Sivut

torstai 5. joulukuuta 2013

Jimi ja Theo 5 kk

Viime viikolla oltiin 5kk-neuvolassa. Neuvola-aika oli taas klo 8.15, että Jesse pääsee myös mukaan. Aamuherätys oli vaikea. Nousin kuudelta, jotta ehdin saada itseni valmiiksi. Syötettiin ja puettiin pojat seitsemältä. Kumpikaan ei oikeastaan herännyt touhuiluun vaan söivät avaamatta silmiään, aamu-uniset tuhisijat. Ehdittiin neuvolaan hyvin ja vasta siellä pojat alkoi raotella silmiä.

Neuvolassa toimitaan aina saman kaavan mukaan. Moikataan, Jesse riisuu toisen pojan ja otetaan mitat, minä riisun toisen pojan ja otetaan mitat, siinä samalla täti kyselee nukkumisesta, syömisestä, miten on mennyt ja onko kysyttävää. En pysty keskittymään siihen ollenkaan, koska kaikki huomio on pojissa. Hetkeäkään ei ole aikaa vain istua pojat sylissä ja jutella. Välillä tuntuu siltä, että meitä hoputetaan jo ulos.

Pojat saivat 5kk-rokotukset. Jesse piti Theoa ja minä Jimiä. Kumpikin pelästyi ensimmäistä piikkiä ja itkivät toista. Nopeasti rauhoittuivat onneksi sylissä ja aika helpolla päästiin. On se kyl aina yhtä kamalaa, kun pikkuisia pistetään. Suun kautta otettava Rota maistui todella hyvin molemmille.

Pojille tuli jo ekasta Rota-rokotteesta ja 3kk-rokotuksista oireita ja niin tuli myös nyt. Jimille nousi vähän lämpöä (meni päivässä ohi), kummallakin on ollut tavallista enemmän itkuisuutta, vatsakipuja, ruokahaluttomuutta, univaikeuksia ja Jimillä on kova vatsa ja Theolla ihan löysä. Vasta nyt oireet on pikkuhiljaa helpottamassa.  

Voiko oireet tosiaan kestää viikon, tiedättekö? Onko teillä tullut rokotuksista oireita?   


Pojat ovat kasvaneet hyvin, pituutta on jo paljon ja siihen nähden painoa olisi voinut tulla vähän lisää. Pitkiä ja hoikkia ovat. Poikien kehitys vastaa siis korjattua ikää eli 3 kuukautta. Hassua, että pojat ovat samankokoisia kuin heidän 5-kuukautinen serkkutyttönsä!

Jimin mitat:

27.11.2013 (23.10.2013) 
paino: 6570 g (paino: 5670 g) 
pituus: 65 cm (pituus: 59,5cm)
py: 42,3 cm (päänympärys: 41,2 cm)    

Theon mitat: 

27.11.2013 (23.10.2013)
paino: 6430 g (paino: 5650 g)     
pituus: 64,7 cm (pituus: 59,4 cm)      
py: 42,5 cm (päänympärys: 41,2 cm)   


Theo ja Jimi 5 kk:

kääntyvät masulta selälleen
Theo kääntyy selältä masulleen
työntävät jaloillaan itseään eteenpäin ollessaan selällään lattialla (Jimi löytyi pöydän alta yksi päivä...)
menevät oman akselinsa ympäri lattialla
hymyilevät
juttelevat kovasti
Theo kiljuu ja pitää "eeiieeeiiieeeiiieeeiii" -ääntä, Jimi hymisee "hmm-mm-hmm-mmm"
nauravat ääneen
syövät sormiaan, tutti ei kelpaa ollenkaan
umpparätti on kaveri
kannattelevat päätä
eivät vierasta
kohdistavat katseen äänen suuntaan
seuraavat katseella esim.lelua
tarttuvat (tarraavat kaikkeen mahdolliseen)
viihtyvät lattialla keskenään
ovat huomanneet toisensa
rakastavat kylpemistä ja peilejä
maitoannos 130ml 
syövät päivällä 3 tunnin välein
syövät sosetta lounaaksi, välipalaksi ja päivälliseksi
lihasoseet aloitettu
vaipat kokoa 3
vaatteet kokoa 68-7
1 yösyöttö
heräävät aamulla klo 10 
nukahtavat yöunille klo 21-22

