Sivut

perjantai 12. huhtikuuta 2013

Huonoja uutisia

Tänään oli rakenneultra. Aloitettiin ultraus masun päältä ja kaikki näyttää olevan kunnossa. Ensin tutkittiin A-bebe kokonaisuudessaan ja kaikki on pienellä hyvin. Nähtiin tarkasti sydämen rakenne ja kaikki mahdollinen.

B-bebellä on myös kaikki hyvin. Ainoa mikä oli hieman poikkeavaa, oli navan kaksi suonta(?) kolmen sijasta. Se on kuulemma erityisen outoa, koska vauvoilla on samat kromosomit eikä toisella pitäisi olla jotain mitä toisella ei oo. Lääkäri oli vähän ihmeissään. Tärkeintä on, että tästä ei oo mitään haittaa yksittäisenä löydöksenä :) molemmat vauvat voi hyvin ja on tosi innokkaita liikkujia. Pikku futarit.

No ne huonot uutiset :( Mulle on tullut muutamia supistuksia tän viikon aikana, muttei niin kipeitä tms.,että olisin huolestunut hirveesti. Mainitsin siitä lääkärille ja rakennetsekkauksen jälkeen tarkistettiin kohdunsuu. Lääkäri meni ihan vakavaksi ja sanoi, että huonolta näyttää.

Pelästyin tosi paljon. Lääkäri oli tosi huolissaan ja sanoi, että kohdunsuuta (vai kohdunkaulaa? en tarkalleen muista kaikkia oikeita termejä, ku olin niin järkyttynyt sillä hetkellä) on 1,3cm jäljellä. Kohtua painettaessa se ei pidä ollenkaan ja näyttää tosi heikolta. Otettiin tulehdusnäytteet ja lääkäri alkoi soittelee ja konsultoimaan.

Päädyttiin siihen, että meen maanantaina Naistenklinikalle tarkastukseen. Luultavasti otetaan lapsivesinäyte (ettei siellä ole tulehdusta) ja laitetaan kohdunkaulan tukilanka. Nyt oon täysin vuodelevossa ja saikulla koko loppuraskauden. Ainakin vielä saan olla kotona lepäämässä.

Päällimmäisenä jäi mieleen lääkärin huolestuneisuus ja se, ettei saatu paljoa toivoa. Lääkäri kehotti varautumaan siihen, että synnytys voi käynnistyä eikä silloin voida tehdä mitään. Ennen 24 viikkoa ei vauvoilla juuri oo mahdollisuuksia selviytyä ulkomaailmassa. Tuntui tosi pahalta, kun lääkäri sanoi noin. Nyt pelkään liikkua ja mietin heräänkö yöllä lapsiveden menoon. En halua menettää mun pieniä rakkaita! <3

Maanantaihin pitää sinnitellä. Silloin näkee taas vauvat ja sen mihin suuntaan tilanne on mennyt. Toivottavasti jo pelkkä lepo auttaa! Nyt tarvitaan paljon onnea! Xxxx

Kuvassa herra A, B ei halunnut kokokuvaan :)

9 kommenttia:

 1. Voi ei :(
  Jospa se lakkais aukeamasta kun lepäät ja kaikki raskas työ pois. Voimia!

  p.s. Aika hauskaa kun tajusin kuka oot, mukavaa kuulla sieltäkin päin kuulumisia :)

  VastaaPoista
 2. Huh kun ahdisti jo lukea otsikko. :( Jotenkin on kyllä ihan hölmöä miten voi niin elävöityä toisen ihmisen asioihin ihan vaan blogin perusteella.
  Paljon voimia ja yritä levätä parhaasi mukaan. <3 Tsemppiä maanantaille. :)

  VastaaPoista
 3. Toivotaan että vauvat jaksaisi viihtyä masussa vielä pitkään! Ja tsemppiä lepoon, totaali lepokaan ei ole mitään herkkua pidemmän päälle :/

