Sivut

lauantai 14. heinäkuuta 2018

Raskauden viimeinen neuvolakäynti

Eilen oli raskauden viimeinen neuvola, koska seuraava mahdollinen raskauteen liittyvä käynti on jo yliaikaisuuskontrolli synnytyssairaalassa. Kontrolliaikaa soitellaan ensi viikon torstaina, mikäli neiti ei ole vielä siihen mennessä tullut.

Kaikki on hyvin. Verenpaine on ollut koko raskauden ajan matalahko, samoin kuin hemoglobiini. Nyt hemoglobiini oli noussut jo hyviin lukemiin. Kotona mitatut sokeriarvot on reippaasti raja-arvojen alapuolella ja paino on noussut maltillisesti älyttömästä turvotuksesta huolimatta. Vatsan sf-mitta oli laskenut. Terkan mielestä vauva on todella alhaalla ja hyvin asemissa, mutta sitä meille sanottiin jo rv 36. Parin päivän ajan olen tuntenut kovia liitoskipuja tms. vihlomista häpyliitoksen kohdalla ja kävely on vaikeampaa kuin aiemmin, välillä jopa kivuliasta.

kuvat 40+4, tänään viikkoja jo 40+6

Toivon, että vauva ehtii tulla luonnollisesti ennen käynnistystä. Mitä pidemmälle raskaus menee, sitä enemmän huomaan jännittäväni vauvan kokoa. Vauva on mitattu kontrolliultrissa aina viikkoihin nähden siroksi ja käytiin myös muutamassa kasvukontrollissa raskauden aikana, mutta siitä huolimatta jännitän.

Ihan pian on raskausaika ohi ja vauva-arki alkaa. Vaikka nyt loppua kohden on vaikea ajatella mitään muuta kuin vauvan syntymää, tiedän tulevani kaipaamaan tätä kaikkea ihan älyttömästi. Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan, mutta meidän lapsiluku on kolme. Siitäkin syystä olen kiitollinen ja onnellinen hyvin sujuneesta raskausajasta ja kaikesta kokemastani. Kaksi toisistaan hyvinkin paljon poikkeavaa raskautta, mutta tähän on hyvä "lopettaa". Meidän perheessä on kaksi poikaa ja pian yksi tyttö.    

5 kommenttia:

 1. Moikka! Täällä kirjoittelee se aikaisemmin kirjoitellut, jolla oli kans eka raskaus riskiraskaus (funneling) ja uusi oli tuloillaan. Ajattelin tulla kertomaan että täälläkin kaikki sujui hyvin ja saatiin siro tyttö (myöskin) 15.6 rv 38+1 suunnitellulla käynnistyksellä verenpaineiden takia. Toivottavasti sielläkin saatte pian pikkuisen syliin :) pakko sanoa että on jo nyt melkein kuukauden jälkeen ikävä raskaana oloa jotenkin henkisesti, vaikka nyt on paljon helpompi ja kevyempi mieli liikkua ja tehdä asioita kun ei tarvitse murehtia syntyykö ennenaikaisesti ja onko masussa kaikki hyvin. On se naisen mieli ihmeellinen :D tsemppiä loppuodotukseen ja synnytykseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon onnea tytöstä <3 Ihanaa, että kaikki meni hyvin! Tiedän, että ikävä iskee tännekin, en uskalla katsoa raskausajan kuvia :D

   Poista
 2. Hän on kyllä ihan lähtökuopissa tosiaankin. Toivottavasti säästyt käynnistykseltä <3

  VastaaPoista
 3. Hän on kyllä ihan lähtökuopissa tosiaankin. Toivottavasti säästyt käynnistykseltä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi säästyin ja synnytys alkoi itsestään pari päivää ennen käynnistysaikaa! :)

   Poista

Kiitos kommentista! <3