Sivut

perjantai 8. kesäkuuta 2018

Raskausviikko 34 & 35 - ensimmäiset tuntemukset lähenevästä synnytyksestä


Raskausviikko: 35+5

Painonnousu: +12kg

Mielitekoja: Tämän kohdan voisi melkein ottaa pois, koska se ei ole muuttunut viikkoihin. Kovin juttu on mansikat ja appelsiinit. Odotan edelleen kovasti kaikkea, mitä voin syödä synnytyksen jälkeen.  

Muuta: Kävin neuvolalääkärillä maanantaina. Odotin aikaa koko viikonlopun, koska viime viikolla tunsin miten vauva valahti yhtäkkiä alas töissä olemisen seurauksena ja supistukset voimistuivat. Oloni muuttui vähän tukalammaksi ja ajoittain epämukavaksi. Saan kummallisia pahoinvointi- ja heikotuskohtauksia ja tarvitsen päiväunet jaksaakseni koko päivän, vaikka muuten olenkin energinen. Paineentunne ja vihlaisut on lisääntyneet. Vatsa tuntuu kovalta pallolta ja toisinaan vauvan liikkeet sattuu, etenkin oikea kylki on välillä hellänä.

Neuvolalääkäri vahvisti tuntemukseni, vauva on tosiaan alhaalla raivotarjonnassa lähtökuopissa kiinnittyneenä. Kohdunsuu on pehmeä ja vauvan pää tuntuu sisätutkimuksessa selvästi. Kaikki arvot oli hyvät ja neuvolalääkäri toivotti hyvää loppuraskautta. Maanantaina menen Jessen kanssa sairaalaan synnytystapa-arvioon. Rehellisesti sanottuna en uskonut, että ehtisin käydä synnytystapa-arviossa, koska sain siihen ajan jo alkuvuodesta ja silloin se tuntui olevan saavuttamattomissa. Ihanaa, että raskaus on edennyt normaalisti näin pitkälle. Sunnuntaina starttaa jo 37.raskausviikko!


Viimeinen kolmannes on mennyt fyysisesti paljon paremmin kuin ensimmäinen tai toinen, koska ensimmäisen kolmanneksen kärsin todella voimakkaasta pahoinvoinnista ja toinen kolmannes meni kivuliaasti liitoskipujen, selkäsäryn ja supistusten vaivatessa. Moni sanoo, että viimeiset viikot ovat ne vaikeimmat ja raskaimmat sekä fyysisesti että henkisesti, joten katsotaan onko tämä vain alkusoittoa sille. Olen kaikesta huolimatta iloinen, että pystyn vielä liikkumaan suht normaalisti ja jaksan tehdä asioita, kunhan muistan levätä välissä.
       
Yleisesti: Nyt aletaan olla valmiita vauvantuloon. Ollaan haettu rattaat kotiin ja vauvanvaatteet ja muut tarvikkeet on järjestelty oikeille paikoilleen. Pikkuvaippoja ja pari muuta pikkujuttua (kuten Lansinoh ja sairaalakassin eväät) pitää vielä ostaa ja parit tutit ja tuttipullot pestä, mutta muuten kaikki tuntuu olevan valmista neitiä varten. Tehdyistä valmisteluista huolimatta jännitän synnytystä, milloin se alkaa, miten se etenee, miten saadaan poikien hoito järjestettyä jne. Theo kyselee jo malttamattomana milloin me lähdetään Jessen kanssa sairaalaan saamaan vauva. Pojat tuntuvat ymmärtävän sen hyvin. He ovat itse selittäneet menevänsä mummolaan siksi aikaa, kun me ollaan sairaalassa saamassa vauva, jota he tulevat sitten heti katsomaan.

Onko teillä arvauksia 
milloin meidän vauva syntyy?            

8 kommenttia:

 1. Onnea loppuraskauteen! Kiva, että vointi on ollut hyvä, toivottavasti pysyy loppuun asti :)

  VastaaPoista
 2. Veikkaan, että vauva saapuu 2.7. :)

  Hienot vaunut, vaikka olin ajatellut, että tyttövauvan innoittamana päädyt vaaleanpunaiseen tai punaiseen kuomuun.

  Aurinkoisia ja iloisia päiviä loppuraskauteesi!

  Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännää, siihen on enää pari viikkoa :) Voi olla, että hankitaan ns kesäkuomu vielä lisäksi jos koetaan se tarpeelliseksi. Se voisi olla värikkäämpi ja juuri vaaleanpunainen olisi ihana!

   Kiitos Leena, aurinkoisia kesäpäiviä sinne! :)

   Poista
 3. Tsemppiä ja hyviä vointeja! Veikkaan juhannusvauvaa. :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Pian nähdään tuleeko meille kolmas juhannusvauva! :)

   Poista
 4. Veikkaan että vauva syntyy 1.7.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3