Sivut

keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Neljä asiaa viikolta

Väsymys ja nopeasti menevät illat 

Viikko on hujahtanut ihan älyttömän nopeasti ja olen kaivannut blogia. Olen ollut väsynyt ja pojat ovat nukahtaneet yöunille vasta puoli kymmenen aikaan useampana iltana, joten oma aika on jäänyt vähiin ja blogin sijaan olen käyttänyt ajan nukkumiseen. Heräilen monta kertaa yössä enkä pääse heti uudelleen uneen, joten väsymys johtuu varmasti osin siitä. Hemoglobiini on jatkanut laskuaan ja sekin voi olla yksi osasyy. Sattumaa vai ei, mutta viimeisen kolmanneksen alettua on voinnissani tapahtunut muutoksia niin henkisesti kuin fyysisestikin. Kohdallani siis energinen ja helppo toinen kolmannes piti paikkansa.   

Suloinen ja pehmeä vaunuhaalari/pussukka vauvalle / Lindex


Lämpimät kevätsäät ja välikausivaatteisiin siirtyminen

Kaivettiin välikausivaatteet esiin ja pojat olivat innoissaan kevyistä kuorivaatteistaan ja goretex -lenkkareista. Vanhoista vk-vaatteista sopii onneksi vielä kuorihousut- ja takit ja softshell-haalaritkin menevät hetken. Vikingin goret olivat yllätyksekseni myös sopivat, mutta hankin Stockan Hulluilta päiviltä jo kokoa isommat, koska vanhoissa ei ole ollenkaan kasvuvaraa. Kauden vaihtuminen on parasta, kun "löytää uudelleen" vanhat takit ja kengät. Talven paksujen toppavaatteiden ja raskaiden kenkien jälkeen on ihanaa pukea päälleen kevyt takki ja tennarit. Käytiin eilen kevään ensimmäisellä pyörälenkillä ja sää oli mitä mahtavin. Ulkoileminen antaa paljon energiaa ja piristää. 
 
Lelut saatu Lapsimessujen tuotekassista 

Äitiyspolin kontrolli, neuvola, 4D-ultra ja sokerirasitus

Viikon sisään on ollut monta eri käyntiä raskauteen liittyen. Kävin äitiyspolilla kontrollissa, missä todettiin kaiken olevan erinomaisesti ja vauvan kasvaneen omalla käyrällään. Lauantaina käytiin Perhe-Artessa 3/4/5D-ultrassa (yhteistyön kautta), missä nähtiin vauva ihan uudella tavalla ja saatiin syntymäpainoarvioksi 2,8kg. Kerron siitä vielä lisää toisen käynnin jälkeen, mutta se oli ikimuistoinen kokemus. Eilen oli raskauden toisen sokerirasituksen vuoro ja sen jälkeen kävin neuvolassa. Kerron käynneistä enemmän raskausviikkopostauksessa, minkä pyrin saamaan tänne lähipäivinä.

 Uusi kukkakuosinen mekko ja liljoja, love!

Lapsimessujen ennakkotilaisuus bloggaajille

Olen odottanut ensi viikolla (20.-22.4.) olevia Lapsimessuja jo monta viikkoa ja oli kiva päästä fiilistelemään messuja jo etukäteen pienellä bloggaajaporukalla. Syötiin suolaisia ja makeita herkkuja Valion koekeittiössä Valimossa, saatiin ravintovinkkejä, tehtiin lyhyt mindfulness-harjoitus Sydänliiton lapsiperheasiantuntija Anne Kuusiston johdolla (hän on mukana myös messuilla luennoimassa Neuvola-lavalla) ja kuultiin yleisesti messutarjonnasta ja saatiin mukaan näytteilleasettajien kokoamat tuotekassit. Yritän päästä käymään messuilla jokaisena messupäivänä, koska nähtävää ja koettavaa riittää niin lasten kanssa kuin yksinkin. Toivottavasti vointini sallii kolme kiertelypäivää. Pojat odottavat eniten satuhahmoja ja puuhapisteitä, pienimuotoista Hoplopia ja taikahiekkaa. Olen ensimmäistä kertaa raskaana messujen aikaan, joten katson varmasti kaikkea sen myötä uudesta näkökulmasta. Lastenvaatteet ja -tarvikkeet sekä lastenhuoneen piensisustus kiinnostavat eniten ja kaikenlaista pientä hankittavaa vauvalle olisi vielä.      

Oletteko te menossa Lapsimessuille? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3