Sivut

maanantai 27. toukokuuta 2013

Mittailuja

Multa on jäänyt perusneuvolakäynnit välistä alkuraskauden paria käyntiä lukuunottamatta. Näin ollen mittauksia ei ole tehty useamman raskausviikon ajalta eikä esim.sf-mittaa tai hemoglobiinia ole mitattu kertaakaan.

Osastolla maatessa ekat pari viikkoa mitattiin verenpainetta aika tiheään, koska söin verenpainetta alentavaa lääkettä supistuksiin aina supistaessa. Nyt en oo tarvinnut lääkettä kuin ihan satunnaisesti.
Tänään verenpaine oli 103/66.

Pissaa on stixattu alkuun vähän harvemmin, nyt kerran viikossa. Se on ollut puhdas muuten, paitsi kolmisen viikkoa sitten sokereiden ollessa kolmella plussalla. Tänään: puhdas.

Raskausdiabetes on pysynyt hyvin hallinnassa. Arvot ovat olleet normaalit ja ilmeisesti pelkkä ruokavaliohoito riittää! Jee!

Paino katsottiin ekalla neukkukerralla. Painonnousu on ollut paljon mielessä, koska en kuluta juuri mitään vuodelevossa. Olin kauhuissani, kun mut haettiin äsken punnitukseen. Olin varma, että painoa on tullut lisää jo ~20kg. Sanoin siitä myös kätilölle, joka kehotti olemaan stressaamatta painoa, onhan vauvoja kaksi.
Mikä iloinen yllätys olikaan, kun näin lukeman!
Painoa on tullut yhteensä koko raskauden aikana 12kg!
Raskausajasta on mennyt 6 viikkoa vuodelevossa, joten oon tosi tyytyväinen painonnousuun! :) 

Tuntuu, että pojat on kasvaneet vauhdilla parina viime viikkona, ainakin jos masua katsoo! Olisin tosi onnellinen jos pojat painaisivat jo lähemmäs 900gr! Se selviää huomisessa ultrassa. Kaksi viikkoa sitten, 25+5, molemmilla oli painoa 700gr.

A-vauvan syke on 120-150
B-vauvan syke on 130-160

Molemmat ovat perätilassa. B on välillä kääntynyt, mutta A on löytänyt tiukasti oman lempipaikkansa ja tykkää edelleen heilutella varpaitaan epämiellyttävän alhaalla. Tässä oli mamman ja poikien mitat :) xxxx 

6 kommenttia:

 1. Etsiskelin tänään blogeja netistä,että saisin uusia blogeja seurailtavaksi ja törmäsin tähän sinun blogiin.
  Tavalliseen tapaani luin kaikki sinun aiemmat postaukset ihan ensimmäisestä lähtien tähän uusimpaan ja voi että mitä kaikkea sinä olet joutunutkaan kokemaan,mutta kuinka vahvasti sinä olet kaikkea vastaan taistellut ja niistä selvinnyt!
  Olin aivan kauhuissani kun tekstisi rupesivat menemään huonompaan suuntaan raskauttasi ajatellen,mutta nyt tätä uusimpaa postausta lukiessa kaikki asiat ovat sittenkin suurinpiirtein hyvin ja tulevat kaksospojat ovat kunnossa!Ihan mahtava blogi sinulla.
  Tätä rupean kyllä seuraamaan:)
  En itse ole vielä äiti enkä tulevakaan sellainen,mutta lapsia kyllä joskus haluaisin ihan mielellään ja myös aika nuorena eikä puitteet nytkään olisi huonot koska nyt seurusteltuani 4,5 vuotta mieheni kanssa alkaa jo hieman vauvakuume iskeä,mutta kyllä sitä tässä vielä pari vuotta voisi odotella:)
  Voimia ja jaksamisia hiirmuisesti sinulle ja koko perheellesi!♥Olen varma,että kaikki sujuu loppuun asti hyvin ja teille syntyy terveet poikavauvat!
  Terkuin uusi lukijasi Varpu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta ja piristävästä kommentista Varpu! :) Tuntuu itsestä usein siltä, että kunhan vaan purkaa fiiliksiään ja jokainen postaus on samanlainen. Sairaalassa keinot ovat rajalliset kaikkien niiden raskauspostausten ym tekoon, joita olin suunnitellut tekeväni. On mahtavaa kuulla miten kiinnostuneita meidän tilanteesta ollaan ja samaa tyyliä noudattavia postauksia jaksetaan lukea :)

   Blogista jää mulle päiväkirjamaisesti muistot raskaudesta, näihin tunnelmiin voi palata, kun aika kultaa muistot ;)

   Susta tulee varmasti loistoäiti sitten joskus, kun sen aika on! :) Hyvää kesänalkua!

   Poista
  2. Loistavaa että kommenttini sai sinut piristymään!:)

   On hyvä asia,että vaikka kuinka fiilikset sinulla on varmasti lähes samanlaiset päivästä toimeen kun mitään uutta sielä sairaalassa ei hirveästi tapahdu niin on paikka johon voi kirjoittaa tuntemuksiaan ja siitä on varmasti sinulle myös apua että pääsee kirjoittaenkin purkautumaan koska kumminkin edelleen jaksat kirjoittaa tänne ja saat myös tekemistäkin aina vaan kun jaksat kirjoittaa:)

   Hmp,Mäkin uskon että musta tulee vielä loistoäiti kun se aika tulee,mulla vaan on aina ollut semmonen fiilis että lapsien hankinta on se mun juttu!:)

   Ja kiitos samoin myös hyvää kesänalkua teille päin!

   Terkuin:Varpu

   Poista
  3. Äh piti siis kirjoittaa että "päivästä toiseen"*..:D

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Sulla on tosi mielenkiintoinen blogi! :) kaikkea hyvää sulle ja sun pojille:) oot tosi vahva, tsemppiä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3