Sivut

keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Uudenlaiset älysatukirjat

Yhteistyössä Satukustannus Oy  

Meidän yksi iltasatuhiteistä on vastikään julkaistut uudenlaiset älysatukirjat, joissa seikkailee Miina ja Manu. Muistatteko ne C-kasetit, mitkä laitettiin pyörimään ja tarina alkoi "kun kuulet tämän äänen, on aika kääntää sivua"? Niitä oli omassa lapsuudessani ja ne oli ihan huippuja. Mietittiin Jessen kanssa yhtenä päivänä, että onkohan sellaisia vielä, vaikkei meillä ole enää kasettisoitintakaan.

Minulle tarjottiin kuin tilauksesta mahdollisuutta tutustua uudenlaisiin Miina ja Manu -älysatukirjoihin, mitkä yhdistävät sopivalla tavalla nykyteknologian perinteiseen kuvakirjaan. Älysatukirjan käyttöön tarvitaan vain puhelin tai tabletti, johon ladataan Google Play -kaupasta tai AppStoresta ilmainen Arilyn-sovellus. Sovelluksesta aukeaa Älykirjan lisäksi myös yllätyksiä, kuten video, kuva tai animaatio tuoden lisää elämyksiä tai tietoa. Kuvakirjaa voi halutessaan lukea myös perinteisesti, ilman lisäominaisuuksia.Miina ja Manu -älysatukirjoja on neljä erilaista. Jokaisen takakannessa on ohje siitä, kuinka älysatukirja toimii. Sovellus avataan ja puhelimen tai tabletin kamera kohdistetaan satukirjan kanteen, kunnes logo vilahtaa näytöllä. Se tarkoittaa, että satu on tunnistettu ja pian äänite käynnistyy. Puhelinta tai tablettia ei tarvita muuhun kuin sadun kuuntelemiseen. Satujen äänet on selkeät ja puheen lisäksi satua on elävöitetty kuhunkin miljööseen sopivilla taustaäänillä. Satua seurataan kirjasta ja sivua käännetään äänimerkistä. Theo ja Jimi oppivat nopeasti, ettei kirjaa selata omaan tahtiin, vaan satu etenee ja sen mukaan käännetään sivua. Nyt he jo malttavat katsoa rauhassa kuvia ja yrittävät seurata tekstiä. Me luetaan paljon kirjoja päivittäin. Pojat kuuntelevat Miinaa ja Manua aina halutessaan spesiaalimpana iltasatuna. Satu kestää viitisen minuuttia ja tuo kivaa vaihtelua perinteiselle iltasadulle, vaikka edelleen luetaan pojille paljon satuja myös itse. Ihan mahtavaa, että perinteisille C-kasettisaduille on saatu helppokäyttöinen ja nykyajan mukainen vastine. Miina ja Manu -älysatukirjoja on saatavilla ainakin isoimmista Prismoista sekä Prisma.fi, Booky.fi, Adlibris.com sekä Suomalainen.com.

Oletteko te kuulleet älysatukirjoista tai kenties jo tutustuneet niihin? Muistatteko vielä C-kasettisadut?   

2 kommenttia:

  1. Meillä on tytöllä Miina ja Manu -kirjoja, joissa tuli CD mukana, mutta kiva uudistus myös tällainen älysatukirja :) Omassa lapsuudessa oli C-kasetteja ja niitä on edelleenkin minulla tallessa. Soitinta ei vain ole :D CD-soitin sentään tytöltä löytyy huoneestaan, kun tykkää kuunnella unimusiikkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva vaihtoehto CD:tkin! :) C-kasetit on nostalgisia, tässä sen näkee miten kehitys menee eteenpäin :)

      Poista

Kiitos kommentista! <3