Sivut

lauantai 14. joulukuuta 2013

Elämän mullistava positiivinen

Vuosi sitten, 14.12.2012, kaksi päivää häiden jälkeen tein raskaustestin - positiivinen
Jesse oli töissä ja tein kotona ruokaa, se oli perjantai. Tekstailin ystävän kanssa ja mietittiin, että parempi tehdä testi ihan varmuuden vuoksi, kun menkat oli myöhässä. En uskonut hetkeäkään sen olevan positiivinen. Oltiin aikeissa lähteä Jessen kanssa juhlimaan viikonloppuna.

Tein testin ja luulin kuvittelevani siihen myös toisen viivan. Lähetin testistä kuvan ystävälleni, joka näki siinä selvät kaksi viivaa. Kädet alkoi täristä, olin innoissani ja peloissani. Oli tuskallista odottaa Jesseä töistä kotiin. Katoin pöydän ja odotin. Jesse tuli ja kerroin heti, että tein testin ja se on positiivinen. Hymyiltiin. Heti alkoi kuitenkin pelottaa, kun aikaisemmin kaikki on päättynyt huonosti.

Sinä viikonloppuna ei mentykään juhlimaan. Siitä alkoi piinaava odotus. Jatkuvasti odotettiin jotain:

ensimmäistä neuvolaa, keskenmenoriskin selvää pienenemistä, ensimmäistä ultraa, neuvolaa, ultria, seuraavaa päivää, seuraavaa päivää, seuraavaa viikkoa, seuraavaa kuukautta ja lopulta seuraavia 40 minuuttia kuullessani sektiopäätöksestä. 

Tasan vuosi on siitä, kun aloitin elämäni seikkailun, joka mullisti elämäni. Matkan varrella koin kaikenlaista, mutta nyt ollaan tässä ja tässä on hyvä. 

Muisteletteko te usein raskausaikaa?  xxxx

10 kommenttia:

 1. Mul tuli kyyneleet silmiin! :) Mä muistelen useinkin ja kattelen masukuvia :) onnea tästä vuosipäivästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih Suvi! :) Kiva kuulla, että säkin muistelet. Onneksi kuvia tuli otettua paljon, nyt harmittaisi jos ei olisi silloin räpsinyt niin ahkerasti!
   Kiitos <3 Ihanaa joulua! :)

   Poista
 2. Ai vitsi, mä itkin kans tätä lukiessani <3 Muistan ne postaukset kun kirjotit sairaalasta, aina uuden viikon käynnistyessä enemmän toivoa <3 Ihana sinä, ihanat tä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Sonja! <3 Kiitos :) Sitä se oli, toivomista ja toivoa :)

   Poista
 3. Aika iso maha rv 11 :) epäilitkö ennen ultraa että olis tulossa kaksoset? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli! En ollenkaan! Ajattelin vaan, että onpa turvotusta. Tuossa taitaa oikeasti olla vasta n.rv9, koska menkoista laskettu oletettu laskettu aika muuttui ekassa ultrassa -2 viikkoa. Yksi kaveri sanoi ennen ekaa ultraa, että ihan varmana kaksoset, mutta me kaikki vaan naurettiin sille :D Kuinkas sitten kävikään... ;)

   Poista
 4. Ihana postaus. :) Kyllä mäkin vielä muistelen raskausaikaa, vaikka siitä on jo kohta neljä vuotta, kun jouluaattona tein plussatestin kaksosista - jo ennen kuin menkkojen olisi pitänyt alkaakaan, oli vain sellainen olo, ja oireitakin jo.

  VastaaPoista
 5. Tämä postaus herkisti mut täysin! Juuri tänään ekassa neuvolassa kuulin ensimmäistä kertaa rakkaan pikkuisen sydänäänet<3 Nyt kun luin tämän, muistelin heti sitä hetkeä kun kädet täristen katsoin raskaustestiä enkä uskonut että siinä on todella kaksi viivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa ihana kuulla Maria :) Paljon onnea! <3 Se on ihan uskomaton hetki, kun sydänäänet kuulee ekaa kertaa, ja itseasiassa yhtä ihanaa se oli mun mielestä joka kerralla :) Kohta pääset myös näkemään pikkuisesi ekaa kertaa :) Onnea ja ihanaa joulua! <3

   Poista

Kiitos kommentista! <3