Sivut

perjantai 1. kesäkuuta 2018

Raskausviikko 32 & 33

Painonnousu: +11,5kg

Mieliteot: Lista on pysynyt samana eli pääasiassa mansikat, appelsiini ja viili. Jostain syystä olen alkanut himoita Fazerin Domino -suklaata. Olen tehnyt jo listaa siitä, mitä haluan syödä synnytyksen jälkeen. Lakut ja salmiakki löytyy listan kärkipäästä!   

"Fun fact": Saan vau.fi -sivustolta sähköpostiviestin aina uuden raskausviikon alkaessa ja näinä viikkoina olen voinut samaistua ihan täysin niissä lueteltuihin "tältä sinusta saattaa tuntua" -kohtiin. Synnytys pyörii mielessä, käyn öisin vessassa juuri sen mainitun kolme kertaa, keuhkoille ei tunnu olevan riittävästi tilaa ja haukon tavallista useammin henkeä...


Yleisesti: Olen voinut hyvin. Tunnen itseni edelleen energiseksi ja vatsa on kompakti paketti, mikä toimii nykyään loistavasti tarjottimena, heh. Viime viikkopäivityksessä kirjoitin tuntevani itseni isoksi, mutta se fiilis hävisi nopeasti ja vaihtui itseasiassa päinvastaiseksi. Viihdyn kropassani myös raskausaikana, vaikka se onkin muuttunut aika paljon. En jaksa kävellä enää kovin pitkiä matkoja, vaan minun on päästävä välissä istumaan. Jaloista tuntuu loppuvan voimat ja supistukset voimistuvat.

Kävin neuvolassa raskausviikolla 32. Kaikki rutiinina otettavat arvot oli normaalit, verensokeriarvot on pysyneet hyvinä, painonnousu on maltillista ja sf-mitta on pudonnut yläkäyrältä lähemmäs keskikäyrää. Vauva oli edelleen raivotarjonnassa ja syke vaihteli 130-145. Hän suosii oikeaa kylkeäni. Vatsa muljahtelee, aaltoilee ja värisee vähän väliä. Vauva on todella aktiivinen liikkuja ja vastaa vatsan tökkimiseen mojovilla potkuilla, ihana!     

2 kommenttia:

 1. On niin mukava lukea toisen hyvin samoilla viikoilla menevän ihmisen kokemuksia raskaudesta :) Itselläni menossa nyt 34. raskausviikko loppusuoralla ja olo on täälläkin todella energinen. Minulla ei ole jaksamisessakaan ollut mitään muutoksia vielä, eli lenkkeilen ja touhuilen yhä samaan malliin - vaikkakin välillä huomaan oikein kunnon touhuilusta tulevan pientä supistuskiristystä, joten täytyy aina sitten välillä hieman lepäillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pystyy tosiaan samaistumaan hyvin, kun kulkee samoilla viikoilla :) Luen itsekin mielelläni muiden samaa aikaa odottavien juttuja! Huippua, että jaksat vielä hyvin! Toivottavasti vikat viikot menee yhtä hyvin ja lepäilet sitten kun siltä tuntuu.

   Ihanaa loppuodotusta, ei enää kauaa! :)

   Poista

Kiitos kommentista! <3