Sivut

torstai 14. kesäkuuta 2018

Portaikon maalaaminen / kuvat ennen & jälkeen


Kerroin viime viikolla suunnitelmastamme maalata puunväriset portaat valkoisiksi. Jesse teki hienoa jälkeä, pysyttiin aikataulussa ja sunnuntaina kaikki oli valmista poikien 5-vuotisjuhlissa.

Projekti meni omalta osaltani helpommin kuin ajattelin ja pystyttiin yöpymään kotona poikien kanssa. Pysyttiin poissa kotoa perjantai-ilta ja koko lauantai, jotta Jessellä oli täysi työrauha. Kävin poikien kanssa muutamassa sisustuskaupassa katsomassa mattoja ja Juhlamaailmassa ostamassa heille ilmapalloja juhliin, leikittiin puistossa, kerättiin luonnonkukkia ja oltiin vanhemmillani, jossa pojilla oli seuraa serkuista. Käytiin kotona oikeastaan vain nukkumassa, joten kombona loppuraskaus, maalausprojekti ja syntymäpäiväjuhlien järjestäminen vei aika paljon voimia, mutta kaikki oli sen arvoista.

 Lähtötilanne

Jesse teki suurimman työn ja ollaan koko viikko ihasteltu muutosta. Hän aloitti lattian suojaamisella ja ryhtyi sen jälkeen hiomaan portaita ja kaidetta. Apunaan hänellä oli hiomakone, jossa oli kiinni rakennusimuri. Portaat oli jo todella kuluneet ja ne saatiin hiottua torstai-illan aikana. Perjantai-iltana Jesse sai maalattua kauttaaltaan ensimmäisen kerroksen valkoista Betolux Akva -maalia. Lauantain aikana hän maalasi toisen kerroksen ja vahvisti ensimmäistä ja toista askelmaa vielä kolmannella kerroksella, koska niihin tulee eniten kuormitusta. Jesse käytti projektiin yhteensä n. 16 työtuntia ja maaliin ja maalaustarvikkeisiin meni yhteensä n. 100€.

 Edistyy, edistyy  - muutos tuntui jo tässä kohtaa huomattavalta!

  Valmista! 

Koko tilasta tuli valoisampi, avarampi ja yhtenäisempi. Meidän täytyy vielä hankkia suunnittelemamme säilytysratkaisu portaiden alle, koska tällä hetkellä siellä on vain kenkälaatikot pinottuina. Valkoiset portaat vievät hyvin huomiota kuluneesta, vanhasta alakerran parketista, joka on myös tarkoitus vaihtaa jossain vaiheessa (siinä ei ole enää hiomisvaraa). Olen todella iloinen, että saatiin portaat maalattua ennen vauvan syntymää, koska nyt koti tuntuu entistä enemmän meidän tyyliseltä ja vauvan synnyttyä tuskin on heti aikaa ja jaksamista kodin muutoshommille.

Mitä te tykkäätte? 
Eikö olekin valoisaa? 

6 kommenttia:

 1. Vautsi miten hienot tuli! :)

  VastaaPoista
 2. Tulipa valosa eteinen, kyllä kannatti uurastaa. Tuo sun maha alkaa olla "ihanan" alhaalla, muistan kyllä , ettei se kovin kivalta tuntunut...mutta kohta hän on teillä <3 Päivi*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! :) Totta Päivi, hyvää kannattaa odottaa <3

   Poista
 3. Portaitten hiominen on kyllä hanurista, hatunnosto Jesselle että jakso tehä tarkasti oikomatta mutkissa! Lopputulos on tosi huisa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inga :) Totta! Jesse moneen kertaan kirosi hiomista, mutta panosti siitä huolimatta hyvään pohjatyöhön!

   Poista

Kiitos kommentista! <3