Sivut

torstai 5. heinäkuuta 2018

Raskausviikko 38 & 39 - linea negra ilmestyi


Raskausviikko: 39+0

Painonnousu: +12,5kg

Mielitekoja: Mansikat, nektariinit, kirsikat, vuohenjuusto, Pepsi Max ja laku. Odotan sitä päivää, että voin miettimättä syödä mitä haluan! Tietysti on tärkeää pitää kiinni terveellisestä ruokavaliosta myös synnytyksen jälkeen, etenkin kun on ollut raskausajan diabetes, mutta silti se tietynlainen vapaus valita. 

"Fun fact": Minulle ilmestyi ihan yllättäen linea negra raskausviikon 38 alussa. Se kulkee navasta ylävatsaa pitkin.

Yleisesti: Olen kirjoittanut tätä postausta jo aikaisemmin jos joku ihmettelee alun raskausviikkoja. Tänään on raskausviikkoja jo 39+4 ja sunnuntaina koittaa laskettu aika. Raskausviikot 38 ja 39 on menneet toisaalta nopeasti, mutta samalla olen huomannut kuulostelevani kroppaani ja mahdollisia synnytykseen viittaavia oireita vähintäänkin alitajuisesti. Olen voinut ihan hyvin, mutta yöunet ovat edelleen katkonaiset ja nukun tunnin pätkissä. Ravaan vessassa, vireystasoni päivisin on laskenut ja vauva painaa alhaalla. Toisinaan vauvan liikkeet sattuu ja vatsa on jonkin aikaa arka ison mylläkän jälkeen. Nivusiin tulee ajoittain kuin puukoniskuja, selkää vihloo ja olen turvonnut jaloista ja käsistä. Saan edelleen supistuksia, monta kertaa tunnin aikana vuorokauden ympäri, mutta ne on vain voimakkaita harjoitussupistuksia. Koin kylläkin todella kipeitä supistuksia rv 39, mutta ne jäi ihan muutamaan.
Muuta: Nyt vihdoin ja viimein voin sanoa olevani valmis siirtymään seuraavaan vaiheeseen eli vauvantuloon ja jättämään raskaanaolemisen. Aina tähän saakka jännitin synnytystä enkä halunnut luopua raskaanaolemisesta ja raskausvatsasta, mutta 40 raskausviikon jälkeen voin todeta mieleni muuttuneen. Haluan saada vauvan syliini, kroppani takaisin ja suuremman skaalan vaatetta mahtumaan päälleni. Tiedän jo valmiiksi tulevani ikävöimään raskausaikaa, mutta haluan päästä aloittamaan vauva-arjen. Meillä on kotona kaikki valmista vauvaa varten ja pojat kysyvät joka ilta ennen nukkumaanmenoa milloin vauva syntyy. Tämänhetkiset fiilikset ovat, ettei varmaan ikinä. Vauva tuntuu asettuneen tiukasti aloilleen eikä hätkähdä mistään. Olen tehnyt vielä monen tunnin shoppailureissuja, suursiivonnut, pessyt ikkunoita ja vastapainona levännyt, saunonut ja syönyt hyvin, mutta ei. Hän tulee, kun tulee. Seuraava viikkokatsaus on "virallisen" raskausajan viimeinen, 40! Katsotaan tuleeko lisää viikkokatsauksia yliajalta, apua!

Millaisia oireita teillä oli 
ennen synnytyksen käynnistymistä? 

8 kommenttia:

 1. Tokasta lapsesta ei sitten niin mitään eknnakoivia oireita, paitsi tietty muutamia supistuksia paria viikkoa aiemin. Tasan laskettuna päivänä supistukset alkoivat kuin salamana kirkkaalta taivaalta ja heti voimakkaina, tästä 5h myöhemmin vauva oli sylissä.�� Tsemppiä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Jotenkin niin uskomatonta, että synnytys ihan oikeasti voi alkaa yhtäkkiä ilman minkäänlaista "varoitusta" :D

   Poista
 2. Kuopuksesta ei ollut mitään ennakoivia oireita, ei edes yhtään supistuksia ja raskaus oli jo 40+6, kun yöllä heräsin n.klo4 koviin supistuksiin, mitkä oli heti päällä Todella voimakkaina ja ilman kunnon taukoja. Ja tyttö syntyikin hieman kuuden jälkeen, joten nopeaa toimintaa oli :D

  Ei esikoisestakaan ollut mitään ennakoivia oireita, ei edes supisteluita..., hänen kohdalla taas rv40+0 Aamulla heräsin normaalisti ja kun nousin ylös, niin lorahti lapsivedet :)

  Toisaalta ollut helppoa, kun molempien kohdalla synnytys käynnistynyt niin selvin merkein, ettei ole ainakaan tarvinnut arpoa, onko tää nyt sitä vai ei :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävisipä noin minullekin, että synnytys lähtee nopeasti heti käyntiin! :)

   Poista
 3. Tosi ihana lukea, että raskautesi on kestänyt näin pitkään. Itselläkin on keskoskaksoset ja haaveilen kolmannesta, mutta mahdollinen ennenaikaisuus ahdistaa. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kannattaa käydä juttelemassa ahdistuksesta ammattilaisen kanssa, itse kävin "raskauden suunnittelukäynnillä" äitiyspolilla ja koin käynnin todella hyväksi! Parasta oli kuulla miten uutta raskautta seurataan riskiraskauden ja ennenaikaisuuden jälkeen :)

   Poista
 4. Esikoinen meni syntyi 41+5 käynnistyksellä. Viimeiset 12pvä tuntuivat pidemmältä ajalta kuin menneet 40viikkoa. Järkyttävä helle ei auttanut ”kärsimyksessä”. Halusin vain vauvan syliin, ja oloni oli kuin turvonneella valaalla.

  Kuopus syntyi 40+3. 40+0 kävin kaupassa, oli hirveä lumipyry, esikoinen ja kauppakassit painoivat pulkassa. Todella kipeitä supistuksia tulikin sitten koko päivän, eivät kuitenkaan lasta saaneet liikkeelle.
  40+1 kävin illalla tekemässä rivakan koiralenkin ( päätin että tämä vauvahan ei yliajalle mene) ja kannoin tavaroita varastoon. Sinä yönä menikin lapsivedet, mutta tosi toimiin päästiin vasta seuraavana iltana ja poika syntyi puolen yön jälkeen. ��
  Ainoa ”merkki” lähestyvästä synnytyksestä oli kuopuksen kohdalla 39+9 irronnut limatulppa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeiset päivät tosiaankin tuntuu pitkiltä, tietäisipä milloin vauva syntyy tai edes sen, ettei tarvitse käynnistystä. Jännitän käynnistykseen joutumista, vaikka varmaan siinä vaiheessa yliajalla käynnistystä jo odottaa. Kiva, että sait käynnistyksen lisäksi kokea luonnostaan alkavan synnytyksen :)

   Poista

Kiitos kommentista! <3