Sivut

tiistai 3. huhtikuuta 2018

Äitiysvaatteiden tarpeellisuus?


Minulta on kysytty muutaman kerran miksi hankin äitiysvaatteita. Hankin niitä sen takia, ettei omat vaatteeni mahdu päälleni enkä koe järkevämpänä vaihtoehtona ostaa tavallisia vaatteita normaalia isommassa koossa, koska raskauden jälkeen niille ei tule yhtään sen enempää käyttöä kuin äitiysvaatteillekaan. Tähän mennessä olen ostanut normaalihintaisena vain kahdet mustat peruslegginssit ja yhdet mustat äitiysfarkut. Alesta olen ostanut imetysliivejä, farkut ja kahdet äitiyssukkahousut. Käytettynä olen hankkinut yhden mustan topin ja kaksi trikoopaitaa.

Äitiysvaatteissa on se ihana, että ne on muotoiltu sopimaan kasvavalle vatsalle korostaen sitä kauniisti ja ne tuntuu mukavilta päällä. Jouduin vaihtamaan äitiyshousuihin rv12 ja siihenkin asti olin kärvistellyt vatsaa puristavien ja painaumia jättävien normihousujeni kanssa muutaman viikon. Muistan hyvin, kun ensimmäisen virallisen ultran jälkeen lähdin shoppailemaan äitini kanssa ja ostin ensimmäiset äitiysvaatteeni: farkut ja legginssit. Nyt voin todeta, etten pärjäisi ilman äitiysvaatteita. Ensimmäiset kuukaudet pahoinvointia pahensi puristavat vaatteet, rv 13 eteenpäin ei yksienkään housujeni nappi mennyt kiinni ja nyt valtaosa paidoistani on joko liian lyhyitä tai napitettavista versioista ei mene napit kiinni.
 
Pidän muodista ja asujen miettimisestä. Minulle on tärkeää voida pukeutua mieleiselläni tavalla myös raskausaikana ja panostaa itseeni. Työskentelen vaatemyyjänä, joten vaatteet ja muoti kuuluvat elämääni myös sen puolesta. Tykkään panostaa pukeutumiseeni juhlien lisäksi myös arkena ja kieltämättä muutaman kerran olen raskausaikana kärsinyt pienestä vaatekriisistä. Oman tyylini kulmakiviä on mm. korkeavyötäröiset housut ja paitapusero, minkä helma on yleensä vähän housujen sisällä. Siinä heti kaksi asiaa, mitkä ei oikein sovi yhteen raskausvatsan kanssa. Olen opetellut uusia tapoja yhdistää perusjuttuja ja keskittynyt korostamaan ihanaa vauvavatsaani.


Asuvalinnoissa käytän mielikuvitusta, koska haluan pärjätä hankkimillani perusäitiysvaatteilla. Pitkän äitiystopin ja mustat farkut voi yhdistää bleiseriin tai neuletakkiin ja asusteilla saa piristystä asuun kuin asuun. Käytän paljon koruja, bleisereitä ja mustia trikoomekkoja. Odotan kovasti kesää, että pääsen käyttämään maximekkoja ja pukeutuminen on muutenkin monella tapaa helpompaa. Vielä raskaudesta haaveillessani kuvittelin raskausajan pukeutumisen olevan vaivatonta ja ihanaa, kun voi vaan korostaa raskausvatsaa. Olen edelleen osittain samaa mieltä, vaikka välillä kaipaan kovasti omia vaatteitani. Aikansa kutakin; tiedän, että tulen kaipaamaan babybumpiani vielä paljon.  

Äitiysvaatteet - kyllä vai ei?

