Sivut

tiistai 30. huhtikuuta 2013

Toivepostaus: minä

Toivottiin juttua siitä millainen mä oon ja millainen menneisyys mulla on takana. Tässä tulee ihan perusasioita, en kerro paljoakaan lapsuudesta, kun muuten tästä tulisi ihan luvattoman pitkä ja laaja postaus. Nuoruutta ja nykyhetkeä ennemminkin :) Tällä hetkellä:

Olen kotoisin pk-seudulta, syntynyt Helsingissä, mutta asunut lähes koko ikäni Espoossa. Ikää on nyt 23 vuotta ja perheeseen kuuluu aviomies Jesse (saman ikäinen) ja kaksi vielä masussa kasvavaa pikkupoikasta (23+5). Laajemmalla perheskaalalla meitä onkin isompi joukko: vanhemmat, kaksospikkusiskot, kaksi isoveljeä ja bordercollie. Toisella veljellä on kaksi ihanaa lasta, joista toinen on kummilapseni ja toiselle veljelle syntyy kesäkuussa tyttö :) Perhe on aina ollut mulle ykkösjuttu. Oon saanut kasvaa isossa perheessä ja aina on ollut seuraa. Opin ruotsin kielen taaperona, kun isäni puhui meille ruotsia ja menin ruotsinkieliseen päivähoitoon. Sisarussuhteet on muuttuneet vuosien varrella meidän kasvun myötä, mutta ollaan tiivis ja läheinen perhe. Äiti on mun bestis. Tiedän, että tulen suuntaamaan monet vaunulenkit kohti lapsuudenkotiani ja viettämään säännöllisesti aikaa siellä pikkuisten kanssa. 

Asutaan Espoossa kaksiossa, neliöitä on 60. Vaikka asutaankin vähän ns."huonomaineisella" alueella, tykkään paikasta silti, kun ollaan niin keskiössä. Kaikki palvelut on lähellä, työpaikka on vieressä, meidän molempien vanhemmat asuu 1 km päässä ja mun molemmat veljet käytännössä ihan naapurissa. Muutettiin nykyiseen asuntoon pari vuotta sitten ja muutettais nyt isompaan jos asuttais vuokralla. Omistusasunnosta ei ihan noin vaan muutetakaan isompaan, kun tarvitsis lisää lainaa. Meidän unelmakoti olis kolmio tai mielellään neliö samalta alueelta Espoosta kuin missä asutaan nyt, hyväkuntoinen ja moderni, rivi- tai paritalo ja Jessen henk.koht.kriteerinä on oma sauna ja mulla taas vaatehuone! Oma piha ja tilaa! Vauvoille oma huone.

Opiskelen vikaa vuotta sosionomiksi Hyvinkäällä, opinnot jää nyt opparia ja harjoittelua vaille kesken äippäloman ajaksi. Valmistuttuani haluaisin tehdä töitä lasten ja perheiden kanssa. Sen tarkemmin en vielä tiedä. Opintojen ohella tein töitä ihanassa vaatekaupassa ja harmittaa, kun jouduin ihan varoittamatta jäämään saikulle enkä ehtinyt hoitaa kaikkia siihen liittyviä asioita ja "hyvästellä" työkavereita hetkeksi..


 


 Nuoruus:

Nuorempana olin tosi aktiivinen kaikessa, kiltti ja yli-innokas suorittaja. Harrastin samaan aikaan pesäpalloa, käsipalloa, pianonsoittoa, kävin musiikin teoriatunneilla, lauloin kuorossa ja olin partiossa. Joka päivä oli jotain ja parhaimmillaan menin koulun jälkeen käsistreeneihin ja sieltä pesistreeneihin. Tykkäsin siitä, että oli paljon tekemistä, mutta jossain vaiheessa ärsytti, kun kaverit vaan hengaili koulun jälkeen ja itse piti kiirehtiä ties minne. Koulussa kuuluin aina kaiken maailman oppilaskunnan hallituksiin, järjestin tapahtumia ja olin tukioppilas yms.

Seurustelin on-offina monta vuotta (15v-19v) ja kaikki sen suhteen aikana koettu on kasvattanut mua tosi paljon ja opettanut hölläämään vähän. Tiivistettynä mun nuoruuteen kuului harrastukset, perhe, poikaystävä, koulu ja kaverit. En ikinä ollut ryyppäämässä tai vanhemmilta salaa jossain, menin kotiin kavereihin verrattuna tosi aikaisin, en "kapinoinut" tai ollut hankala ja hoidin koulun hyvin. Pääsin siihen lukioon mihin halusin ja tein aina kaikkeni, että olisin paras. Perfektionisti kuittaa. Tähän liittyi varjopuolena se, että epäonnistumisen kohdalla en tiennyt mitä tehdä. Ei sellaista vaihtoehtoa ollut. Nuoruuden suurin "haaste" liittyi varmaan juuri tähän. Jatkuva päänsisäinen paine olla paras. Sitä työstetään edelleen.

