Sivut

tiistai 12. kesäkuuta 2018

Synnytystapa-arvio rv 36

Eilen, 36+1 oli kauan odotetun synnytystapa-arvion aika äitiyspolilla. Meille jo tutuksi tullut erikoislääkäri otti meidät vastaan ja kysyi alkuun vointiani. Hän tarkisti verensokeriarvot vihkosestani ja totesi painonnousun olevan sopivaa ja kaikkien arvojen kunnossa. Olen voinut hyvin, mutta kroppa väsähtää nyt selvästi nopeammin kuin aikaisemmin ja paineentunne ja vihlominen on lisääntynyt entisestään. Supistukset tuntuvat voimakkaina ja niitä tulee paljon päivän aikana.   

Tutkimukset aloitettiin sisätutkimuksella, jossa vauvan pään todettiin tulevan nopeasti vastaan. Hän on todella alhaalla ja kohdunsuu on sentin auki. Lääkäri sanoi, että vauva voi tulla hetkenä minä hyvänsä. Ultratessa vauvan painoarvioksi saatiin 2,6 kg. Kaikki virtaukset oli kunnossa, lapsivettä viikkoihin nähden normaali määrä, istukka hyvässä paikassa, vauvan syke hyvä (142) ja kaikki optimaalisesti alatiesynnytystä ajatellen. Juteltiin synnytyksestä, meidän ajatuksista siihen liittyen ja lopuksi meidät toivotettiin tervetulleiksi synnyttämään, kun sen aika koittaa. Tuntuu niin hassulta!


Olen iloinen, että minulla on mahdollisuus alatiesynnytykseen. Nyt vaan jännitetään milloin neiti päättää tulla. 

3 kommenttia:

  1. Niin hurjaa, että hän voi olla täällä minä hetkenä hyvänsä! Hurjasti jaksamista ja tsemppiä vikoihin hetkiin. Nauti raskaudesta niin pitkään kuin sitä vielä kestää, ihan pian hän on täällä! <3<3

    VastaaPoista
  2. Kiva lukea sun blogia! Itsellä rv 34+3 ja onneks vielä jaksaa hyvin. Oot kyllä hehkuva!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3