12 kommenttia:

 1. Ihana masu sulla! Kyllä minäkin ostin äitiysvaatteita, housuja varsinkin. On ne niin mukavat päällä kun vatsa kasvaa. Ja saahan ne myytyä pois sitten. Mulla toisessa raskaudessa vatsa kasvoi vielä tosi nopsaan ja isommaksi kuin esikoisesta, joten äitiyshousut oli tarpeen :D nyt meillä on jo kolmekuinen poika :) Ihanaa loppuraskautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ihan totta, kierrätys kannattaa äitiysvaatteissakin, aina löytyy niitä tarvitseva. Onnea teille pienestä pojasta, ihanaa vauva-aikaa! <3

   Poista
 2. Kyllä! Molemmissa raskauksissa vaihdoin samantien äitiysfarkkuihin, kun muut puristivat ja myös lapsivuodeajan ne ovat mukavimmat housut, jos jonnekin kotiverkkareita pidemmälle täytyy lähteä. Toisessa odotuksessa tuli hankittua enemmän odotus-ja imetysajan vaatteita, kun tiedosti paremmin että imetysvaatteissa kuljettu aikakin on loppujen lopuksi tosi pitkä. Ihania vaatteita, koruja ja masu sulla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Voin kuvitella, että itsekin käytän mammahousuja vielä synnytyksenkin jälkeen ennen kuin normaalit vaatteet sopii ja tuntuu hyviltä päällä. Saa nähdä miten imetys vaikuttaa pukeutumiseen, varmaan valitsen kietaisumallisia ja napillisia paitoja enimmäkseen, niitä löytyy vaatekaapista jo valmiiksi :)

   Poista
 3. Mäkin ostin ihan hirveesti äitiysvaatteita. Ja kolmen raskauden aikana käytin niitä, että ei olleet turhia. Työkaveri oli aivan järkyttynyt, kun hänen tyttärensä käytti omia vaatteita ja osti vain pari paitaa ja jotkut housut. Mulla oli aivan tolkuttomasti. Mutta esimerkiksi paidoista suosin pääasiassa sellaisia, joissa oli imetysmahdollisuus, joten ne menivät myös imetysajan. Eikä ne loppujen lopuksi ole edes niin kalliita. Siirryin turvotuksen takia äitiyshousuihin jo hyvin aikaisessa vaiheessa toista ja kolmatta odottaessa. Ekaa odottaessa vatsa alkoi kasvaa vasta lähempänä puoliväliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti, että vaatteiden imetysmahdollisuutta miettii jo raskausaikana! Aina vaan parempi jos yläosa sopii sekä raskausvatsan että imetyksen kanssa. Minulta löytyy normivaatteista napillisia paitoja ja kietaisumallia, millä uskon pärjääväni sitten kun ne mahtuvat päälle. Imetystoppeja aion kyllä hankkia muutamat :)

   Poista
 4. Kollegani odottaa vauvaa ja oli käynyt vasta vyöhyketerapeutilla. Terapeutti, joka on hänen tuttunsa, oli sitten sanonut, että kaverini odottanee poikaa.
  Mua kiinnostaisi tietää, täsmääkö ihmisillä tuo testi. Siinä testissä mennään istumaan lattialle ja laitetaan jalkapohjat jotakuinkin vastakkain. Sitten verrataan, kumpi jalkaterä pullottaa sisäsyrjältä enemmän. Vasemman puolen pullotus ennustaa tyttöä ja oikea poikaa.

  En yleensä usko mihinkään näihin, mutta nyt alkoi oikeasti mietityttämään!

  Olisi ihana kuulla kokemuksia. (kysyn tätä ehkä toisessakin blogissa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa jännältä. Itselläni sanoisin olevan toisinpäin eli vaikka odotan tyttöä niin oikea pullottaa mielestäni enemmän. Kerro sitten pitikö paikkansa kollegasi kohdalla ;)

   Poista
 5. Mulla on ihan mielettömän paljo äitiysvaatteita :D mä kans rakastan vaatteita ja pukeutua niin että on hyvä olla - että tuntuu hyvältä ja omaan silmään näyttää myös hyvältä niin on tullut hamstrattua! :D olen myös teettänyt ompelijoilla ihanista kankaista tunikoita ja leggareita :) osassa tunikoista vetoketju edessä koristeena - eli käy myös synnytyksen jälkeen imetykseen jos tarve! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tosi hyvältä ja kätevä tapa vetoketjulla pidentää vaatteiden käyttöaikaa myös mahdolliseen imetykseen :)

   Poista
 6. oot niin upea <3 Ja ehdoton kyllä äitiysvaatteille <3
  Aion hankkia niitä itsekin kesäksi, nyt vielä en ole oikeastaan tarvinnut, kun masu niin pieni :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3