Sivut

torstai 16. toukokuuta 2013

26. VIIKKO

Yhteen tavoitteeseen on taas päästy! Seuraava on 28 viikkoa. Silloin voidaan taas pienesti huokaista helpotuksesta.

Osastolääkäri kävi tänään. Mitään uutta ei ollut. Sama jatkuu: vuodelepo, max joka toinen päivä pikasuihku, sänky normiasennossa (ei enää pää alaspäin!). Lääkäri sanoi, että lastenlääkäri tulee joku päivä kertomaan mitä nämä tulevat viikot tarkoittaa vauvojen kehityksen kannalta. Viimeksi vklla 23 lastenlääkäri kertoi lähinnä riskeistä, mitä niin pieniin viikkoihin liittyy. Nyt on vähän parempi tilanne :)

Tiistaina ultrattiin. Poikien painoero on tasaantunut ja molemmat ovat kasvaneet hyvin, nyt molemmat pienokaisista painaa n.700 grammaa! :)

Kaikki näytti muuten hyvältä, mutta yllätyksenä tuli, että B:n toinen aivokammio on vähän laajentunut. Yläraja on 10mm, B:llä on 10,4mm. Lääkäri ei huolestunut, muttei selittänyt sitä mitenkään. Yritin kysyä mitä se voi tarkoittaa ja tutkitaanko sitä tarkemmin, mutten saanut selvää vastausta.

Tänään osastolääkäri sanoi, että seuraavan kerran ultrataan vasta 10 päivän päästä, ellei mulla tule synnytykseen viittaavia tuntemuksia. Silloin katsotaan myös miltä aivokammio näyttää, onko laajentunut lisää vai pysynyt samana. Tätä mammaa huolestuttaa taas...

Pojat potkii jo aika voimakkaasti! Nyt ymmärrän sen, että potkut voi sattua! Molemmat pojista on nyt jalat alaspäin ja sekös lisää tuntemuksia alhaalla. Rakko on kovilla ja potkut muljahtelee tooosi alhaalla. Tänään tunsin ekan kerran vauvan hikan :) voi että miten ihana tunne. Ite luulin hikkaa liikkeiksi, mutta sydänkäyrää ottanut kätilö sanoi sen olevan hikka. Paikallistin hikan tulevan säännöllisesti pienenä "kuplintana", se myös kuului sydänääniä kuunneltaessa. Kauniita unia toivottaa Nanna, J & T xxxx

30 kommenttia:

 1. Hei! Ihanaa että ootte päässy jo noin paljon etiäpäin, toivottavasti poitsus viihtyis massussa vielä muutaman viikon. :) Mie oon siun blogia lukenu jonkun aikaa, ootan aina kovasti että millon kirjottelet ja mitä teille kuuluu.. :)
  Tsemppiä kovasti odotukseen, ei varmasti ole helppoa olle vuodelevossa mutta ihana "palkinto" siitä on luvassa.. <3
  T. Elsa, tytär 1v5kk ja hirrrmunen vauvakuume <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! :) niinpä! Kiva kuulla, että tykkäät lueskella meidän juttuja :)

   Poista
 2. Jee! :) hyvin ootte edennyt taas! :) tyhmää kun ei lääkäri selittänyt tarkemmin :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ollaan :) enää 11 päivää ja pahin aika on ohi!
   Niinpä! Onneks oon voinu kysellä kätilöiltä kaikesta, olo on vähän huojentuneempi nyt :)

   Poista
 3. Hei taas yks etappi eteen päin, jee <3 Toivotaan että ens ultrassa kaikki on sitten täysin "normalisoitunut", mutta jos lääkäri ei ollut huolissaan niin älä sinäkään ole. Vaikka helpommin sanottu kuin tehty. Tsemppiä Nanna ja pojut <3

  VastaaPoista
 4. Aivokammioiden laajentuma voi johtua eri asioista mutta joskus taustalla voi olla vakava sairaus tai epämuodostuma mutta tuo ero normaaliin oli todella, todella pieni ( toinen lekuri voi saada normaalin tuloksen ) joten olen varma että syytä huoleen ei ole. Ja jos olisi lääkäri olisi ottanut asian esille varmasti. Mutta vaadi vastauksia jos kovin huolettaa! Hienosti on viikot kuluneet ja kohta alatkin olla hyvillä viikoilla! :) Täällä aina odotellaan iltaisin josko kirjoittelisit kuulumisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii. Ei huoleta enää niin paljon, se kuitenkin tarkistetaan taas seuraavassa ultrassa ja tosiaan ku ei lääkäritkään ole siitä sanonu mitään. Tuntuu uskomattomalta, että niin vaan tässä on menny yli 3 viikkoa! :) olis mahtavaa päästä ainakin 28 asti!

   Poista
 5. Ihanaa kun on pojat malttaneet pysyä sisällä!! :)

  Nyt alkaa siis sielläkin olla tiedossa se, miltä tuntuu kun potkitaan oikein kunnolla. Odotappas vain kun viikot tästä kuluu, ne potkut vain vaihvistuvat! :D

  Lisää tsemppejä ja peukkuja, että pääsisit vielä ainakin yhden etapin eteenpäin! Ja toivotaan ettei toisella pojista ole mitään hätänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! :) haha, hyvin on tiedossa nyt! Vaikea kuvitella miten ne voi vielä vahvistua, nyt jo tulee niin kovalla voimalla iskuja! :D
   Kiitos kiitos kiitos :)

   Poista
 6. Onnea taas uudesta etapista! Nyt vaan pidetään peukkuja että vielä pari viikkoa kertyisi, se rv28 olisi tosiaan jatkon kannalta jo niin hyvä. Kiva, että pojat on samankokoisia, niin ei tarvitse siitä kantaa huolta, meidän kaksosilla oli painoeroa 300g syntyessä ja vaikkei sekään ole valtavasti, niin kävi kuitenkin pienempää sääliksi, vaikka täysiaikaisia olivatkin.

