Sivut

torstai 3. toukokuuta 2018

Kokemuksia 3D/4D-ultrasta

Yhteistyössä Perhe-Arte

Me puhuttiin jo raskauden alussa 3D/4D-ultraan menemisestä tämän raskauden aikana, koska se oli meillä suunnitelmissa myös kaksosraskauden kohdalla, mutta jäi kokematta osastovuodelevon takia. Viikot meni eteenpäin ja raskausviikolla 19 päätettiin käydä tavallisessa ultrassa yksityisellä katsomassa vauvaa ajan kanssa. Googlasin ja vertailin pääkaupunkiseudun eri yksityisiä lääkäriasemia, luin kokemuksia ja varattiin aika Helsingin Käpylässä sijaitsevasta Perhe-Artesta. Helsingin lisäksi heillä on toimipiste myös Lahdessa. Perhe-Arte tarjoaa monipuolisesti äitiysneuvolapalveluita, kuten raskauden eri vaiheen ultria, synnytysvalmennusta, äitiysneuvolaseurantaa, imetysohjausta ja synnytyspelkokeskusteluapua. Sieltä on mahdollista myös vuokrata TENS-laite tai EmeTerm-pahoinvointiranneke. Ajanvaraus on helppo tehdä suoraan sähköisen ajanvaraussysteemin kautta tai soittamalla asiakaspalveluun.

Päädyttiin Perhe-Arteen, koska heistä oli netissä positiivisia kokemuksia, mahdollisuus myös ilta- ja viikonloppuaikoihin, hinta oli yksi edullisimmista ja jo nettisivuja selatessa huokui paikasta lämminhenkisyys ja asiakkaan arvostaminen. Käynti oli kaikinpuolin onnistunut ja oltiin molemmat tyytyväisiä valintaamme. Saimme veikkauksen vauvan sukupuolesta, mitat ja paljon kuvia mukaan. Kirjoitin (omakustanteisesta) käynnistä postauksen, tästä pääset lukemaan, mikäli se kiinnostaa.


Myöhemmin käynnin jälkeen sain yhteydenoton ultranneelta kätilöltämme Katilta, jossa hän kysyi halukkuudestamme käydä yhteistyönä 3D/4D-ultrassa. Se sopi meille loistavasti hyvien kokemustemme jälkeen, oli kiva mennä jo tutuksi tulleeseen paikkaan samalle kätilölle. Perhe-Artella suositellaan 3/4D-ultraa tehtäväksi raskausviikoilla 22-28, koska myöhemmillä viikoilla kuvista tulee pehmeämpiä ja vauvamaisempia. Ultrassa tallennetaan mahdollisuuksien mukaan sekä pysäytyskuvia (3D) että liikkuvaa kuvaa (4D) ja materiaalin saa mukaansa muistitikulle. Helsingin toimipisteessä on myös mahdollista kokeilla 5D:tä, jossa vauva näyttää vielä "todellisemmalta". Värit ovat sellaiset, että tuntuu kuin katsoisi ihan oikeaa vauvaa.    

Käytiin 3D/4D-ultrassa raskausviikolla 27. Alkuun juteltiin hetki kuluneesta raskausajasta ja saatiin kuulla mitä ultrauksessa tehdään ja mitkä asiat kuvien onnistumiseen vaikuttaa. Vaikuttavia tekijöitä ovat istukan paikka, vauvan asento, lapsiveden määrä, raskausviikot ja äidin vatsanpeitteiden paksuus. Asetuin mukavalle pedille ja aloitettiin. Otettiin mitat ja katsottiin vauvaa kokonaisuudessaan. Vauvan kasvot näkyivät aina osittain, mutta hän tykkäsi selvästi pitää käsiä kasvoillaan ja vetää eteensä kasan napanuoraa. Vauva painautui lähelle vatsanpintaani eikä vauvan ja vatsani väliin jäänyt juuri lainkaan lapsivettä, mikä parantaisi kuvia. Meidän neiti teki siis kaikkensa, ettei tarkkoja kuvia saatu otettua. Nähtiin siitä huolimatta ihania piirteitä hänestä, mm. huulet ja nenä ja hän näyttää ihan minulta! Ihan uskomatonta, miten paljon vauvasta voi nähdä jo kohdussa.

Kätilön mielestä kuvista ei tullut kaikista onnistuneimpia ja hän ehdotti uusintakäyntiä, jos vauva olisi silloin yhteistyökykyisempi. Varattiin uusi aika muutaman viikon päähän ja lähdettiin kotiin muistitikku täynnä materiaalia vauvastamme. Saimme sekä pysäytyskuvia että liikkuvaa kuvaa ja muutaman 5D- kuvan paperisena. Uusintakäynti oli rv 29, vaikka ultraukselle suotuisimmat viikot olivatkin jo ylittyneet. Vauva on viikkoihin nähden pienehkö, joten viikon ylitys suositellusta ei haitannut lainkaan. Uusintakäynnillä saatiin lisää materiaalia, mutta vauva oli jälleen kädet kasvoilla ja lopuksi saatiin vielä keskisormesta. Voi että me naurettiin! Siihen oli hyvä lopettaa.   


3D/4D-ultra on ihana tapa päästä tutustumaan vauvaan lisää jo raskausaikana. Se konkretisoi käsittämättömällä tavalla tulevaa ja näyttää vauvasta jo kasvonpiirteitä ja hänelle ominaisia tapoja. Näimme ultrassa mm., että vauva piteli lähes kokoajan kiinni napanuorasta ja kasasi sitä eteensä ja hänelle on selvästi tärkeää saada pitää jotain lähellä kasvojaan. Siitä tuli heti mieleen sellainen virkattu turvalonkeropehmo, minkä lonkeroista vauva voi pitää kiinni. Jimillä ja Theolla on sellaiset ja nyt on varmaan pakko hankkia samanlainen myös pikkuneidille. Tulevat isoveljet olivat ultrakuvista ihmeissään eivätkä meinanneet uskoa, että kuvissa todella on sama tyyppi, jota he silittelevät vatsani päältä. Nenä on kuulemma sama kuin mammalla, se on totta! Ollaan katsottu poikien kanssa erityisesti liikkuvia pätkiä vauvasta, niistä he ovat erityisen innoissaan. Olen onnellinen, että saimme kokea 3D/4D-ultran ja siitä jäi meille kuvia ja liikkuvaa kuvaa muistoksi muistitikulle. Voin ehdottomasti suositella Perhe-Artea ja Katia! 

Oletteko te käyneet 
3D/4D-ultrassa?   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3