Sivut

perjantai 29. marraskuuta 2013

Meidän päivä kuvina

TORSTAI

Ihan tavallinen päivä. Tällä kaavalla meidän normiarkipäivät yleensä menee.

02.30 Theo ääntelee siihen malliin, että kohta on nälkä. Käyn laittamassa maidon ja syötän Theon. Jesse syöttää Jimin. Jatketaan heti unia.

06.50 Jesse tekee maidot valmiiksi, sanoo heipat ja lähtee töihin.

07.00 Syötän Theon, 15 minuuttia. Syötän Jimin, 15 minuuttia. Jään seisomaan sängyn viereen muutamaksi minsaksi ja käyn kovaa kamppailua itseni kanssa, etten rojahda takaisin nukkumaan. Väsyttää.

07.10 menen kylppäriin, pesen ja rasvaan kasvot, pesen hampaat, laitan hiukset ponnarille ja meikkaan. Tähän joka aamuiseen sessioon menee noin 20 minuuttia.

07.30 sytytän kynttilät olohuoneen pöydälle, avaan verhot, laitan Ruotsin aamutv:n päälle ja suuntaan keittiöön. Laitan kahvin tippumaan, teen kaksi leipää ja puuroa. Oon pahasti kaavoihini kangistunut; melkein aina sama aamupala ja muutenkin samat rutiinit.

08.00 istun sohvalle syömään aamupalaa ja katson samalla Teen mom 3 uusia jaksoja (oon koukussa siihen, hypin riemusta tajutessani uusien jaksojen tulleen). Yleensä katson tässä kohtaa edellispäivän Emmerdalen, Solsidania tai Greyn anatomiaa.

Tappelen Facebookin ja Hotmailin kanssa - molemmat on lukkiutuneet enkä pääse käyttämään niitä. Kumma juttu.

08.45 selailen valokuvia joululahjoja varten. Pojista on ainakin pari tuhatta kuvaa ja niistä pitäisi valita...

09.45 haen vielä toisen kupin kahvia ennen "työpäivän" alkua ;) Laitan poikien pullot ja soseen valmiiksi.

10.05 kuuluu huhuilua makuuhuoneesta. Vien poikien päivän asut hoitopöydälle ja menen toivottamaan hyvää huomenta pikkuisille. Menen poikien sänkyjen väliin ja vuorotellen hymyilen ja lepertelen kummallekin. Avaan verhot ja pojat ihmettelee ulkoa tulevaa valoa. Nostan Theon hetkeksi Jimin viekkuun ja naureskellaan yhdessä.

10.20 Jimi jää juttelemaan mobilelle, kun vien Theon aamupesulle. Pikkupesu, lauleskelua, vaippa, vaatteet. Theo menee leikkimatolle odottelemaan lounasta. Haen Jimin aamupesulle; pikkupesu, lauleskelua, vaippa, vaatteet.

10.40 Pojat leikkii leikkimatolla, Theo näyttää Jimille miten käännytään selältä masulle (Theo oppi sen kunnolla alkuviikosta ja nyt mennään!!!) Lämmitän maidot ja soseen.

10.45 lounas. Menu: perunaporkkanaa ja maitoa. Syötän Theon, röyhtäytän ja laitan sitteriin. Syötän Jimin, röyhtäytän ja laitan sitteriin. Nyt syöttö meni onneksi ihan rauhassa, kumpikin jaksoi hyvin odottaa.

11.30 pojat on sittereissä ja leikkii leluilla. Puen päälle, petaan sängyt, siistin keittiön ja pakkaan laukun. Laitan vaunut valmiiksi ja valitsen pojille ulkovaatteet.

12.00 alan pukea poikia. Puvut lattialle, pojat pukuihin. Molemmat nauraa ja tykkää seurata mamman hupsuttelua. Puetaan niin, että ensin kummankin jalat pukuun, sitten tumput, kädet ja viimeisenä pipot päähän. Toinen kyllästyy odottamaan nopeammin jos puen ensin toisen kokonaan ja vasta sitten toisen.

12.10 Nostan Jimin vaunuihin ja alahuuli väpättää. Veli perään ja kiskon takkia päälle samalla, kun heijaan jalalla vaunuja. Theo tuijottaa, Jimi nyyhkyttää. Hanskat taskuun, kaulahuivi kaulaan ja takki auki vauhdilla ovesta ulos. Käytävässä Jimi rauhoittuu ja huokaisen helpotuksesta - menipä hyvin.

