Sivut

keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

ELLEN 6-8 KUUKAUTTA

Kehitys on ollut huimaa 6-8 kuukauden iässä. Ellen on oppinut paljon uutta, hän ottaa kontaktia eri tavalla, hassuttelee ja nauraa. Hän on tyytyväinen, kiinnostunut ympäristöstään, nauttii "kukkuu" -leikistä, kylpee mielellään ja viihtyy rattaissa.

Hän kulkee isoveljien perässä, seurassa heidän tekemisiään tarkasti, kiljaisee jos häneltä viedään jotain kädestä ja pussaa jos hän pääsee lähelle poskea. Toinen lempileikki on "ole hyvä - kiitos" eli hän antaa jotain ja sanon kiitos, annan hänelle ja sanon ole hyvä. Sillä saa hyvät kikatukset aikaan!

6 KUUKAUTTA & 70cm


Puolivuotiaana Ellen alkoi istua. Hän pääsi korkkaamaan syöttötuolin ja alkoi syödä kiinteitä. Soseiden maistelu meni hyvin eikä herkkyyttä ilmennyt millekään ruoka-aineelle. Hän ymmärsi heti lusikan tarkoituksen ja söi hienosti sosetta.

Otettiin soseiden rinnalle myös sormiruokailu. Ellen rakastaa syödä itse, kokeilla ja laittaa suuhun. Hän syö puuroa aamuin illoin, kaksi lämmintä ateriaa ja toisinaan (riippuen päiväunirytmistä) myös välipalan.

Istumisen lisäksi Ellen nousee karhukävelyasentoon, pyörii, kääntyy molempiin suuntiin, liikkuu oman akselinsa ympäri ja etenee peruuttamalla. Hän tutkii leluja käsissään, heiluttaa ja vaihtaa kädestä toiseen.

7 KUUKAUTTA & 71cm


Ellen oppi ryömimään ja konttaamaan! Hän nousi konttausasentoon jo vajaa puolivuotiaana ja "nytkytti" paikoillaan pitkään ennen kuin lähti liikkeelle. Ellen lähti ensin ryömimään, mutta vaihtoi pian konttaamiseen. Hän on ryöminyt oikeastaan todella vähän, koska konttaaminen on selkeästi hänen juttunsa.

Konttaamisen oppiminen rauhoitti yöunia merkittävästi! Hän nousi öisin useamman kerran unissaan konttausasentoon eikä ymmärtänyt laskeutua takaisin alas ilman apua. Liikkeelle lähtemisen jälkeen hän ei ole enää tehnyt sitä.

Hän alkoi tutkia kotona kaikkea nyt, kun pääsi itse sinne minne halusi. Hän kävi testaamassa mm. lattialla seisovaa jättilyhtyä ja aloin jo mielessäni järjestää kodin sisustusta uudelleen. Lyhty ei kuitenkaan kiinnostanut kauaa ja se seisoo edelleen olohuoneen nurkassa!

Kaksista päiväunista siirryttiin yhtäkkiä kolmiin.

Ellenille puhkesi ensimmäiset hampaat! Kaksi hammasta kerralla, alaetuhampaat. 

8 KUUKAUTTA & 73cm Kuukausi on ollut jälleen yhtä uuden oppimista. Ellen nousi seisomaan ja otti ensimmäiset askeleet tukea vasten. Hän oppi onneksi parissa viikossa laskeutumaan niin, ettei enää kaatuile. Hän rakastaa olla pystyasennossa ja hänen lempipaikkansa on seistä sohvaa vasten ja katsella sieltä ympärilleen.

Ellen vilkuttaa, kun sanotaan heihei. Hän oppi taputtamaan ja teki sitä myös muutamana yönä unissaan, kyllä nauratti! Hän taputtaa aina jos joku sanoo "jee".

Ellen syö enimmäkseen itse sormiruokaillen. Puuro syötetään ja välillä jotain sosetta, mutta pääsääntöisesti hän syö itse meidän kanssa samaa ruokaa. Pinsettiote tulee vahvana ja Ellen on kärsivällinen syöjä. Suurinta herkkua on mandariini, viinirypäleet, talk-murot, avokado, keitetty kananmuna, spagetti, tomaatti ja omena.

Kolmas hammas puhkesi ja neljäs ja viides kuultavat jo ikenen läpi. Ellen makustelee ikeniään jatkuvasti, tekee pörinä-ääntä ja kaivelee sormillaan suuhun eli hampaat varmasti kiusaavat. Olen huomannut, että juuri ennen hampaiden puhkeamista hänen imuotteensa muuttuu muutamaksi päiväksi.

Ensimmäiset puraisut koin myös vähän aikaa sitten, kun Ellen päätti testata naskaleitaan rintaani. Vihlaisi niin paljon, että syöminen loppui siihen. Siitä ei onneksi tullut tapaa, vaan rauhallinen imetys on voinut jatkua.

Uskomatonta, että lauantaina Ellen on jo yhdeksän kuukautta ja pian vietetään hänen ensimmäistä syntymäpäiväänsä. Pieni rakas! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3