Sivut

keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Jännitetään huomista

Tällä hetkellä ei oo mitään uutta kerrottavaa. Huomenna on ultra ja tällä kertaa vauvojen lisäksi tutkitaan myös kohdunsuun ja tukilangan tilanne. Oon odottanut ultraa innolla, kun saa nähdä pojat ja tietää taas vähän enemmän. Se on myös mukavaa vaihtelua, kun kärrätään tutkimushuoneeseen. Valkoiset seinät ne on muuallakin, mutta kuiteski ;) Vähän pelottaa, että jotain kohdunsuulla tai tukilangan suhteen on tapahtunut.

Viikolta 25 asti on otettu joka aamu sydänkäyrää pojilta. Se on yksi rasittavimmista asioista. Ihana kuulla ne jumputtavat äänet ja tietää, että kaikki on hyvin. MUTTA se käyrän saaminen on niin raivostuttavan hankalaa. Kaksosten kanssa tuplasti normaalia hankalampaa. Heti alussa sanottiin, että niillä viikoilla (25) se on haastavaa, kun pojat on vielä sen verran pieniä ja pääsee karkuun helposti. Se on edelleenkin hankalaa. Stressaan iltaisin jo valmiiksi seuraavaa aamua ja käyrän ottoa.

Selällään makaaminen tekee pahan olon. Kuumat aallot, kylmä hiki, hengenahdistus, oksettava olo, huimaus. Pojat heräilee yleensä siihen aikaan, kun homma aloitetaan. Viimeistään silloin, kun antureita heilutetaan eestaas ja vähän painetaan. Vastaukseksi tulee kovia potkuja suoraan anturiin, mutta sykettä ei meinata saada. Kun vihdoin saadaan molemmista sykkeet piirtymään, toinen karkaa ja heti perään veli tekee saman. Siinä menee helposti parikin tuntia! Pojat on todella liikkuvaisia eikä tykkää antureista. Jos jotain positiivista, niin liikkeethän kertoo siitä, että pojat voi hyvin. Onko käyrän ottaminen muillakin yhtä hankalaa vai onko meillä vaan niin vilkkaat pojat

Muuten, toivepostauksista pystyn toteuttamaan osan vasta, kun pääsen kotiin. Silloin tulee ainakin kotipostaus ja postaus jo hankituista vauvajutuista (mitä ei ole vielä paljoakaan). Onko teillä postausehdotuksia (jotka voi toteuttaa osastolla ilman sen kummempia kuvia aiheesta) vai tyydyttekö tilannepäivityspostauksiin? xxxx       

Poikien sijainnit piti merkata tussilla :D


14 kommenttia:

 1. Vilkas masukki löytyi täältäkin :) Neuvolassa jo kun kuunnetliin sydänääniä oli se suhteellisen haasteellista. Kokoajan katosi eikä sykettä meinannut millään saada, sitten kun sen vihdoin sai, oli se tosi korkealla koska toinen oli uinut ympyrää tuhatta ja sataa :D ''Pojat'' :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha voi että! Joo ei tähän muuta voi sanoa ku POJAT... :D

   Poista
 2. Postausehdotuksia:
  Mitä ajatuksia sinulla on kaksosPOIKIEN äitinä olosta? Pelottaako tuleva, kenties juurikin vilkkaiden lasten kasvatus?

  Millainen äiti haluat olla lapsillesi?

  Millaisessa kodissa asutte?

  Toivottavasti näistä joistain ehdotuksista sait inspistä;)


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain! Kiitos! :) en malta odottaa, luultavasti heti huomenna tulee toivepostaus! :)

   Poista
 3. Tyydyn tilanne postauksiin enemmän kuin mielelläni ja täällä jo odottelen mitä ultrassa ja sisätutkimuksessa näkyi? :) Tule siis pian kirjoittelemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva, ettei käy ihan tylsäksi samat sairaalajorinat ;) harmi, ultrakuulumisia täytyy odottaa tiistaihin :(

   Poista
 4. Olen useamman viikon seurannut tilannettanne. Minulla on yksi vauva masussa kasvamassa. Olen kiinnostunut tämän hetken postauksista.
  Taru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että seuraat :) onnellista odotusta ja masun kasvattelua! :)

   Poista
 5. Meillä kaksosten käyrille saaminen oli myös vaikeaa, ongelma oli sekin, että A aina nukkui aamuisin, ja käyrä oli liian tasaista. Pari kertaa jouduttiin varmuuden vuoksi ultraamaan, kun ei mehusta ja tökkimisestä huolimatta meinattu saada vauvaan liikettä - se on kyllä vieläkin lapsista se aamu-unisin. :D

  Eikö käyrää voi ottaa kyljellään? Mä sain aina istua tuolissa, sullehan se ei ole mahdollista, mutta ultrat mulla otettiin aina kyljellään kun selällään en vain pystynyt olemaan hetkeäkään.

  Postaustoiveeksi voisin laittaa vaikka, että millaisia ajatuksia sulla on poikien identtisyydestä? Miten olet ajatellut, että pystytte tukemaan kummankin yksilöllisyyttä? Mulle oli iso helpotus, kun saatiin tietää, että on epäidenttiset ja vielä tyttö ja poika, ulkopuolisetkaan ei niin paljon niputa lapsia vain "kaksosiksi", kun ovat tosiaan aika erilaiset monessa suhteessa ja se näkyy jo heti päälle.

  Toivottavasti huomenna on taas hyviä uutisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi pientä aamu-unista! :)
   Oon muutaman kerran joutunut kääntymään kyljelleni, kun on huimannu niin paljon ja oksettanut. Siitä kätilöt yleensä vaan tuskastuu lisää, ku homma vaikeutuu entisestään ja hetken päästä taas pyydetään selälleen. Kohta se on kyl täys mahdottomuus, viikossa paha olo on moninkertaistunut!
   Kiitos kivoista ideoista! :) identtisyydestä on mielenkiintoista kirjoittaa, koska ollaan mietitty just kyseisiä juttuja!

   Poista
 6. Kaikkein parhaita ja mielenkiintoisimpia on tosiaan tilannepäivityksesi! Jos kuitenkin haluaisit jotain muita postauksia tehdä, niin itse voisin olla kiinnostunut esim. vauvojen tarvikepostauksesta. Sanoit, ettette ole vielä tavaroita hirveästi hankkineet, mutta "tarvikepohdinta"-postaus voisi olla mielenkiintoinen.. Sikäli mikäli olette ehtineet esim. vaunu-, turvakaukalo-jne. vaihtoehtoja jo vertailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tietää :) kiitos ehdotuksesta, ollaan mietitty jo jonkun verran tulevia hankintoja, joten toteutan postauksen ehdottomasti :)

   Poista
 7. Päivittäin käyn kattomassa sun blogia ja odotan aina jännittyneenä miten siellä sairaalassa sujuu :)
  Mielestäni on hyvä että päivittää usein ja kuulumisia kuin se että päivittää kerran viikossa kauhen litanjan asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla :) pyrin siihen, että ei tulisi pitkää väliä. Niin on myös kivempi kirjoittaa, kun ei oo "liikaa" asiaa. Välillä mietin tuleeko postauksista liian yksitoikkoisia, ku täällä ei loppupeleissä paljoa tapahdu. Mutta toisaalta, antaa ainakin kuvan siitä millaista tämä elämänjakso on osastolla :)

   Poista

Kiitos kommentista! <3