tapahtuu. Lääkärit ja kätilöt on ravanneet täällä tiuhaan ja tuntuvat olevan oikeasti valmiudessa. Tuntemuksia kuulostellaan säännöllisesti, jotta osataan ajoittaa magnesium-tipan aloittaminen niin, että se ehtii vaikuttaa 12 tunnin ajan. Siinä on hankaluutena, ettei sitä voida antaa enää uudelleen jos sattuukin "väärä hälytys". 

Päällimmäisenä jäi mieleen lääkärin puheista, että nyt koitetaan pitää pojat masussa niin kauan, että kortisoni ehtii vaikuttaa ja magnesium ehditään antaa. Jos vedet menee niin leikataan heti eikä siinä tilanteessa jäädä odottamaan magnesiumia. Olo on epäuskoinen ja jännittynyt. Kuulostaa oudolta, kun kätilöt ja lääkärit puhuvat synnytyksen käynnistymisestä ja miten vauvat "valmistellaan" maailmaan. xxxx

Tuleekohan meille juhannusvauvat? Apua! 

40 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Atina! <3 Sitä tarvitaan, jännittää niin hurjasti!

   Poista
 2. OHO! Olipas uutisia! :D Hauska kyllä tuo, että vauva on pystynyt masusta jalan motkasemaan lääkäriä :'D Paljon paljon tsemppiä sulle ja pojille!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano!! Se tilanne oli niin koominen ja käsittämätön :D Kiitos kovasti <3

   Poista
 3. Pidän peukkuja ja toivon sydämmestäni, että kaikki menee hyvin. <3

  VastaaPoista
 4. Ohhoh! tsemppii <3 juhannuspojat olis kivat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emmi! <3 niin olis :) nyt täytyy tsempata ainakin yön yli magnesiumin takia.

   Poista
 5. Voi että!! Ihan mahtavaa, että raskaus pääsi näinkin pitkälle ja varmasti vauvoilla ei ole hätää, vaikka päättäisivät syntyä maailmaan jo tänään.
  Ihan mielettmän paljon tsemppiä, voimia ja jaksamista tulevaan koitokseen.
  Kaikki menee varmasti hyvin <3


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii, siitä saan olla kiitollinen, että mentiin yli 30 viikon :) Toivottavasti pojat voi syntyessään niin hyvin kuin mahdollista! Kiitos hirveästi Jenni! <3

   Poista
 6. Hui rupes ihan jännittään teidän puolesta! Tsemppiä ihan hirveesti, kaikki menee varmasti hyvin sitten ku h-hetki koittaa ja onhan teidän pienet pojat jo tosi hyvillä viikoilla alkutilanteeseen nähden. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos :) niinpä, paljon ollaan päästy eteenpäin ja onneksi ollaan yli 30, huomenna alkaa 31.viikko! :)

   Poista
 7. Voi vitsit, nyt rupes täällä jännittää vielä teidänkin puolesta !!! peukut ja varpaat pystyssä <3

  VastaaPoista
 8. Te olette jo tosi hyvillä viikoilla joten nyt ei muuta kuin tsemppiä synnytykseen!! <3

  VastaaPoista
 9. Jestas, tuli oiken vilunväreet kun siellä on niin jännät paikat!
  Sitä lankaa kuitenkaan ei otettu pois? Mitä tuo magnesiumtippa sitten tekee?
  Mulla on kyselykausi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! :) ei otettu, kun siitä tulis vaan lisärasitusta kohdunsuulle. Se ei haittaa, kun tulehduksesta ei oo viitteitä ja sektioon mennään kuitenkin. Se otetaan sektion yhteydessä pois :) magnesium vaikuttaa monella positiivisella tavalla vauvojen hermostoon ja lääkärit pitää sitä korkeassa arvossa ja todella tärkeänä :)

   Poista
 10. Hurjasti tsemppiä! Kyllä ne susta siellä huolta pitää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) niin pitää, paras mahdollinen hoito! :)

   Poista
 11. Oiii :) Tsemppiä sinne! Kohta ne on täällä! :)

  VastaaPoista
 12. Voi miten jännää! Kohta on teidänkin pienet täällä! Valtavat tsemppaukset sulle ja pojille! Täällä ollaan hengessä mukana! Kaikki menee varmasti hurjan hyvin! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, uskomatonta :) Kiitos hirveästi! :) <3 teillä on ihanat pikkutuhisijat!! Onnea teille ihan mielettömästi suloisuuksista! <3

   Poista
 13. Tsemppiä, jaksuja, haleja, kaikkea! Jännittävää! :) <3

  VastaaPoista
 14. Tsemppiä kovasti! Varmasti jännittää, mutta hyville viikoille olette jo päässeet, ja tosi hyvä, että vauvoja voidaan valmistella syntymään, ihan eri tilanne kuin jos olisivat lähteneet ihan yllättäen tulemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Niin on, onneksi alettiin toimia heti ku vähääkään näytti siltä, että jotain tapahtuu :)

   Poista
 15. Voi tsemppiä kovasti koko perheelle! Kyllä ne osaavat kätilöt, hoitajat ja lääkärit pitävät hyvän huolen sekä sinusta että vauvoista. Ja tietenkin myös isästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! <3 Niin pitävät, oon parhaassa mahdollisessa paikassa :)

   Poista
 16. Tsemppiä kovasti tulevaan synnytykseen ja paranemisia, jos sektioon ilmeisesti joudut? :) Kohta sulla on ne pienet siinä sun sylissäs ♥ Mikä rv nyt on menossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anette! <3 sektioon mennään poikien perätilan takia ja mä oon jo pitkään ollut asennoitunut siihen. 1h ja 5min niin alkaa 31.viikko! :)

   Poista
 17. Ohmy!Siis onneksi ollaan jo näin hyvillä viikoilla, pojat on selkeästi valmiita :) Nyt vaan paljon hermoja, tsemppiä, rauhallisuutta ja onnea sinne <3 Olette mun ajatuksissa nyt todella tiiviisti! Haleja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Jaiks. Niin paljon tunteita ja ristiriitaisia ajatuksia pyörii päässä. Kiitos hirmusti, oot ihana <3

   Poista
 18. Oo, tsemppiä kokemukseen! :) Täällä pidetään 6 peukalot pystyssä, että kaikki menee hyvin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, peukuista oli selvästi apua! ;) <3

   Poista

Kiitos kommentista! <3