JIMI

Jimi hymyilee todella paljon. Jimi on tyytyväinen vauva ja jaksaa odottaa jos ensin on veikan vuoro. Jimi rakastaa peilileluja, koska niistä tuijottaa iloinen kaveri takaisin. Jimi viihtyy hyvin itsekseen ja leikkii leluilla. Parhautta on olla leikkimatolla ja vetää siitä roikkuvia leluja. Leikkimatossa roikkuu myös peili, jolla lienee suuri vaikutus viihtymiseen ;) Jimi syö sormiaan, välillä suuhun eksyy myös veikan sormet ja imeskelee umpparättiä (=harsoa). Jimi rakastaa vaipanvaihtoa, sisävaatteiden pukemista ja riisumista, pusuttelua, kylpemistä ja hymyileviä ihmisiä. Heti herätessään Jimi on yhtä hymyä ja juttelee mobilen leluille, että kuulen hänen heränneen. Jimi juttelee todella paljon, tällä hetkellä juttelu on hyminää "hmm-mm-hmm-mm", ja vastaa hymyyn hymyllä. Jimi ei tykkää bataatista eikä perunasta. Porkkana ja luumu on lemppareita. Jimi inhoaa kypärämyssyä ja vaunuihin joutuminen on kamalaa. Heti helpottaa, kun vaunut lähtee liikkeelle.

Jimi on kultapoika, joka hymyilee, on iloinen, tyytyväinen ja niin mahdottoman rakas

THEO

Theo on ärhäkämpi tapaus kuin veljensä. Theo hymyilee paljon, nauraa, kiljahtelee kovaan ääneen ja sanoo "eeieiieeeiiieeeiiiii". Theo rakastaa keinussa olevaa Nalle Puhia ja voisi jutella tälle ties kuinka pitkään. Theon lempijuttuja on muutkin roikkuvat nallet, niille jutellaan ja nauretaan. Theo haluaa kaiken-heti-nyt eikä jaksa pitkään odottaa. Jos on nälkä niin ruokaa pitää saada heti. Sen takia syötän yleensä ensin Theon ja sitten vasta Jimin jos olen yksin. Jos Theoa väsyttää, kelpaa vain syli. Iltaisin Theo haluaa kovasti sylitellä ja rauhoittua syliin. Theo tykkää melkein kaikista sosemauista, mutta peruna ei mene alas. Sitä päristellään äitin ja isin päälle. Theo kuolaa tosi paljon ja syö antaumuksella sormiaan. Theo kääntyilee sekä masulta selälle että toisinpäin. Selältä masulle kääntyminen on vielä sen verran uusi juttu, että Theo säikähtää aina, kun meneekin ympäri! Theo rakastaa veljensä tavoin vaipanvaihtoa, sisävaatteiden pukemista ja riisumista, kylpemistä, pusuttelua ja lisäksi kypärämyssyä. Myssyllä on hyvä vaikutus; heti sitä puettaessa pikkuherran silmät lupsuu ja yleensä vaunuissa ollaankin jo melkein unessa.

Theo on meidän Nasu, sanoinkuvaamattoman rakas, ihana ja iloinen poika

Viime viikolla pojat alkoivat jutella toisilleen ja hymyilivät ja nauroivat. Ihan kuin olisi ollut kunnon keskustelu käynnissä, mistähän mahtoivat puhua? Se oli todella hellyyttävän näköistä. Sain siitä muutaman sekunnin videopätkän, kunnes muisti loppui kesken.

Uskomatonta, 20.12.2013 pojat ovat jo puolivuotiaita! Ihan kohta!  xxxx

24 kommenttia:

 1. Onkohan Theolle hampaita tulossa kun pitää sormia noin suussa :) Ihania poikia molemmat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KYLLÄ VAAN! Tänään huomasin ekan pienen nökön!!!!!!! :) <3

   Poista
 2. Niin suloisia pieniä <3 Onnea 5kk iästä! :) Niin ne pienet vaan kasvaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos Suvi! <3 No niin kasvaa, nopsaa....huoh :)

   Poista
 3. Voi että kun on suloiset pojat, vastahan he olivat ihan pikkuisia :)
  Jos en nyt väärin muista niin meille ainakin neuvolassa sanottiin että Rota-rokotteen oireet voi kestää juurikin viikon verran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta... Aika on mennyt tosi nopeasti. Joo niin taisi ollakin, me käytiin kuluneella viikolla lääkärissä oireilun takia ja siellä sanottiin, että hyvin voi mennä kuukausikin :O Apua...

   Poista
 4. Voi kuinka suloisia poikia! Niin kiva nähdä kuinka kasvavat ja kehittyvät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiitos Jessica. Välillä hämmästelen itekin vanhoja kuvia katsellessa, että onko ne oikeasti olleet joskus noin pieniä :)

   Poista
 5. Ihanat pojat <3
  Onnea molemmille isoille jässiköille!!

