Sivut

tiistai 12. helmikuuta 2019

Viisivuotiaiden lastenhuone


Lastenhuone on jo pitkään kaivannut selkeää ja yksinkertaista linjaa, joten pieni makeover oli paikallaan. Aloitettiin lastenhuoneen päivittäminen kuukausi sitten ja ollaan saatu siitä taas astetta "isompien poikien" huone.

Suloiset, pienten lasten huonekalut ovat pikkuhiljaa väistymässä ja tilalle on hankittu fiksuja ja pitkäikäisiä säilytysjärjestelmiä. Leluille ja tavaroille on nyt paljon tilaa, kun käytössä on sekä Ikean Stuva -säilytyslaatikko että iso Nordli -lipasto, jotka imevät sisäänsä kaiken mahdollisen.

Lattialla on yleensä iso musta pyöreä matto, joka on helppo imuroida eikä se piilota sisäänsä esim. pikkulegoja tms. Välillä laitan vaihtelun vuoksi tilalle mustavalkoisen "seeprataljan", kuten lattialla tällä hetkellä on. Poikien mielestä se on mukavan pehmeä ja hauska matto.

b0bles & batman -taulu saatu blogin kautta 


Yksi iso muutos huoneessa tulee olemaan kerrossänky. Se on poikien pitkäaikainen toive ja nyt hetki tuntuu olevan oikea. Ollaan katsottu erilaisia sänkymalleja, muttei olla vielä päätetty millainen meille tulee. Kerrossängyn myötä huoneeseen tulee paljon tilaa, jota tarvitaan myöhemmin esimerkiksi kirjoituspöydälle (ääk, tulevat eskarilaiset!).

Maalataan lastenhuoneen seinistä joko yksi tai kaksi jollakin tummahkolla sini/viher/harmaa -sävyllä. Halutaan huoneeseen vähän kontrastia kokovalkoisen tilalle. Ollaan poimittu muutama värinäyte, joista omat suosikkini ovat neljä ensimmäistä, kun taas Jesse liputtaa viimeisen puolesta. Täytyy vielä vähän mallailla, miettiä ja kysyä poikien mielipidettä.    

Pojat leikkivät huoneessaan päivittäin ja viihtyvät siellä keskenään. Tavaroille on omat paikkansa, mutta aika usein poikia täytyy iltaisin muistuttaa huoneensa siivoamisesta. Kivoja, kaivattuja muutoksia on jo saatu lastenhuoneeseen, mutta paljon on vielä tapahtumassa...

2 kommenttia:

  1. Ihanan selkeä ja kaunis lastenhuone! :) Meilläkin on todettu Ikean Stuva-säilytyslaatikko toimivaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvi :) Olen nähnyt monessa lastenhuoneessa nimenomaan Stuvaa eli monella se tuntuu toimivan :)

      Poista

Kiitos kommentista! <3