Sivut

maanantai 1. helmikuuta 2016

Tyypillinen lauantaipäivä

Ei nyt ehkä kaikista tyypillisin, koska en kuitenkaan ihan joka lauantai ole töissä eivätkä pojat sairaina. Yleensä me ulkoillaan 1-2 kertaa päivän aikana ja pyritään tekemään jotain extraa viikonloppuisin, kuten käydään sisäleikkipaikassa leikkimässä, nähdään kavereita, käydään ostoksilla tai jossakin meille uudessa puistossa. 

8.40 herään ja kiitän vallitsevaa hiljaisuutta - aamukahville! Herätän Jessen ja ehditään juoda kaffet ennen kuin Jimi herää. Jimi herää 9.15 ja huutelee ekana isiä ja veikkaa. Jesse hakee Jimin ja siinä vaiheessa Theokin kuulee kutsun ja herää. Jesse valitsee pojille vaatteet ja he tulevat alakertaan. Jimi juttelee innoissaan, mutta Theo viihtyy isin sylissä heräilemässä. Hetken päästä pojat käyvät potalla ja tehdään aamutoimet.

9.30 syödään aamupala yhdessä. Yleensä annetaan pojille kaksi vaihtoehtoa, josta saavat valita mieleisensä. Tänä aamuna leivät, kaurajuomaa ja mandariinit. Aamiaisen jälkeen tykätään loikoilla ja ottaa iisisti, kun siihen on viikonloppuisin mahdollisuus. Theo ja Jimi purkavat autokorin ja ajelevat automatolla samalla kun me juodaan vähän lisää kahvia.  


Luetaan kirjoja, leikitään, pojat temppuilevat Jessen tekemällä temppuradalla ja katsotaan perjantainen Taavi (se on poikien ehdoton lempiohjelma). Innostun vaihtamaan tuikkukuppeja yms. koristeita vähän keväisempiin ja käyn vitriinikaappia läpi, jossa säilytän kaikki aarteeni.

11.30 Jesse ja pojat alkavat valmistella lounaaksi savustettua lohta. Siirryn yläkertaan valmistautumaan työpäivään. Valitsen vaatteet, meikkaan ja laitan pesukoneen päälle sekä poikien sängyt valmiiksi päikkäreitä varten. Ehdin vielä syödä lounaan ennen lähtöä. Theo ja Jimi rakastavat kalaa ja perunoita ja syövät isot annokset. Sanon pojille ja Jesselle heipat ja lähden töihin. Työvuoro on tänään 13-18, onneksi ehdin vielä illalla olla poikien kanssa.

12.45 pojat menevät päiväunille. Ei mene kuin hetki niin molemmat ovat unessa. Flunssa ja sahaava kuume tekee tehtävänsä; nukkumaanmenon kanssa ei ole ollut nyt mitään ongelmia. Molemmat ovat niin väsyneitä.


14.30 yläkerrasta kuuluu "iisii". Välipala ja leikkiä. Ei olla voitu ulkoilla viikkoon kuumeen takia, joten sisällä oleminen tuntuu ymmärrettävästi tylsältä potilaiden mielestä. Välillä leikitään yläkerrassa, jossa on eri lelut ja paljon tutkittavaa.

18.15 tulen kotiin ja meille on tullut Jimin kummit kylään poikien bestiksen (labradorinnoutaja) kanssa. Pojat ovat innoissaan ja leikkivät koiran kanssa. Illan mittaan Theolle nousee taas kuume ja vointi menee heikoksi.

19.30 syödään iltapala ja tehdään iltatoimet. Theo nuokkuu isin sylissä ja Jimi purkaa illan virtapiikkiään.

20.45 pojat menevät nukkumaan. Theo nukahtaa pieneen silitykseen samantien. Jimi juttelee itsekseen hetken, kunnes nukahtaa.      

Katsotaan Jessen kanssa eiliset Emmerdalet ja juon ison kupillisen teetä. Olen niin väsynyt, että menen aika pian poikien perään nukkumaan. Jesse jää katsomaan jotain leffaa. Yöllä Theo huutaa isiä kerran saadakseen vettä, mutta muuten pojat onneksi nukkuvat.


Mitä teidän viikonloppuihin kuuluu?

2 kommenttia:

 1. Eksyin blogiisi kuumekouristusta käsittelevän juttusi ansiosta. Meillä nuorempaa tyttöä kouristi yllättäen viime sunnuntaina ja omaa kurkkuani kuristi pelko vielä pitkään kohtauksen päätyttyä. Itsekin kirjoitin tapahtumasta blogiini: http://maalaishiirenelamaa.blogspot.com

  En ole ehtinyt blogiisi vielä muutoin tutustua, mutta jäikö teillä tuo kohtaus ainoaksi, vai onko niitä tullut useammin? Onko taipumus molemmilla pojilla vai vain toisella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :( Muistan sen ekan kerran, ihan kamalaa! Pelkäsin itsekin pitkään kohtauksen jälkeen sen uusimista ja tilanne pyöri päässäni kauan.

   Vain toisella pojalla on tähän mennessä tullut kohtauksia. Ekan kohtauksen jälkeen oli pitkään taukoa, mutta nyt viimeisimmässä flunssassa, viime viikolla sai taas. Tällä kertaa tiedettiin miten toimia ja vietiin heti vaipassa ulos kun silmistä näki ettei ollut enää "tajuissaan". Virkosi aika nopeasti eikä ehtinyt alkaa kouristella yhtä voimakkaasti kuin ekalla kerralla.

   Paljon tsemppiä teille, toivottavasti jäi ainoaksi kerraksi! :)

   Poista

Kiitos kommentista! <3