Sivut

maanantai 19. maaliskuuta 2018

Kontrollikäynti & sairaslomaPelkäsin tätä päivää. Kontrollikäynti äitiyspolilla, näillä viikoilla olin jo sairaalassa vuodelevossa viime raskaudessa. Pahinta tänään oli, ettei Jesse päässyt töidensä takia ultraan mukaan. Kamalaa sanoa, mutta halasin aamulla poikia kahta kauheammin jättäessäni heidät dagikseen, otin mukaani puhelimen laturin, kalenterin ja tabletin - jos joutuisin jäämään osastolle. Fiilikseni johtuu varmasti siitä, että loppuviikosta supisteli taas enemmän, mikä rasitti kroppaa ja mieltä ja viikot ovat tosiaan niin samat kuin viimeksi.

Onnekseni minut otti vastaan ihana lääkäri ja mukavat kätilöt. Juteltiin voinnistani, tulevista käynneistä ja toiveistani raskauden seurannan suhteen. Lääkäri aloitti ultraamalla ja vauva heräsi haukotellen. Sain nähdä hänen kasvonsa ja kaksi pitkää haukotusta, käsittämättömän suloista! Vauvasta otettiin mitat, mitkä oli vähän viikkoja pienemmät. Vauva on pienikokoinen, mutta onneksi sopusuhtainen. Virtaukset tarkistettiin ja kaikki oli kunnossa. Lapsivettä on hyvä määrä, vauva on aktiivinen liikkuja ja oleskeli perätilassa potkien virtsarakkoani. Lääkäri vahvisti myös sukupuolen, mitä ei tehty rakenneultrassa. Alakautta ultratessa tuli vastaan tuttu näky, kun pienet jalat venyttivät kohdun sisäsuuta. Lääkäri pysähtyi siihen, mittaili ja minun piti ponnistaa muutaman kerran. Kaikeksi onneksi sisäsuu pysyi kiinni eikä muutoksia näkynyt. Kohdunkaulaa on vielä hyvä määrä jäljellä.


Lääkäri antoi uuden kontrolliajan muutaman viikon päähän, jossa tehdään rutiinitutkimukset ja niiden lisäksi tarkistetaan vauvan kasvu. Kasvussa on tärkeintä, että vauva kasvaa omalla käyrällään tasaisesti, vaikka keskiarvoon verraten onkin alakäyrällä. Neiti painoi tänään 550g! Käynnistä jäi todella hyvä ja huojentunut mieli. Olen joka käynnin jälkeen yhtä häkeltynyt siitä, miten hyvin ja kokonaisvaltaisesti raskautta seurataan. Sain viikon sairaslomaa, jotta supistukset saataisiin rauhoittumaan. Nyt muutama päivä täytyy olla levossa, koska vauva on sen verran alhaalla "ärsyttämässä" paikkoja ja loppuviikko on otettava rauhallisesti.

Mukavaa uutta viikkoa!

8 kommenttia:

 1. Ihanaa että kaikki kunnossa! ❤️ nyt vaan lepoa!

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä ja näin virtuaalisesti mukana kiitollisena, että vastassa on aina niin kivat kätilöt ja lääkärit. <3

  -vakkarilukija Kainuusta

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä ja onnea!:) Hauska sattuma kun joskus aikoja sitten kommentoin blogiisi miten sitä uskaltaa lähteä tähän uudestaan ja nyt täälläkin ensimmäisen riskiraskauden/2kk täyden vuodelevon jälkeen odotellaan toista rv 25+6 :) Olen täysin samoissa ajatuksissa kuin sinä, että on uskomatonta ja mieltä rauhoittavaa että lääkärit ottaa tosissaan ja on usein kontrollia äitiyspolilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, paljon onnea <3 Toivottavasti kaikki menee hyvin loppuun asti ja vältyt tällä kertaa vuodelevolta! Hauska sattuma tosiaan :)

   Poista
 4. Täällä eletään ensimmäistä raskautta (rv 21+4) ja viime viikolla kävimme rakenneultrassa. Itse jännitin ultrausta aikalailla. Tutkimuksen suorittanut kätilö oli mukava ja osallistava, mikä auttoi kyllä itseäkin rentoutumaan ja tietysti äitiä myös (hän kyllä jännittää yleisestikin vähemmän). Mutta olin kuullut erilaisia kokemuksia rakenneultrasta ja täytyy olla tyytyäväinen, että kohdallemme sattui mukava henkilö. Ja samaa mieltä, että olen ollut näin ensikertalaisena yllättynyt positiivisesti, kuinka hyvin terveydenhuolto raskautta seuraa ja tukee. Ja osallistaa myös isää. Matkaahan meilläkin vielä on, mutta päivä kerrallaan. Lepoa ja hyviä vointeja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vaikuttaa kyllä paljon millainen henkilö tutkimuksen tekee, kiva että teille sattui mukava kätilö ja näin ollen pystyitte rentoutumaan :) Varmasti ainutlaatuinen kokemus ollut! Kiva kuulla isän näkökulmia, kiitos kommentista ja hyvää loppuodotusta sinne! :)

   Poista

Kiitos kommentista! <3