Sivut

tiistai 3. tammikuuta 2017

Parhaita vuodelta 2016

Ihanaa alkanutta vuotta 2017!

Viime vuoteen vielä palatakseni oli vuosi 2016 kokonaisuudessaan hyvä ja ikimuistoinen. Jimi ja Theo täyttivät kolme vuotta. Vuoden aikana he oppivat puhumaan sujuvasti ruotsia ja nyt he vaihtavat kieltä lennosta jos esimerkiksi puhuvat vuorotellen minulle ja Jesselle. Dagiksessa on mennyt hyvin ja pojat jäävät mielellään hoitoon ja puhuvat paljon dagiskavereista ja hoitajista myös kotona.

Arki on kulkenut omalla painollaan ja olen onnellinen sen tasaisuudesta. Koko vuoden on ollut tunne, että meillä on kaikki hyvin. Me ollaan oltu terveinä eikä pojilla ollut yhden yhtä sairaspäivää dagiksesta koko syksyn aikana ja se jos joku on mieletöntä erityisesti poikien aiempia sairaskierteitä muistellen.Käytiin alkuvuodesta laivalla ja vietettiin päivä Tukholmassa, kun päästiin Tallink Siljan kanssa yhteistyössä mukaan Skidit -risteilylle. Oli ihan mielettömän ihana reissu ja odotan jo seuraavaa kertaa, kun pojat pääsevät tapaamaan Harri Hylkeen. Olin ensimmäistä kertaa neljän viikon palkallisella kesälomalla. Pidin siitä kaksi viikkoa kesäkuussa, jolloin tosin kirjoitin opinnäytetyötä, mutta illat pyhitin täysin perheelle ja käytiin rannalla, kalastamassa, mökillä, istuttiin tunteja puistossa ja korkattiin Linnanmäki.

Vietettiin juhannusta Paraisten Airistolla Holiday Clubin huoneistohotellissa meidän kaveripariskunnan kanssa. Silloin Jimi ja Theo olivat ensimmäistä kertaa kaksi päivää meistä erossa, tosin samalla paikkakunnalla. Juhannuksena rentouduttiin, saunottiin, ihasteltiin kokkoa, istuttiin rannassa, syötiin hyvin ja käytiin testaamassa Turun Flowpark, jonne sain meille blogin kautta liput Jessen synttäriyllätykseksi.

 (ylläolevat laatikot saatu blogin kautta)


Kesäloman toiset kaksi viikkoa pidin heinäkuussa, jolloin dagis oli suljettu. Silloin pidin kirjoitustaukoa, koska pojat olivat kotona koko kuukauden. Kahden viikon aikana kävin äitini kanssa Ruotsissa ihanalla päivälomalla, ajeltiin poikien kanssa pariinkin otteeseen Paraisille viettämään aurinkoisia kesäpäiviä (siellä paistoi aina aurinko), käytiin Linnanmäellä toistamiseen, pyörittiin kesäisessä Helsingissä, pojat kävivät korvakontrollissa uusia putkia varten, istuttiin kesäiltaisin meidän terassilla, kävin ahkerasti iltakävelyillä ja nautin valoisasta vuodenajasta ihan älyttömästi.

Syyskuussa matkustettiin Jessen kanssa Viroon, jossa juhlittiin ystäväni häitä. Oltiin reissussa kaksi päivää ja pojat olivat sen ajan isovanhempiensa kanssa. Häät olivat mieletön kokemus ja Jessen kanssa kahdestaan oleminen oli ihanaa. Me yövyttiin yksi yö Tallinnassa hotellissa, käveltiin vanhassa kaupungissa, shoppailtiin, käytiin ravintolassa syömässä ja seuraavana päivänä vuokrattiin auto ja ajettiin Alatskiveen häihin. Häät pidettiin kauniissa Alatskiven linnassa. Juhlittiin viro-venäläis-suomenruotsalaistyyliin.


Vuoden aikana on ollut läheisten merkkipäiviä, juhlia, blogitapahtumia, messuja, meidän neljäs hääpäivä ja minua pyydettiin kaasoksi ensi kesän häihin. En ikinä unohda sitä hetkeä, kun luin tekstin enkä heti edes tajunnut sitä. Kaaso?! Kyyneleet nousi silmiin ja kylmät väreet meni pitkin kroppaa. Parin viikon päästä suunnataan häämessuille! Olen pitänyt blogin meidän menossa mukana koko vuoden ja postaustahti on vaihdellut siitä riippuen, millainen vaihe elämässä on milloinkin ollut. Olen saanut teiltä ihania kommentteja ja vertaistukea ja into blogin kirjoittamiseen on pysynyt koko ajan kovana. Kiitos, että olette siellä!


Vuoden lopulla otin loppukirin opinnoissani ja valmistuin ammattiin. Sen on oltava vuoden kohokohta, koska niin pitkään se tuntui mahdottomalta kaiken muun ohella. Läheisten tuella, armottomalla näppäimistön hakkaamisella ja yön pikkutunneille valvomisella se saavutettiin ja olen siitä todella ylpeä.  

Vuoteen 2017 toivon oman alan töitä, terveyttä, tasaisena jatkuvaa arkea, yhteistä perhelomaa, aikaa niin perheelle kuin itselle ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Töiden myötä ratkeaa muut tulevaisuuden suunnitelmat ja haaveet, joten ensisijaisena tehtävänä on löytää hyvä työpaikka.
  
Mitä te toivotte tältä vuodelta?  

4 kommenttia:

 1. Moi! Malttamaton kyselee.. Milloin saadaan vastaukset kysymyksiin? Ja vielä yksi kysymys, mikä nousi näistä kuvista: polttaako jompi kumpi teistä? Meillä toivotaan rehellisesti seuraavalle vuodelle vaan että kaikki jatkuisi kuten nytkin ja saataisiin nauttia "rauhallisesta" perhearjesta! Kivoja kuvia ja mukavaa ollut lukea postauksiasi koko vuoden! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Vastasin kysymyksiin :) Jessen vastaukset tulee, kunhan saan sen istutettua koneen ääreen ;) Jesse polttaa...

   Kuulostaa hyvältä, toivotaan että jatkuu niin! :) Onnellista vuotta 2017 ja kiitos kivasta palautteesta :)

   Poista
 2. Ihana postaus kuvineen ja pitkine teksteineen! Tuli mieleen voisitko tehdä postausta blogin aloittamisesta ja pitämisestä ylipäätään (vai oletko jo tehnyt?). Olisi kiva tietää miten ajatus blogiin lähti, mitkä on ollut sen haasteet ja mitä se on sinulle antanut. Ja vinkit niille, ketkä bloggaamista suunnittelee. :)

  Itse odotan vuodelta 2017 suuria: vauva, talo tai vakipaikka. Tai miksei vaikka kaikki. :D Vuosi 2014 meillä oli juuri tämmöinen kaikki heti nyt-vuosi : miehen kanssa yhteenmuutto, valmistumiset amk:sta, kihlat, työpaikan saannit, häät, muutto, esikoisen syntymä ja vielä jouluksi muutto ja miehen työpaikan vaihto, huhhuh!:')

  Ihanaa uutta vuotta teidän perheelle!

  -heidisusanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kuulla! :) Ehdottomasti voin tehdä, tosi hyvä idea!

   Kuulostaa aika samalta kuin omat toiveet! Voisin itsekin ottaa ne kaikki :D Teillä tapahtui kyllä paljon isoja asioita 2014! Toivottavasti tämä vuosi tuo tullessaan toivomiasi asioita.

   Onnellista vuotta 2017 teille! <3

   Poista

Kiitos kommentista! <3