Sivut

torstai 7. toukokuuta 2015

Korvien putkitus

Maanantaina oli kauan odotettu korvien putkitus. Jesse pääsi onneksi mukaan, en olisi pärjännyt yksin molempien kanssa. Oltiin osastolla jo 7.30 eikä pojat olleet moksiskaan paastosta. Yleensä syödään aamupalaa vasta lähempänä ysiä, joten onneksi vielä niin aikaisin ei ollut kova nälkä. Alkuun käytiin perustiedot läpi ja sitten odoteltiinkin yhdeksään asti lääkäriä. Onneksi oli leikkihuone, jossa saatiin aika hyvin kulumaan. Meillä oli monta nyssäkkää mukana, ihan kuin olisi tarkoitus olla pidempikin aika osastolla. Todellisuudessa tilaa vei poikien maito, ruoat jne., kun koskaan ei voi tietää onko poikien ruokavalioon sopivia tuotteita saatavilla. Puput oli tietysti myös mukana!


Jimi oli ensimmäisenä. Menin hänen mukaansa leikkaussaliin ja pidin sylissä, kunnes pikkuinen nukahti nukutusaineen vaikutuksesta. Nostin Jimin toimenpidepöydälle ja lähdin pois. Siinä vaiheessa tuli kyyneleet silmiin, kun kävelin takaisin leikkihuoneeseen. Itse toimenpide ei jännittänyt vaan juurikin nukutus ja poikien reaktio. Jimi oli jo puolen tunnin kuluttua heräämössä ja oli Theon vuoro. Jesse meni mukaan ja onneksi niin. Theo oli aika ärhäkkä tapaus eikä olisi millään halunnut nukahtaa. Lopulta antoi periksi ja ulisi vielä vähän unissaan. Mentiin käymään kahvilla, koska Jimin piti antaa olla rauhassa niin kauan kun nukkui. Meille soitettiin vartin kuluttua ja kerrottiin Jimin siirtyvän lepäämöön. Lähdettiin kiireellä sinne eikä oikein tiedetty mitä odottaa. Jimi makoili sängyssään ja jutteli sairaanhoitajan kanssa. Hoitaja silitti ja Jimi oli tyytyväinen. Meidät nähdessään Jimi halusi heti syliin. Halailtiin hetki ja annettiin syötävää. Jimille maistui heti kaikki mitä annettiin: leipä, hedelmäpiltti, pillimehu ja jälkkäriksi sai maistaa ekaa kertaa vaniljatofujäätelöä. Se oli suurta herkkua.

Theo tuli hetken päästä surkeana lepäämöön sairaanhoitajan sylissä. Itki ja halusi meidän syliin. Heijasin hetken, kunnes annettiin syötävää ja aika nopeasti itku laantui. Kummallakaan ei ollut pahoinvointia eikä itkujakaan lukuunottamatta Theon heräämispaniikkia. Oltiin tarkkailussa pari tuntia, kunnes päästiin kotiin jo puolenpäivän aikaan. Kotona molemmat nukahti samantien sänkyyn päästessään. Olin itsekin tosi väsynyt ja nukuin pari tuntia. Jimi heräsi kahden tunnin unien jälkeen itkuisena, mutta nukahti uudelleen isin syliin. Unta riitti yhteensä 3,5 tuntia. Illalla käytiin puistossa leikkimässä ja yöunille nukahdettiin normaaliin tapaan klo 20.

 Ylläolevissa kuvissa on Jimi, Theon tullessa heräämöstä ei ollut enää aikaa kameralle.

Kaikenkaikkiaan putkitus sujui todella hyvin eikä minkäänlaista oireilua ole ollut. Lämpöilystä ja pienestä kipuilusta meitä varoitettiin, mutta pojat ovat voineet hyvin. Korvia tulee suojata sukeltaessa ja kuukauden kuluttua on mentävä kontrolliin tarkistamaan, että putket on paikallaan. Muuta huomioitavaa ei ole. Toivottavasti putket pysyy mahdollisimman pitkään ja pitää tulehdukset loitolla!       

PS. Bannerin voitti S Koo (arvoin random.org avulla), paljon onnea! Kiitos kaikille osallistuneille, kommenttinne sai hymyn huulille. Kiitos.

13 kommenttia:

 1. Ihanaa, että putkitus sujui noin hyvin ja toivottavasti auttaa nyt :)

  VastaaPoista
 2. Meilläkin on putkitus reilun parin viikon päästä... Pelottaa kauheasti juurikin se nukutus, kun tyttöä ei ole aiemmin nukutettu. Kun saatiin aika putkitukseen, niin hetken aikaa ehdin olla huolissani, että olikohan se tarpeellinen ollenkaan, kun ei yli KUUKAUTEEN ollut kipeänä ollenkaan... No, on tässä jo sen jälkeen ehditty kahdet antibiootit vetää, ja juuri loppui korvatulehdus nro 7, että ehkä ne putket on syytä laittaa.

  Saatiin vain aika sairaalaan, johon on tunnin ajomatka, ja siellä pitää olla kahdeksalta aamulla ilmoittautumassa. Ja meillä ei juuri koskaan syödä aamupalaa edes noin myöhään, niin vähän jännittää, että mitenkähän menee. Jotenkin rauhoitti lukea teidän hyvin sujuneesta reissusta :)

  t: Suvi K ja 2v korvatulehduskierteilijä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä, eiköhän kaikki mene hyvin! :) Tuttuja ajatuksia, mäkin hetken ajattelin että olisko sairastelu loppunut, kun oltiin oltu vajaa kuukausi putkeen terveenä :D Toivottavasti putkitus tuo helpotusta sinnekin :)

   Voimia ja tsemppiä reissuun Suvi! :)

   Poista
 3. Hienoa, että kaikki sujui hyvin. Nyt toivotaan, että pöpöt pysyy pojista loitolla. Terkuin Leena

  VastaaPoista
 4. Kiva että teillä sujui putkitus noin hyvin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso helpotus :) Kun nyt vaan pysyis tulehdukset poissa!

   Poista
 5. Suloinen reipas Jimi <3 reippaita poikia molemmat! Toivottavasti nyt helpottaa :)

  VastaaPoista
 6. Hyvä kuulla, että kaikki meni hyvin. Pakko kysyä; koska teillä alkoi sairastelukierre? Milloin korvatulehdukset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se taisi alkaa siinä vuoden tienoilla. Pari flunssaa ja siitä alkoi korvatulehdukset ja pian todettiin infektioastma. Alle vuoden ikäisinä taidettiin sairastaa yksi tai kaksi flunssaa. Silloin olikin sitten kaikkea muuta vaivaa... :D

   Poista
  2. Okei.
   Tässä vähän meillä jännätään, alkaako meilläkin sairastelukierre. Tiedätkö, onko sairastelut (flunssat yms) keskosilla yleisempiä?

   Meilläkin on kaksoset syntyneet, ovat nyt 10 kk vanhoja ja ottivat kasvun kiinni 7-8 kuukaudessa). Vielä toistaiseksi ollaan pysytty täysin terveinä. Syntyivät täysin yllättäen tienpäällä rv. 33+1 1600 g ja 2100 g. Nyt 10 kk 9800 g ja 10900 g! Mutta kyllä ovat syöneetkin ja tankanneet ja syöneet ja tankanneet. Tällä hetkellä kevyempi kaveri syö vielä kerran yöllä.

   Toivottavasti te saitte putkituksesta avun sairasteluihin!

   Poista

Kiitos kommentista! <3