Sivut

perjantai 5. tammikuuta 2018

Rv 14 neuvolakäynti

Huomenna starttaa jo 15.raskausviikko ja alkuviikosta kävin ylimääräisellä neuvolakäynnillä. Meillä on todella mukava terveydenhoitaja neuvolassa, joka kuuntelee, kyselee ja suunnittelee tämän raskauden seurantaa viime raskauden komplikaatiot huomioiden. Ensimmäisellä kerralla hän ehdotti ylimääräistä käyntiä tähän väliin, ettei tule niin pitkää taukoa. Kaikki perusjutut oli kunnossa; hemoglobiini normaalin rajoissa, verenpaine hyvä, pissatestit negat ja paino oli pudonnut 1,5kg edellisestä neuvolakäynnistä. Painonputoamisen selittää se, että ensimmäisessä neuvolassa painoin viisi kiloa enemmän kuin normaalisti, joten alkuraskauden turvotus yhdistettynä pahoinvoinnista aiheutuneeseen epäsäännölliseen syö mitä pystyt -tapaan oli tehnyt tehtävänsä. Nyt voin pahoinvoinnin helpotuttua kiinnittää taas huomiota terveelliseen ja säännölliseen syömiseen. Kaksosraskauden aikana sain muistaakseni 18kg, mutta siihen vaikutti neljän kuukauden vuodelepo. Tavoitteeni on elää mahdollisimman terveellisesti stressaamatta raskauskiloista.


Juteltiin neuvolassa mm. tulevista kontrollikäynneistä, voinnistani, raskausdiabeteksesta ja mietteistäni synnytykseen liittyen. Tuntuu kaukaiselta ajatella synnytystä, mutta jos jotain opin viime raskaudesta niin sen, että koskaan ei ole liian aikaista suunnitella, hankkia vauvalle tarpeellisia juttuja, ottaa masukuvia jne. Viimeksi kaikki jäi raskauden osalta kesken ja nyt on niin paljon mitä haluan kokea. Toivon alatiesynnytystä, mutta olen yhtä valmis myös sektioon. Siitä ei puudutteen epäonnistumisesta huolimatta jäänyt traumoja. Tärkeimpänä toivon, että saan vauvan heti syliin. Kuten huomaatte, paljon tuli juteltua ja 45 minuuttia neuvolassa meni nopeasti. Lopussa kuunneltiin vauvan sykettä, mikä pomppasi heti kuuluviin. Hieno, vahva, tasainen sydämensyke (155) <3      

2 kommenttia:

 1. Ensimmäistä kertaa eksyin blogiisi. Olipa hauska sattuma, että olet täsmälleen samalla raskausviikolla kanssani :) Oikein onnellista odotusta sinulle!

  Kielo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Kielo! Hauskaa! Ehkä voit sitten samaistua joihinkin raskausjuttuihini?

   Voi kiitos, samoin sinne <3

   Poista

Kiitos kommentista! <3