Sivut

keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Sisustusprojektit kotona

Olen tartuttanut kodin järjestely- ja siivousvimman Jesseen. Kaikki alkoi, kun löysin Ikean löytönurkasta haluamani valkoisen kenkäkaapin hyvällä alennuksella. Päätin luottaa kykyyni taivutella Jesse sisustussuunnitelmiini ja ostin sen. Jesse oli alkuun vähän skeptinen, mutta alettiin toteuttaa suunnitelmaani. Tyhjennettiin eteinen, käytiin läpi kaikki vaatteet ja jaoteltiin ne fiksummin kausivaatteittain, vietiin paksummat ulkovaatteet viimein säilytykseen, siirrettiin takkinaulakkoa peremmälle portaiden alle, poistettiin yksi musta pikkyhylly ja laitettiin uusi kenkäkaappi sen tilalle.

Lopputuloksesta tuli hyvä ja koko eteinen avartui ihan käsittämättömästi niinkin pienellä muutoksella! Jesse oli todella tyytyväinen ja alkoi heti suunnitella samanlaisten kaappien laittamista portaiden alle, missä on tällä hetkellä aika epäkäytännöllinen puinen hyllykkö. Meidän eteinen on käytännössä olematon ja takit ja kengät on säilytetty portaiden alla heti sisääntulon yhteydessä. Halutaan kuitenkin saada portaiden alusesta mahdollisimman siisti ja avara, joten takeille on tulossa uusi säilytyspaikka ja kengät tullaan saamaan piiloon hankintalistalla oleviin kenkäkaappeihin.


Samaan inspiraatioon alettiin puhua portaiden maalaamisesta. Se on ollut meidän ajatuksena siitä lähtien, kun muutettiin nykyiseen asuntoomme neljä vuotta sitten. En tiedä, miten se on vaan jäänyt tekemättä, koska olen inhonnut meidän kuluneita puunvärisiä portaita aina. Päätettiin, että maalataan portaat tällä viikolla ja tavoitteena on saada ne valmiiksi ennen sunnuntaita, jolloin juhlitaan poikien 5-vuotissynttäreitä. Projekti on aikataulutettu huomisesta lauantaihin. Onneksi Jesse osaa ammattinsa puolesta tällaiset hommat ja tykkää tehdä niitä myös vapaa-ajallaan.

Ollaan molemmat nyt raskauden aikana innostuttu kotiin littyvistä fiksailuista ihan uudella tavalla ja mietitään koko ajan miten saadaan joku tila toimivammaksi ja miten maksimoida säilytystila jne. Ihan parasta suunnitella ja tehdä yhdessä, vähän kuin joku yhteinen harrastus! Pidetään kuitenkin vain yksi isompi projekti käynnissä kerrallaan ja nyt keskitytään portaisiin. Niistä tulee varmasti upeat. Otan ennen ja jälkeen -kuvia, kenkäkaapin kanssa lähdettiin niin vauhdilla liikkeelle, etten muistanut kuvata lähtötilannetta.

Oletteko te innostuneita 
kodin laittamisesta ja sisustusmuutoksista? 

4 kommenttia:

 1. Hei, löysin blogistasi vanhoja tekstejä liittyen perhetyöntekijään. Millainen kokemus tuo oli? Lopettiko kunta sen myöhemmin vai te itse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Se oli pelastus siihen tilanteeseen ja pidin todella paljon meidän perhetyöntekijästä. Hän vei vauvoja vaunulenkille ja auttoi heidän hoidossa muutaman tunnin viikossa, juteltiin niitä näitä. Me lopetettiin se muistaakseni kahden "kokeilukauden" eli joidenkin kuukausien jälkeen, kun pojat alkoivat nukkua paremmin ja jaksoin ilman ulkopuolista apua. Avuntarvetta arvioitiin säännöllisesti. Suosittelen perhetyöntekijää jos kokee tarvitsevansa apua :)

   Poista
 2. Meillä olisi työnalla lattialistojen vaihto ja makuuhuoneen seinän maalaus ennen syksyä :) nyt ollaan vaan niin kiinni pihahommissa, ettei oo aloitettu, meidän makkarin seinä on pitänyt maalata jo pari vuotta :D

  Laitahan sitten kuvia lopputuloksesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hommia tuntuu aina löytyvän, mutta mistäs sitä aikaa, inspistä ja rahaa toteutukseen :D Nyt ollaan onneksi saatu kiinni näistä muutamasta jutusta, tekee jo niin paljon koko kodin ilmeelle!

   Kyllä sitä onneksi ehtii myöhemminkin sitten kun tuntuu olevan oikea aika. Mukavia hetkiä teille sinne pihamaalle, se on yllättävän rentouttavaa puuhaa touhuta ulkona :)

   Poista

Kiitos kommentista! <3