  VastaaPoista
 6. Joo, neuvolasta sanoivat, että viikon verran kestää ja yleensä juuri viimeisenä päivänä oireet pahimmilaan! Meidän tytöille, ei tuosta ekasta rotasta tullut mitään selviä oireita.. En tiedä, kuinka sitä yksin pärjäisi kahden kipeän vauvan kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meillä edelleen vaivaa ja mennyt jo yli 2 viikkoa. Lääkärissä sitten sanottiin, että hyvin voi mennä kuukausikin :( Se on rankkaa, mulla on onneksi ollut sisko apuna nyt aika paljon, helpottaa paljon, kun molemmille pojille on syli! :)

   Poista
 7. Voi että! Sun pitää antaa palautetta, jos aina tuntuu siltä, ettei ehdi yhtään keskittyy tuohon neuvolakäyntiin! Onhan teille kai kumminkin tupla-aika varattu, kun kaksi lastakin?

  Mä ajattelin just kans kirjoittaa tuosta samasta aiheesta eli rokotteista, kun meidän poju sai tänään ton 3 kk setin. Toistaseksi on mennyt hyvin, ei hirveitä oireita. Annoin kyllä Panadolia heti kun iltapäivällä heräsi päikkäreiltä ja aion antaa myös yötä vasten...

  Meidän pojut on kyllä aika saman kokoisia, meillä parisataa grammaa vähemmän painoa ja pari senttiä vähemmän pituutta. Mutta myös hoikka poika on.

  Suloiset ja taitavat pojat teillä kyllä on <3 ja ihana varmaan kun alkavat huomata toisiaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin pitää, meillä on tupla-aika joo, normaalikäynnillä menee aikaa n.30min yhteensä...

   Hyvä, ettei teillä ole tullut oireita. Meillä tuli aika lievät oireet 3kk, mutta nyt 5kk ihan kamalat... :(

   Oih, kivaa :) Kiitos, poitsut on <3 tosi suloisia, kun höpöttävät toisilleen! Kiitos kommentista :)

   Poista
 8. On kyllä pojat kasvaneet ja ovat hurjan suloisia kumpainenkin! Ihanuuksia :)

  VastaaPoista
 9. Suloisia poikia! :) Kai teillä neuvolassa silti on tupla-aika eikä molempien poikien asioita yritetä mahduttaa yhden lapsen aikaan?
  Meillä rotasta kesti ensimmäisellä kerralla oireet kaksi viikkoa. Jokailtainen kolme tuntia kestävä huutoitku ja masu ihan kuralla. Toisella kerralla alkoi myös kunnon huutoitkut mutta ne eivät ihan niin kauaa kestäneet. Nyt jännätään että miten kolmannella kerralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) On tupla-aika, mutta silti hirveä hoppu. Mä koitan keskittyä poikien riisumiseen ja pukemiseen mittailujen yhteydessä ja neukkutäti keskittyy kirjaamaan tietoja.
   Kuulostaa tosi tutulta! Meillä oli ihan samanlaista. Nyt Theolla on vähän helpottanut, mutta Jimillä masu vaivaa edelleen. Yli kaksi viikkoa jo mennyt :( Ekalla ja tokalla kerralla ei ollut todellakaan näin paha! Tsemppiä teille :)

   Poista
 10. Voi miten suloisia söpöliinejä :)
  Miten muuten Theon nimi lausutaan? Tai siis lausutaanko ihan suomalaisittain vai silleen miten englannin kielessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiitos. Ihan suomalaisittain, h ei kuulu eli se kuulostaa Teolta. Osa sukulaisista sanoo hieman ruotsalaisittain eli "Theeo" :)

   Poista
 11. Meidän kylän neuvolassa sanottiin että joka lapseen varataan tunti aikaa ja siitä ajasta neukkutädin täytyy käynnin jälkeen kirjata ylös "jotain" en tiedä mitä, koska sillon aina kun menemme neuvolaan niin "täti"kirjaa siinä samalla ylös kaiken..kuinka kauan teidän käynnit kestää? Meillä välillä on 15 min ja ulos..:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh. Kuulostaa pitkältä ajalta! Meillä ei kahdenkaan kanssa mene niin kauaa. Meillä on ihan sama juttu eli täti kyllä kirjaa koko käynnin ajan jotain... Hassua! :/

   Poista
 12. Todella hankalaa jos neuvolassa ei ole teille aikaa tarpeeksi. Annat palautetta että seuraava aika täytyy olla pitempi. Välillä tuntuu että nyt kun säästetään lapsisista neuvolat oikein pelkää jutella kunnolla..että jos joku vaikka avautuukin että tarvitsee kotia apua,on väsynyt tms. Ja oikeasti ajatusten jakaminen ammattilaisen kanssa olisi niin tärkeää vaikka ei mitään ongelmia olisikaan. se että saisi henkistä tukea,vinkkejä arkeen jne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy antaa, kamala kiirestressi tulee kun käy siellä :D Totta, meillä otettiin kunnolla perhetyöntekijän apukin puheeksi vasta, kun käytiin sijaistavalla neukulla :O

   Poista

Kiitos kommentista! <3