Sivut

torstai 26. heinäkuuta 2018

Ensimmäiset päivät vauvan kanssa

Terveiset vauvakuplasta! 

Vauva on tänään kuusi päivää vanha. Uskomatonta, että huomenna on jo viikko hänen syntymästään. Ensimmäinen viikko vauvan kanssa on mennyt hyvin. Ensimmäiset kaksi päivää kotona hän nukkui lähes koko päivän syöttöjä lukuunottamatta ja oli hereillä yön syöden oikeastaan kokoajan. Sitten hän vaihtoi vuorokausirytmin päälaelleen ja on ollut nyt valveilla pitkiä pätkiä päivästä ja nukkunut öisin hyvin heräten syömään kolmen tunnin välein.

Vauva on ihana ja tyytyväinen, viihtyy sylissä ja lähellä ja ilmoittaa nälästään syömällä sormiaan ja lopulta kiljahtamalla. Hän nukkuu päivisin joko unipesässä tai mooseskorissa, mitkä viedään alakertaan heti aamusta. Ollaan käyty vasta kerran vaunuilemassa ja vauva nukkui tyytyväisenä. Pojat halusivat työntää vuorotellen ja tarkistivat vähän väliä, että sisko nukkuu. 

Milestone Blocks -palikat saatu Kiddexiltä

Elämä tuntuu nyt pyörivän sohvalta käsin, koska imetys vie paljon aikaa. Olen iloinen siitä, että imetys on lähtenyt sujumaan niin hyvin ja vauva kasvaa rintamaidolla, mutta on se näin alkuun myös raskasta. Olen periaatteessa imetyksen ensikertalainen, koska poikien kanssa se ei koskaan lähtenyt sujumaan toivotulla tavalla. Maidonnouseminen on aiheuttanut ikäviä oireita ja vointini on heikko. Olen lähinnä levännyt vauvan kanssa ja imettänyt paljon toivoen välttäväni rintatulehduksen. Oireisto viittaa nimittäin siihen suuntaan ja muistan tämän olon poikien vauva-ajalta.

Käytiin ensimmäisellä neuvolakäynnillä eilen. Vauvan paino on noussut hienosti, pituutta on tullut lisää ja kaikki oli oikein hyvin. Sain neuvoja imetykseen liittyen ja juteltiin synnytyksestä ja vauva-arjen alkamisesta. Seuraava käynti on parin viikon päästä vauvan ollessa kolmiviikkoinen. Silloin on ensimmäinen kerta, kun menen yksin kolmen lapsen kanssa neuvolaan, aika jännää. Jesse on isyyslomalla vielä ensi viikon ja palaa sitten töihin. Sitä ennen nautitaan täysillä yhdessäolosta ja kesästä!       

6 kommenttia:

 1. Miten voiki vauvelilla noin uutena jo olla selkeästi oma, uniikki ulkonäkö? Kaunotar kasvaa hänestä. :)

  VastaaPoista
 2. Aivan älyttömän suloinen vauva<3
  Paljon onnea koko perheelle!
  Hei suosittelen laittamaan kaalinlehet rintoihin, tepsii rintatulehdukseen!
  -Julle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Julle <3 Siitä kikasta olenkin kuullut, täytyy kokeilla jos oireet alkaa taas! :)

   Poista
 3. Voi että miten suloinen, en kestä!<3 hurjasti onnea!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3