Sivut

tiistai 19. kesäkuuta 2018

Raskausviikot 36 & 37 - katkonaiset yöunet

Raskausviikko: 37+2

Painnonousu: +12 kg
 
Mielitekoja: Mansikat, vuohenjuustosalaatti, kirsikat, Dominosuklaa. 

 
Yleisesti: Loppuraskaus tuntuu ja näkyy. Voimakkain "oire" on rv 36 alkaneet univaikeudet, kärsin nimittäin todella katkonaisista yöunista. Herään vähintään kerran tunnissa, käyn vessassa monta kertaa, pyörin, kuuntelen poikien tuhinaa, mietin asioita, tuijotan kelloa. Nukahdan syvimpään uneen vasta kuuden aikaan Jessen lähtiessä töihin, joten olen ihan kuutamolla poikien herätessä kahdeksan aikaan. Voisin vaan nukkua kaikki päivät. Viime viikolla touhusin vielä paljon pitkin päivää koomasta huolimatta, mutta nyt olen päättänyt keskittyä lepäämiseen ja voimien keräämiseen. Saan yleensä iltapäivästä energiapiikin, jolloin järjestelen, pesen pyykkiä, teen blogihommia, ulkoilen poikien kanssa tms.

Tunsin viime yönä ensimmäisiä oikeasti kivuliaita supistuksia. Vauva liikkuu ja hikkailee paljon ja painaa voimalla alaspäin. Olo on toisinaan aika tukala, hikoilen yhtäkkiä paljon normaalia enemmän, pienikin kävely aiheuttaa napakoita supistuksia ja tunnen itseni painavaksi. Turvotusta on tullut, mutta sitä on toistaiseksi enimmäkseen jaloissa ja sormissa.   

Jimi ja Theo ovat dagiksessa vielä ensi viikolla joitain päiviä, koska heillä on tutustumisia uuteen ryhmään. Yritän levätä sen ajan, mitä he ovat dagiksessa, jotta jaksan paremmin loppupäivän. Ensi viikon torstaina he jäävät kahden kuukauden kesälomalle.    

 
Muuta: Tuntuu, etten ole käynyt pitkään aikaan millään raskauteen liittyvällä käynnillä, vaikka synnytystapa-arviosta on vain viikko. Onneksi torstaina on neuvola, koska kaipaan jo neuvolaterkan kanssa juttelemista. Sokeriarvot on pysyneet hyvinä eikä niissä ole tullut ylityksiä edes herkkupäivästä. En ole enää diabeteshoitajan seurannassa vaan rv 36 alkaen siirryin oman neuvolaterkan seurantaan. Tästä eteenpäin minulla on neuvolakäynti kerran viikossa loppuraskauden ajan. Vähän jännittää, miten pitkälle sitä mennään ja milloin ja miten synnytys käynnistyy.

Kaikesta huolimatta olen positiivisin mielin, kuvailen raskausvatsaa, touhuan Theon ja Jimin kanssa, pysyn liikkeessä ja teen henkistä valmistautumista synnytystä varten.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3