Lukion jälkeen pidin välivuoden ja mietin mitä haluan tehdä. Juhlin viikonloppuisin ja pidin hauskaa. Nautin sinkkuudesta ja aloitin työn yksityisenä lastenhoitajana. Oon aina rakastanut lapsia ja tykännyt olla lasten kanssa. Työ oli osa-aikaista, joten hain opiskelemaan työväen akatemiaan. Opiskelin kieli- ja kulttuurilinjalla, muutin pois kotoa kampuksen asuntolaan, tapasin ihania ihmisiä ja sain mahtavat kämppikset. Silloin (19-20v.) elämään kuului opiskelua, itsenäisen elämän opettelua, lastenhoitajana työskentelemistä ja juhlimista! Joka viikonloppu oli vapaata ja kävin baareissa ja nautin elämästä. Tapasin Jessen yksissä juhlissa ja siitä se sit lähti. Deittailu, perhoset vatsassa, yökyläilyt, inttileskeys. Jesse pääsi intistä 2010 kesällä ja mä sain haaveilemani opiskelupaikan ja aloitin sosionomin opinnot. Me muutettiin Jessen kanssa yhteen 2010 loppuvuodesta. Mentiin kihloihin 2012 alkuvuodesta ja naimisiin 12/12/12. Positiivinen raskaustesti tehtiin 14.12.2012. <3
Koen edelleen olevani kiltti ja ystävällinen ihminen. Moni on sanonut, että oon liian kiltti ja sinisilmäinen. Nuoruuteen verrattuna oon mielestäni kasvanut tässäkin asiassa. Silloin tein kaiken aina toisen eteen ja unohdin itteni täysin.

Yksi isoimmista muutoksista on varmaan rentoilu. Nykyään (viittaan aikaan ennen raskautta, nythän en tee mitään enkä ole juhlinut raskauden aikana) tykkään olla kotona enkä viihdy baarissa. Sitä elämää tuli nähtyä niiin paljon silloin muutama vuosi sitten. Edelleen on kiva mennä kaverille illanistujaisiin tai kotibileisiin, mutta baarielämä ei enää nappaa samalla tavalla.

Ennen sairaslomaa, kun töistä ja koulusta sattui olemaan vapaata, halusin vaan olla kotona. Herätä myöhään, kattoa lempparisarjan jakson aamiaisen yhteydessä, siivoilla, laittaa kotia ja odottaa Jesseä kotiin ja syödä yhdessä. Oon kotoilija henkeen ja vereen :D Vähän kyllä kaipasin jossain vaiheessa sitä intoa, että lähtee vapaapäivänä tekemään kaikkea mahdollista, mutta etenkin raskausajan olin 100% kotoilija. Odotan innolla aikaa raskauden jälkeen, että näen millainen fiilis silloin on. Tuleeko musta taas aktiivisempi vai jatkanko villasukkalinjaa kotona. Veikkaan aktiivisuutta, kun ottaa huomioon tän kaiken makaamisen osastolla :D

Muutama asia, joita rakastan (ihan yleisesti):

* kaikki kimaltava
* vaaleanpunainen
* kynttilät
* ripsienpidennykset
* pitkät aamut
* aamukahvi
* suklaa
* tatuoinnit
*kodin järjesteleminen, siivoaminen
* kynsien lakkaaminen
* kahvilla käyminen
* kivan postin saaminen
* Iphone-kuoret
* hyvät löydöt, esim.shoppaillessa löytää jotain täydellistä ja on varaa ostaa se!

Muutama inhokkiasia:

* ötökät
* myöhässä oleminen
* stressi
* virallisten asioiden hoitaminen viranomaisten kanssa (top 1 Kela)
* epäreiluus
* epäinhimilliset olosuhteet (esim.alusastian pakkokäyttö)
* sotku

Toivottavasti saitte tästä jotain irti :) xxxx

4 kommenttia:

  1. Tää oli tosi kiva postaus! Oot jotenkin sellainen mitä kuvittelinkin! :)

    VastaaPoista
  2. Törmäsin vasta blogiisi ja aloin lukemana näitä juttuja alusta. Tässä kohtaa on pakko sanoa, että näytät joissain kuvissa kovasti Anna Paquinilta :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3