Laitan poikien pussit kiinni ja jalkapeitteen kunnolla. Mietin mihin mennään. Lähden kohti viereistä kauppakeskusta. Käyn ostamassa valokuvakehyksiä ja Jesselle take away-kuppeja.
Meinasin ostaa H&M:stä pojille bodyt, mutta päätin olla ostamatta, kun joulukin on tulossa ;)
     
13.00 teen pienen lenkin, nautin ihanasta ilmasta ja fiilis on hyvä.

13.30 kotiovella. Pojat nukkuu vielä. Laitan pullot valmiiksi ja lämmitän itselleni ruokaa; siskon tekemää makaronilaatikkoa. Kuin ihmeen kaupalla saan syödä ihan rauhassa. Olin varma, että kitinä alkaa, kun mikro kilahtaa. Juon kahvia ja luen Kaksplussan (kiitos anoppi!).

14.00 Theo herää. Leikitään sohvalla ja Theo ilmeisesti kertoo unistaan, kova höpötys. Laitan pesukoneen päälle ja haen Jimin olkkariin.

14.30 syötän ensin Theon ja sitten Jimin, menu: luumusosetta ja maitoa.

15.15 Jesse soittaa: tulossa kotiin. Pojat viihtyy leikkimatolla ja käyn läpi poikien pieniä vaatteita. Siistit, nuhjuiset ja ihan minit. Minit (kokoa 44-50cm) me lahjoitetaan Jorvin L2-osastolle, jossa tarvitaan pieniä vaatteita pienille potilaille. Muistan miten ihana tunne oli, kun pojille sai pukea oikeat vaatteet päälle. Niin suloisia!



15.45 Jesse tulee ja pojilta pääsee riemunkiljahduksia. Saan vaatelajittelun päätökseen ja oon iloinen, että pikkuvaatteet on niin hyvässä kunnossa ja niitä on enemmän kuin muistin. Jesse halii poikia ja vaihdetaan kuulumiset. Leikitään ja pusutellaan poikia. Theo kääntyilee ja pojat juttelee ja nauraa toisilleen! Kuvaan pienen videopätkän poikien ensimmäisestä kunnon kontaktista! <3

17.00 päivällinen. Jesse ja Theo, minä ja Jimi. Menu: bataattia ja maitoa. Pojat on sittereissä hetken syötön jälkeen. Laitan pyykit kuivumaan.

17.30 laitetaan kamoja kasaan kauppaan lähtöä varten. Jesse haluaa mennä kävellen, joten mä meen yksin autolla (sen takia autolla, kun ostoksia oli niin paljon). Pojat nukkuu koko kauppareissun ajan, muutama ihastelija ja tutut kysymykset.

18.30 tulen kotiin vähän ennen vaunuilijoita. Laitan ostokset paikoilleen, siivoan keittiön ja teen hedelmäsalaattia. Jesse ja pojat tulee. Jesse on poikien kanssa lattialla leikkimässä ja katsoo sivusilmällä Tappara-Kärpät.

19.30 pojille maitoa 120ml. Theo tekee perinteiset selkäkakat ja Jesse menee vaihtamaan vaippaa. Samalla yöpuku päälle ja rautalisä nassuun. Teen Jimille iltapesun ja saman setin. Tässä vaiheessa himmennetään valoja ja hiljennetään ääntä.

20.00 rauhallinen, hiljainen, oma hetki: suihku.  

20.30 vaihdan lakanat. Valitsen seuraavan päivän vaatteet pojille ja laitan valmiiksi hoitopöydälle. Pojat on hetken keinusittereissä. Syödään iltapalaa Jessen kanssa.

21.15 iltamaito- ja velli. Röyhtäytetään molemmat kunnolla ja laitetaan sänkyyn. Hiljaista...

21.45 Jimi kitisee. Jesse nostaa syliin ja rauhoittelee hetken.

21.50 Koko perhe nukkumassa.

Yösyöttö oli 1.30, kun Jimi heräsi. Seuraavan kerran syötiin, kun Jesse oli lähdössä töihin. Tänään päivä on mennyt aika samalla kaavalla. Tykkään rauhallisista päivistä ja viihdyn kotona poikien kanssa. Arkea piristää pienet asiat; ylläri kaupasta, jalkahieronta, kyläily, kahdenkeskeinen aika (edes pieni hetki)... Jesse tuli jo töistä ja nyt me lähdetään mummilaan eli vanhempieni luo.

