Sivut

torstai 31. toukokuuta 2018

Miten arki jatkuu vauvan synnyttyä?

Minulta on kysytty paljon sitä, miten arkemme jatkuu vauvan synnyttyä. Ovatko pojat kotona, miten pitkään, mitä syksyllä? Tiedän, että aihe jakaa paljon mielipiteitä, mutta muistetaan, että jokainen tekee kuitenkin perheensä kannalta omat päätöksensä ja kunnioitetaan sitä. 

Vauvan laskettu aika on 8.7.2018, mutta uskon hänen tulevan jo kesäkuun aikana. Jesse pitää isyyslomaa ja viikon kesälomaa vauvan synnyttyä eli hän on kotona noin kuukauden. Pojat jäävät kesälomalle kokonaan kesäkuun lopulla ellei vauva synny jo sitä ennen. Heillä on lyhyitä hoitopäiviä myös kesäkuussa, jotta saan levätä mikäli loppuraskauden olotilani sitä vaatii.


Pojat jatkavat dagiksessa jälleen syyskuun alussa, jolloin he siirtyvät viisivuotiaiden ryhmään tuttujen kavereidensa kanssa. Tähän asti poikien hoitoaika dagiksessa on ollut aina alle 25h viikossa ja pysymme siinä samassa. Poikien ryhmän lastentarhanopettajan kanssa keskusteltuani tulimme siihen lopputulokseen, että pojat voisivat olla 3-4 päivää viikossa dagiksessa klo 9-13. Se tuntuu hyvältä ja meille sopivalta.

Olisimme hakeneet pojille seurakunnan päiväkerhopaikkaa, mikäli olisimme päättäneet, etteivät he jatka dagiksessa. En kuitenkaan koe järkevänä, että he vaihtavat vuodeksi paikkaa ja ensi vuonna olisi jännitettävä mihin esikouluun he pääsevät. Nyt he saavat jatkaa tutussa paikassa kavereiden ja tuttujen aikuisten kanssa, mutta lyhyiden päivien ansiosta myös meille jää paljon yhteistä aikaa. Jimi ja Theo ovat jo niin isoja, että he odottavat päiviä kavereidensa kanssa ja nauttivat niin dagiksen toiminnasta kuin vapaapäivistään kotona. Olen varma, että meidän perheelle toimii parhaiten "kultainen keskitie" eli sopivassa suhteessa sekä dagista että kotona olemista, kuten tähänkin asti.    

Miten te olette toimineet sisaruksen syntyessä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3