Sivut

perjantai 22. kesäkuuta 2018

Voimistuneet supistukset ja alaselkäsärky

Kävin eilen neuvolassa. Juteltiin synnytykseen liittyvistä asioista, voinnistani, tulevasta vauva-arjesta ja yleisesti fiiliksistäni. Verenpaine oli hyvä, se on ollut koko raskauden ajan matalahko. Hemoglobiini oli noussut hieman ja on ihan hyvällä tasolla. Kuunneltiin vauvan sydänäänet, mitkä oli väliä 140-160. Syke nousi 160, kun terkka tunnusteli vauvaa vatsan päältä. Vauva on laskeutunut, sf-mitta pudonnut eikä päätä tunne enää. Vauvan liikkeet tuntuu edelleen eniten oikeassa kyljessäni, missä hänen jalkansa ovat.


Mitä vointiini tulee, on supistukset ja vihlominen voimistuneet parin viime päivän aikana ja alaselkää särkee taukoamatta. Supistukset kiertävät vatsan ja selän aluetta ja tuntuvat työntävän alaspäin. Eilen illalla särky oli sellaista, etten voinut maata ja olin levoton. Missään ei ollut hyvä. Lopulta pitkä kuuma suihku rentoutti ja rauhoitti. Olen ollut muutaman päivän erityisen väsynyt ja nukkunut useammat päiväunet. Viime yönä sain nukuttua pitkästä aikaa kuusi tuntia putkeen ja aamulla heräsin yllättävän virkeänä! Nyt otetaan rennosti juhannus ja mennään vointini mukaan.

Ihanaa juhannusta kaikille!

2 kommenttia:

  1. Oi, tsemppiä supisteluihin! Tuoreessa muistissa on itselläkin tuo aika, ei oo herkkua, vaikka kovasti koittaa miettiä, että vielä siitä odotuksesta koittaa nauttia. Ihana lopputulos kuitenkin odottaa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Niinpä, uskomatonta, että laskettu aika on ensi viikolla! Nyt alkaa jo olotila vähän painaa ja huomaan olevani fyysisesti valmis vauvan syntymään, vaikka vauvavatsaa tuleekin ikävä... :)

      Poista

Kiitos kommentista! <3