Sivut

keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Kysymyksiä & vastauksia

Monessa blogissa on pyörinyt näitä kysymys ja vastaus- juttuja ja päätin liittyä joukkoon, koska tykkään vastata kysymyksiin! Muokkasin osaa kysymyksistä vähän. 

 Olitteko suunnitelleet kumppanisi kanssa lapsen hankintaa jo pidemmän aikaa vai oliko plussa yllätys?
- puhuttiin lapsista ekan kerran 2011 kesällä. Olin raskaana ensimmäisen kerran 11/2011 ja toisen kerran 4/2012 (molemmat keskenmenoja), ollaan siis jo pidemmän aikaa toivottu vauvaa.

Mikä oli ensimmäinen reaktiosi, kun sait tietää olevasi raskaana?
 - tunteita oli paljon: epäuskoinen, onnellinen, hämmentynyt, yllättynyt. Kädet täristen pidin testiä kädessäni... ja tein kaksi lisää :D Kerrankin kävi niin, että olin raskaana juuri silloin kun itse siihen vähiten uskoin. Oltiin riemuissamme Jessen kanssa, vaikkakin vähän varauksellisia ja pelokkaita. Mitä vanhemmat/sukulaiset ajattelivat raskaudesta, kun saivat tietää?
 - kaikki olivat tosi innoissaan ja onnellisia meidän puolesta. Näitä vauvoja odottaa molempien suku innoissaan.

Milloin kerroitte vanhemmillenne?
 - kerrottiin aikalailla samantien. Mentiin muistaakseni kahville molempien vanhemmille ja kerrottiin siinä kahvittelun lomassa. Aina uutinen on vastaanotettu yhtä onnellisesti :)

Pelottaako synnytys?
-pelottaa. Ei kuitenkaan enää niin paljon kuin aikaisemmin, kiitos kätilön synnytys"valmennuksen". Siinä pelottaa lähinnä vauvojen selviytyminen. 

Oletteko jo päättäneet lasten nimet?
- ollaan päätetty molempien etunimet, mutta B:n toinen nimi on edelleen mietinnässä. Kahden vaiheilla...  
Onko sinulla ollut joitain raskaudenaikaisia himoja?
- hmm... alkuvaiheessa pahoinvoinnin kourissa oli hedelmäpiltit, mehujäät ja kaikki kylmät juomat. Läpi raskauden oon himoinnut kaikkea tuoretta ja raikasta; erityisesti marjoja, vihreitä Golden delicious omenoita ja Rainbow appelsiineja. Nytkin mun pöydällä on kyseisiä omppuja ja appelsiineja! Omppu- ja appelsiinimehu on myös tosi hyvää, harmi, että sitä saa sairaalassa vain lasin päivässä. Muita himoja on suklaa, meetvursti ja metrilakut! Mitään tosi "outoja" himoja ei oo ollut.  

Oletko noudattanut neuvolasta saatuja ruoka- ja liikuntaohjeita?
- Ruokasuosituksia oon noudattanut eli oon välttänyt kiellettyjä ruokia/ruoka-aineita ja pyrkinyt syömään monipuolisesti, liikuntaohjeita en ole pahemmin saanut. Liikuin ihan normaalisti (kävelylenkkejä, sauvakävelyä, hyötyliikuntaa) siihen saakka, kun kohdunsuulla todettiin muutoksia. Pesäpallon pelaamisen jätin turvallisuussyistä heti, kun sain tietää raskaudesta. 


Aiotteko käydä perhevalmennuksessa?
- ollaan käyty seurakunnan järjestämässä Parista perheeksi- illassa, mutta muihin perhevalmennuksiin ei enää päästä, kun olen osastolla. Riippuen tilanteesta vauvojen synnyttyä, haluaisin silloin osallistua esim.monikkoperheen arkea-valmennukseen yms. 

Oletteko kumppanisi kanssa mielestänne kypsiä vanhemmiksi?
- ollaan. Jos ei koettaisi olevamme niin ei oltais vielä ryhdytty tähän. Kaikki matkan varrella koettu (keskenmenot, pitkä tulokseton yritysaika, ennenaikaisuuden uhka) on vahvistanut meitä parina ja valmistanut vanhemmuuteen.  

Kuinka tärkeää teille on tulevien lastenne kasvu-ympäristö?
- tosi tärkeää, ympäristön on oltava turvallinen ja paras mahdollinen lasten kehitykselle ja kasvulle.  

Millaisia tulevaisuudensuunnitelmia teillä on? 
- Jesse aikoo olla töissä ja mahdollisuuksien mukaan pitää isyyslomaa vauvojen kotiutuessa.
Mä oon nyt osastolla synnytykseen saakka, jonka jälkeen sairaslomalla ennen äitiysloman alkua. Ajatuksissa on olla kotona lasten kanssa ainakin pari vuotta. Riippuu vähän koulusta ja miten loppuopinnot lutviutuu. Valmistuttuani toivon saavani mielekkään työpaikan omalta alaltani.
 Tulevaisuuden haaveissa on muuttaa isompaan asuntoon, mielellään ennen kuin lapset osaa kävellä.

Saa vinkata jos tällaisia kysymysjuttuja- tms. on lisää! :) xxxx

6 kommenttia:

 1. Hauska lukea, että mitä ruokia sun on tehnyt mieli raskauden aikana. Mulla on ihan samoja "himoja"! Ja nektariineja voisin syödä rasian päivässä! Ja kohta on kotimaisia marjoja!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva yhteensattuma :) Niinpä, odotan innolla suomalaisia mansikoita, vadelmia ja herneitä <3 nammmm!

   Poista
 2. On tosiaan tuttuja "himoja" mullakin vihreät omenat, viinirypäleet, pikkutomaatit ja vesimelonit on ollut herkkulistan kärjessä koko raskauden! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei! Kiva kuulla, että muillakin on samoja himoja ku mulla. Mun on tehnyt pitkään mieli vesimelonia! :D toivottavasti saan sitä huomenna.

   Poista
 3. Hei!

  Googletin eilen illalla "kaksos blogeja" ja sun blogi tuli ensimmäisenä eteen! Hetken blogiasi luettua minulle tuli sellainen olo että pakko kirjoittaa sinulle! :) Luen paljon blogeja mutta tämä on ensimmäinen kerta kun kommentoin! Täällä 25-vuotias 1/2013 syntyneiden tulpien äiti Helsingistä. Olen jo pitkään etsinyt nuoria kaksos odottajia/äitejä :) haluan sanoa sinulle että olet todella vahva ihminen ja ihana kun jaksat olla niin positiivinen tilanteestasi huolimatta! Pidän peukut ja varpaat pystyssä ja toivon suojelus enkeleitä teidän pienille jotta pysyisivät vielä masussa ja vahvistuisivat!!!

  Olisi kiva vaihtaa kuulumisia matkan varrella, tuntuu että kaksos odottajat/äidit ymmärtävät parhaiten toisiaan! :)

  Yst. terkuin Ida

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Ida! :) Kiitos, että kommentoit ja kiitos kauniista sanoistasi :) Olisi tosi kiva kuulla miten sun raskaus ja synnytys meni ja miten on arki lähtenyt käyntiin. ONNEA tosi paljon tuplista, ihanaa! Jos haluat, voit laittaa emailia: rosannah_turtiainen@hotmail.com

   Poista

Kiitos kommentista! <3