  VastaaPoista
 4. Niin kovin usein kuulee kaikista erilaisista ongelmista raskauden aikana, jotka aiheuttaa pelkoa, usein turhaan. Suurimmassa osassa tapauksista kaikki menee oikeesti tosi hyvin, vaikka alussa saisikin pelätä:) Nyt vaan lepoa, lepoa, lepoa, anna miehen helliä sua nyt ja keskity omaan hyvinvointiin. Tsempppiä kovasti!! =)

  VastaaPoista
 5. Hui kamala! Voimia ja kannattaa varmaan yrittää vaan rentoutua.. Toivotaan parasta!

  VastaaPoista
 6. Oi kamala, hirmuisesti voimia sinne ja lepoa lepoa lepoa !
  Silmät ihan kostui kun tätä luin, toivotaan että kaikki nyt kuitenkin käy parhain päin <3 tsemppiä ja vauvoille jarrusukkia !

  -E

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille ihanista ja kannustavista kommenteista! <3 lämmittää mieltä :)

  VastaaPoista
 8. Hei Nanna!

  Ja onnittelut jo kertyneistä viikoista!
  Itselläni on monokoraalisten kaksosten LA viitisen viikkoa sun jälkeen, ja odotan isompien viikkojen lähestymistä kun kuuta nousevaa. Meilläkään ei TTTS:ään ole ollut viitteitä, oikein vilkkaita kavereita jotka kasvavat hyvin.
  Mutta kohdunkaulaa ei ole mitattu viimeiseen kahteen käyntikertaan, eli lähemmäs kuuteen viikkoon. Itse muistin asian juuri viime ultran jälkeen ja viime viikot sitä onkin sitten pohtinut -tiistaina taas seuraavaan ultraan.

  Seurattiinko sulla/teillä kohdunkaulan tilannetta muuten kuin tuolloin kun havaitsivat sen lyhentyneen?

  Itse siis mietin että miten nopeasti se voi lyhentyä.. Meillä katsottiin viikolla 16+2 ja sillon oli jossain 4cm:ssä mutta siitähän on jo ikuisuus ja useita kiloja!

  Tsemppiä sulle makailuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiitos viestistä. ONNEA kaksosraskaudesta, ihanaa! :) Hyvä, että teillä on mennyt kaikki hyvin. TTTS oli se mitä pelkäsin ehkä eniten, kunnes kuvioihin tuli ennenaikaisuuden uhka (jota en jotenkin ollut tajunnut edes pelätä).

   Nyt pitää muistella hetki... meillä alkoi tiheämpi seuranta vklla 16, jolloin ultrattiin pelkästään vauvoja, kun mulla ei ollut mitään tuntemuksia. Viikolla 18 tarkastettiin varmuuden vuoksi myös kohdunkaulan tilanne, silloin kaikki oli mallillaan.
   Viikolla 20 mainitsin, että olin tuntenut ehkä muutaman supistuksen (vatsa oli kovettunut pari kertaa) ja lääkäri tarkasti kohdunkaulan/suun tilanteen, jolloin se olikin kaikkea muuta ku hyvä.

   Olin tosi yllättynyt niin nopeasta ja isosta muutoksesta, koska supparit ei todellakaan ollut kipeitä eikä mmuitakaan tuntemuksia ollut. On tosi hankala tietää mikä voi tehdä pahojaan kohdunkaulaan, koska monella supparit on jokapäiväisiä jo aikaisessa vaiheessa ja joillain taas yksikin tekee jo paljon :/

   Onneksi sulla on ultra tiistaina, silloin voit pyytää tarkastamaan. Yritä olla mahdollisimman levollisin mielin ja stressaamatta, vaikka hyvin tiedänkin miten vaikeaa se on! Toivotaan, että tiistaina todetaan kaiken olevan kuten pitääkin :) Ihanaa raskauden jatkoa! :)

   Poista

Kiitos kommentista! <3