  Lääkärit on kyllä välillä hankalia, kun ei niistä ota selvää. Mutta jos oikeasti huolenaihetta olisi, niin uusia tutkimuksia olisi kyllä määrätty heti eikä 10 päivän kuluttua, siihen kannattaa luottaa. Jatkat vain ahkeraa makoilua. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) niin olis eikä se enää tunnu mahdottomalta saavuttaa, kuten ajattelin viikolla 23! Kyl me sinne asti mennään ;)
   Varmasti kävi, pienille merkitsee grammat niin paljon. Mun siskoilla oli myös eroa suunnilleen saman verran ja äiti sanoi, että ero näytti aika huomattavalta. Toinen näytti "oikealta vauvalta" ja toinen vielä vähän heiveröiseltä.
   Kiitos kannustuksesta :)

   Poista
 7. Meillä kuopuksella oli kasvukontrolli 22 viikolla, kun rakenneultrassa kasvu oli jäljessä. Siellä löytyi myös tämä laajentunut aivokammio, mutta kun 10 päivän päästä ultrattiin uudestaan, niin kammio oli taas normaalin kokoinen. Lääkäri vaan totes, että joskus voi hetkellisesti suurentua, eikä sitä sen suuremmin selittäny. Terve tyttö syntyi ja tuolla pihalla leikkii nyt auringonpaisteessa isoveikan ja isosiskon kanssa. Että älä liiaksi ota ressiä. :) ihanaa, että pienet malttanu pysyä näinkin pitkään masussa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos kommentista :) kiva kuulla, ettei se tarkoittanut mitään teidän tytöllä. Toivottavasti ollaan yhtä onnekkaita! Kiitos :)

   Poista
 8. Voihan masu ihanuus!! <3 Ihanaa että olet päässyt jo noin pitkälle!! Go boys & Nanna! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia <3 niin on, superia! Pojat tottelee äitiä jo varhaisessa vaiheessa ;)

   Poista
 9. Hei!
  Osuin blogiisi ihan sattumalta pari viikkoa sitten. Mielenkiinnolla ja suurella myötäelämisellä huomaan tätä nyt seuraavani ja odottavani uusia postauksia :)
  Toivon sinulle ja pienokaisilla kaikkea hyvää! Toivottavasti pojat pysyvät massussa vielä hyvän tovin! Ja oikein paljon kärsivällisyyttä sinulle ja miehellesi - elämä on välillä todellä jänittävää ja päivätä varmasti piiitkiä. Tsemppia kovasti! Olet mahtava nainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanista sanoista! :) kiva, että kuljet matkassa mukana. Me tsempataan! :)

   Poista
 10. tsemiä sinne, olis taas haaste siule! http://vuodenvihannes2005.blogspot.fi/2013/05/haastetta-pukkaa.html

  VastaaPoista
 11. Uusi lukija ilmoittautuu :) Hurjasti tsemppiä teille! Täällä pidetään peukut ja varpaat pystyssä, jotta kaikki menisi hyvin ja pikkuiset saisivat vielä mooooonta viikkoa lisäaikaa masun sisäpuolella.

  T. Londe ja Milma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Londe! :) mä oon seurannut sun blogia jo jonkun aikaa! Olette ihania ja Milma söpöliini! :)
   Kiitos hirmuisesti! :)

   Poista
 12. Hienoa, että painoarvioiden mukaan ovat suunnilleen saman kokoiset! :)
  Tsemppiä jälleen kaikkeen!:)

  VastaaPoista
 13. Ihanaa, että päiviä on taas tullut lisää ja pojat kasvaa. (Ja jos ei lääkäri ollut huolissaan siitä aivokammiosta, niin ei se voi olla mitään vakavaa, kyllä sitä jotenkin olisi heti tutkittu lisää). Kohta on toivottavasti taas yksi viikko "selätettynä", ihan kirjaimellisestikin, kun kerran joudut makuuasennossa olemaan koko ajan. Se on varmasti todella raskasta, mutta nythän on pakkotilanne ja jokainen sun jaksama päivä on arvokas pienokaisille. Voimia edelleen!

  t. Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna kommentista ja kannustuksesta :) Huomenna tosiaan 27 viikkoa, ihanaa!

   Poista
 14. HEi!

  Olen seuraillut jännityksellä etenemistäsi. Menen työpaikalle Naistenklinikan ohi ja aina mietin mitä sinulle kuuluu. Niin paljon olen mukana, että työkaverinikin jo kysyi tänään, että mitä "sille kaksosia odottavalle nyt kuuluu, onko tullut päivitystä".

  Toivottavasti tästä kaikesta "tuskasta" tulee teille kuitenkin kaunis ja ihana lahja loppuelämäksenne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Janna! Tuli ihan kyyneleet silmiin! :) saan ihan uskomattoman paljon voimaa lukijoiden kommenteista! Kiitos! :)

   Poista
 15. Hei! Terveiset Afrikasta. Olen seurannut hetken blogiasi. Välillä muistan iltarukouksessa myös teitä kun muistan tuttuja ja tuntemattomia. Voimia sairaala-arkeen!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3