Sivut

keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Hyviä uutisia äitiyspolikäynniltä


Tänään oli tämän raskauden viimeinen käynti äitiyspolilla. Seuraava aika on sovittuna kesäkuun alkuun synnytysosastolle, jolloin menen synnytystapa-arvioon. Jännitin taas etukäteen tätä päivää, koska minua on supistellut jonkin verran ja supistukset ovat voimistuneet. Onneksi Jesse pääsi mukaan, se rauhoitti paljon. Vastassa oli jälleen ihanat lääkäri, kätilö ja kätilöopiskelija, joiden kanssa juteltiin alkuun raskauden kulusta, meidän fiiliksistä, voinnistani ja kaikesta tulevasta. Unohdin jännityksen siinä jutellessa ja lähinnä odotin vauvan näkemistä ultrassa.      

Kaikki oli ihan erinomaisesti. Kohdunkaulaa on vielä 3,5cm, mikä on hyvä näille viikoille ja kohdunsuu on tiukasti kiinni. Se oli suurin huolenaiheeni, mutta sain onneksi huokaista helpotuksesta. Vauva on kasvanut hienosti ja painaa tällä hetkellä jo 1,9kg! Hän on enää vain hitusen keskikäyrän alapuolella eikä huolta hänen kasvustaan ole. Lääkäri kommentoi heti, ettei näe hänessä "sokerivauvan" piirteitä eikä hän sitä epäillytkään, kun kaikki mittaamani arvot ovat olleet niin hyviä. Vauva oli edelleen raivotarjonnassa, liikkui aktiivisesti ja lapsivettä oli hyvä määrä.


Viitteitä ennenaikaisuudesta ei ole, mutta siitä huolimatta huojennuin kuullessani, ettei näillä viikoilla enää oteta sairaalaan varsinaiseen vuodelepoon vaan lepo tapahtuu kotona. Raskausviikkoon 35 asti pyritään viivyttämään synnytystä niin pitkään, että saadaan annettua vauvan keuhkoja kypsyttävät kortisonit, mutta muuten synnytystä ei enää estellä. Olen siis selvinnyt tästä raskaudesta ilman osastovuodelepoa! Uskomatonta, että vauva voi syntyä jo kuukauden päästä ja olisi silti paria päivää vaille täysiaikainen. Lääkäri oli todella sympaattinen ja kehui mm. hienosti sujunutta raskautta ja verensokeriarvojani ja iloitsi täysillä saavutetuista hyvistä raskausviikoista.        

Nyt voin unohtaa jatkuvan takaraivossa jyskyttäneen jännityksen ja keskittyä nauttimaan viimeisistä viikoista! Voihan onni! 

6 kommenttia:

 1. Ihanaa, että pääset nyt todella nauttimaan loppuraskaudesta kotona! Jännä miten nopeasti tämäkin blogista seurattu raskaus on edennyt. Vielä on tuoreessa muistissa, kun ilmoititte vauvan tulosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, otan siitä kaiken irti :) Just tänään ajattelin samaa, että todella nopeasti on aika mennyt enkä voi uskoa, että kohta vauva jo syntyy! Ihanaa, mutta haikeaa <3

   Poista
 2. Huokuu onnellisuus ja helpotus tästä sun postauksesta. <3 Ihanaa, että siellä on kaikki hyvin! Toivottavasti jakselet hyvin loppuun asti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinä on mun tunteet aika hyvin kiteytettynä! <3 Kiitos, tsemppiä vikoihin hetkiin, jännitän täällä teidän puolesta <3

   Poista

Kiitos kommentista! <3