Rentouttavaa viikonloppua! xxxx  

19 kommenttia:

  1. Ihana kun lahjoitatte minivaatteet sairaalaan!! <3

    VastaaPoista
  2. Ihmettelinkin kun katosit facebookista eilen ihan kokonaan :O Ei löytänyt haulla eikä millään.. Ihme sekoilua :O

    Niin ihana idea lahjoittaa pienet vaatteet niitä oikeasti tarvitseville, Nanna sä olet ihana ihminen, arvostan niin paljon <3

    Pojat on taas kasvaneet, pakko käydä taas kahvilla joku päivä ennen joulua vielä!! :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo! Saa nähdä saanko kumpaakaan enää toimimaan: facebookin vahvistusviestit yms (millä sen saa taas omaan käyttöön) menee sähköpostiin, joka on myös lukossa :D ....

      Kiitos Sonja! <3 Tuntuu hienolta, että voi auttaa :) Joo pakko! :) Niilokin ihan kohta 1v! <3

      Poista
  3. Ihana ajatus että annat minivaatteet hyvään tarkoitukseen :) just oli jossain juttua kun joku sairaala ei ottanut harsoja vastaan kun menee värit sekaisin pyykeissä....


    http://salmirakkia.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Luin jostain saman! Ihme juttu, ettei otettu, vaikka niille oli kuitenkin suuri tarve! :/

      MLL:n kautta on tullut tieto, että Jorvissa tarvitaan minivaatteita. Siellä siis otetaan vastaan, kunhan on hyväkuntoisia :)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Sitä mäkin ajattelin kysyy.. Ku en löytänyt mistään :))

      Poista
    2. Googlatkaa Project free tv Teen mom 3 :)

      Poista
  5. Tosi kiva postaus, kiva kuulla millasta teidän arki on :) hommaa riittää! :D -mona

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mona :) Hommaa todella riittää, ei ole tylsää milloinkaan ;D

      Poista
  6. Hei Nanna!
    Mä oon koittanut laittaa sulle sähköpostia, mutta taitaa nyt olla niin ettei se mun sposti toimi ollenkaan :/ olisi niin kiva vaihdella taas kuulumisia, mikäli tämä sähköinen posti suostuu toimimaan! :) taidan suosiolla tehdä uuden sähköpostin!

    Pojat on kasvaneet hurjasti, niin suloiset ja saman näköiset! ;)

    Terkuin tuplamami Ida

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Ida! :) Mulla on ihan sama juttu! Tai siis sekä Facebook että Hotmail loggas mut ulos ja jotenkin lukitsi mun profiilin! ARGH.

      Tein uuden spostin: mamalovesyoutwo@hotmail.com

      Toivottavasti saan FB:n ja vanhan emailin auki vielä, koska siellä oli paljon viestejä, joihin pitäis vastata. Tosi rasittavaa! :(

      Laita sähköpostia niin jatketaan juttua! <3

      Poista
  7. Meinasin tulla kysymään että syökö pojat tosiaan herättyään suoraan lounaan, kunnes tajusin että kyllähän he aamulla syövät ns. aamupalan jo aikasin. :) Voi mitä palleroita teillä on, ihania! :) oon tosiaan lukenu blogiasi jo pitkään, tai sieltä asti kun odotit vauvoja ja jouduit sairaalaan jne. Itsellä 6kk ikäiset kaksostytöt. <3 Kivaa lukea blogeja joissa aiheena myös kaksoset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, aamupala on periaatteessa se 7 aikaan syöty :) Kiitos, pojat on aivan ihania!!
      Kiva kuulla, että oot pysynyt mukana jo pitkään. Onnea kaksosista! <3 Tiedän, itsekin luen mielenkiinnolla erityisesti kaksosblogeja. Kaikkea hyvää teille :)

      Poista
  8. Siis en ihan ymmärtänyt, miksi heräät jo 7 jos pojat herää vasta 10? Mä aineskin nukkuisin jos saisin nukkua kymmeneen asti :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kuulostaa varmaan tyhmältä :D Nousen aamusyötön jälkeen, koska silloin saan omaa aikaa. Päivän aikana pojat nukkuvat yleensä aina eri aikaan enkä ehdi tekemään mitään omia juttuja. On mukavampaa olla itse valmiina päivään jo, kun pojat heräävät, kun sitten alkaa hulina. Ekoina kuukausina nukuin aina niin pitkään kuin pojatkin, kun olin totaaliväsynyt, mutta nyt on helpottanut ja jaksan jo herätä niin aikaisin. Oman ajan takia siis nousen jo silloin. Tykkään heräillä ihan rauhassa aamukahvin kera :)

      Poista

Kiitos kommentista! <3