Sivut

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Perhepäivä Helsingissä

Meillä oli tänään vapaapäivä ja heräiltiin kaikessa rauhassa. Jimille tuli viime yönä ihan yhtäkkiä aika paha hengenahdistuskohtaus ilman mitään enteileviä oireita ja hetken jo mietin päivystykseen lähtemistä. Onneksi ikkunan avaaminen ja sylissä pitäminen istuma-asennossa auttoivat ja pikkuhiljaa Jimi rauhoittui ja kohtaus meni ohi. Jimi nukkui loppuyön meidän välissä ja aamulla vointi oli ihan normaali.

Lähdettiin 11 aikaan Helsinkiin suuntana luonnontieteellinen museo. Museota ennen käytiin Bravuriassa syömässä, joka on meidän vakiopaikka. Ruoka on herkullista, kohtuuhintaista ja palvelu erinomaista. Jimille ja Theolle löytyi helposti sopiva ruoka ja tarjoilija vielä sanoi, että he voivat myös tehdä heille räätälöidyt annokset. Pojille valittiin pasta bolognese ja molemmat söivät lautasen tyhjäksi. Lounaan jälkeen mentiin museoon, jossa vaunuparkki oli ihan täynnä. Väenpaljous ei kuitenkaan häirinnyt, koska museo on monikerroksinen ja siellä pääsee hyvin liikkumaan. Theo ja Jimi saivat kulkea itse ja tutkailla mitä halusivat. He jaksoivat ihastella eläimiä pitkään ja matkivat niiden ääntelyä. Meillä vierähti museossa pari tuntia. Sieltä lähdettiin käymään Stockalla ja kahvilla, jonka jälkeen suunnattiin bussille ja mummolaan.


Tultiin kotiin vasta illalla, leikittiin hetki ja Jesse vei pojat kylpyyn. Kylvyn jälkeen pojat menivät tyytyväisinä nukkumaan. Tänään jäi päiväunet välistä, joten se oli varmaan osasyynä siihen, että nukkumatti tuli niin nopeasti. Jesse totesi äsken, että teki hyvää "poiketa normikaavasta" ja tehdä tällainen reissu ja olen ihan samaa mieltä. Oli ihana päivä!

Oletteko käyneet luonnontieteellisessä museossa? Mitä piditte?

2 kommenttia:

 1. Luonnontieteellinen on meidän 5-vuotiaan suosikkikohde. Etenkin talvella tulee siellä käytyä aina aika ajoin. Aikuiselle tosin alkaa käymään tylsäksi sitten kymmenennellä kerralla varsinkin, kun ei lasten kanssa käydessä ehdi itse pahemmin syventyä esittelyteksteihin jne. Oikein mukava paikka ja bonusta siitä, että vaikka aikuisten lippu maksaa 13 e, niin alle 7-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Tuntuu kohtuulliselta. Tietysti paljon käyvälle kausikorttikin olisi hyvä ratkaisu. Toinen mukava talvikohde on Kaisaniemen kasvitieteellinen (samalla kausikortilla sisään).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin uskoa, että paikka tulee tutuksi tuolla käyntimäärällä! :D Meillä oli myös aika kova tahti kiertelyssä, kun pojat intoilivat paikasta toiseen, mutta tässä vaiheessa mennään näin :) Hinta oli ihan sopiva tosiaan, minä sain vieläpä opiskelija-alen ja pojat pääsivät ilmaiseksi.

   Kiitos, meidän täytyy kasvitieteellisessä seuraavaksi :)

   Poista

Kiitos kommentista! <3