Sivut

maanantai 20. toukokuuta 2013

Mitä kuuluu?

Moikkamoi, tänään tulee kuulumisia jo 26+4 viikolta! Viikonloppu meni hyvin ja yllättävän nopsaa. Viikonloppuisin täällä on extrahyvää ruokaa, aamu- ja iltapalat on runsaampia ja kahvia saa aamiaisen lisäks lounaalla. Not bad.

Lauantaina Jesse, sisko, mun vanhemmat ja veljenlapset kävi moikkaamassa. Hiljainen huone muuttui hetkessä eloisaksi, kun lapset tuli! Sellainen höpinä ja meininki oli päällä :)
Sunnuntaina sama porukka (paitsi ilman lapsia) tuli taas käymään. Ilman vieraita päivät tuntuu pitkiltä, kun ei oo mitään mitä odottaa.

No mitä tänne?

Oon huomannut supistusten muuttuneen vähän voimakkaammiks. Edelleen mua supistaa reilusti alle 10 kertaa päivässä, mutta jotenkin napakammilta ne tuntuu. Alapäätä vihloo välillä ja on painontunnetta. Muuten vointi on sama eli yleishyvä. Vauvojen sydänkäyrät on hyvät ja potkut voimistuu. Jokainen täällä vieraillut kaveri, Jesse ja muutama kätilö on todennut masun kasvaneen nyt viime päivinä tosi vauhdilla. Nyt se on kuulemma pullahtanut näkyviin yhden kätilön mielestä :) Luultavasti sen johdosta kylkiin on ilmestynyt pari raskausarpea...

Lääkäri tuli aamulla kysymään voinnista. Sain positiivisia uutisia!
Tilanne on siis edelleen se, että vauvat on kovaa vauhtia tulossa. Kohdunkaulaa ei juuri ole (reippaasti alle 1cm), kohdunsuu oli viime tarkastuksessa (pari viikkoa sitten) sormelle auki ja sisäsuu todella funneloitunut. Ainoa mikä pitää kasassa on tukilanka. Jos tulee paljon supistuksia, lanka voi repäistä paikkoja ja tehdä paljon harmia. Onneksi tukilanka kuitenkin laitettiin, se on pelastanut meidät ja vienyt eteenpäin.

Nyt ne hyvät uutiset:

- ennuste on nyt niin hyvä kuin se voi näillä viikoilla olla (keuhkoja kypsyttävät kortisonit annettiin heti osastolle tullessani eli ne on nyt ehtiny vaikuttaa hyvin)
- viikkoja on kasassa jo sen verran, että vauvat suurella todennäköisyydellä selviävät (kysyin selviävätkö millä tod.näköisyydellä elossa synnytyksestä, kun se pelottaa niin paljon ja vastaus oli että valtaosa selviää, ei hätää)
- vauvat voivat hyvin ja sydänäänet on hyvät
- mulla ei ole tulehduksia eikä mitään hälyttävää
- jos synnytys käynnistyisi lähipäivinä, koitettais luultavasti viivyttää etenemistä noin vuorokaudella, että saadaan annettua vielä 1 kortisoni ja magnesiumia (suojaa vauvojen aivoja)

Mulle jäi tosi positiivinen ja hyvä mieli. Taistelumieli, tästä selvitään ja saadaan ihanat pojat <3
Edelleen jännittää milloin se tapahtuu ja tehdäänkö sektio. Välillä herään todellisuuteen, että "apua täältä lähdetään kotiin vasta äitinä, apua mun pitää synnyttää". Iskee tajuntaan sillon tällön ja jälkeenpäin naurattaa kaikki nää ajatukset. Yhtenä päivänä kaikki on tasaista ja selvää ja toisena miettii paniikissa tulevia asioita. Onko muilla samankaltaisia todellisuuteen heräämisiä?

Tuleekohan meille touko-, kesä-, vai kenties heinävauvat..? xxxx



B-vauva on alkanut käpertyä niin, että masun vasemmalle puolelle tulee käsinkosketeltava pallo <3

17 kommenttia:

  1. Huippua että kaikki mennyt noin hyvin! Pidän peukkuja että poitsut ovat vasta kesäkuunvauvoja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! :) kiva, että sullakin on mennyt kaikki hyvin! Tsemppiä loppuraskauteen :)

      Poista
  2. Oonki oottanu koska voi nimettömänä kommentoida ku ei oo google tiliä..:) tsemppiä sulle! Oon lukenu sun blogia näiden kaksosvauvojen alusta asti!!:) t. Jonna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jonna :) kommentointioikeus oli vahingossa estetty! Hyvä, että älysin laittaa päälle. Kiva kuulla teistä lukijoista :)

      Poista
  3. Ihania uutisia olet saanut :) Toivottavasti vauvat jaksaa olla mahassasi vielä pitkään.

    En enää muista miten löysin tämän blogin, mutta tähän on jäänyt jo ihan koukkuun. Paljon uutta tietoakin tullut tästä blogista, esim. tuosta vuodelevosta, ei edes tullut ajateltua, että siinä on kaikkia suihkurajoituksia ja muuta vastaavaa. On kyllä avartanut maailmankuvaa ja jos itse joskus raskautuu, niin en kyllä ota asioita itsestäänselvyytenä enää.

    Jossain viestissä mainitsit, että myös äidilläsikin on kaksoset, ovatko identtisiä vai ei? Mietin vaan, kun meilläkin on suvussa paljon kaksosia, suurin osa identtisiä ja ne ei kuulemma olekaan periytyviä, mutta kuitenkin omaan sukuun osunut niitä hämmästyttävän paljon, tiedä sitten voisiko identtisyyskin olla perinnöllistä.

    Mutta paljon jaksamista sinne osastolle, sulle ja vauvoillesi :=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) On kiva kirjoittaa omista kokemuksista jos niistä sattuu vaikka olemaan hyötyä jollekin toiselle samassa tilanteessa olevalle. Itse panikoin vuodelevon kanssa, kun en alkuun tiennyt mitä kaikkea siihen liittyy.
      Siskoni ovat epäidenttiset. Meillä on myös suvussa paljon kaksosia, epäidenttisiä. Mun poitsut taitavat olla ekat identtiset meidän sukuun :) kätilö muistaakseni sanoi, että identtisyys ei periydy, mutta kaksosuus kuitenkin. En oo aivan varma ja eihän sitä ikinä tiedä! ;) itse en uskonut saavani kaksosia ja tässä sitä ollaan :)

      Poista
  4. Ihailtavaa että pysyt noin positiivisena vaikka joudut makaamaan päivät pitkät. Ymmärrän että epätoivo iskee välillä, mutta vaikuttaa siltä että otat tilanteesi hyvin ja teet kaikkesi vauvojen eteen. Jään seuraamaan sun tilannetta ja pidän peukkuja että vauvat pysyvät sisällä mahdollisimman pian :)

    t. neljättä odottava äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista! :) Todellakin annan nyt kaikkeni, että poikien on mahdollisimman hyvä syntyä ja pääsevät sitten mahd.vähällä tehohoidolla ym.
      Hyvää nelosen odotusta ja kaikkea hyvää :)

      Poista
  5. Ihana toi sun asenteesi! Oot varsin vahva mamma <3
    Ja asenteella ja sisulla mennään niin pitkälle kuin nyt on tarkoitus :) Ja nyt kun sanoit, että niin sähän lähdet sieltä vasta äitinä, niin onhan se varmasti outoa, kun ei tiedä milloin synnytys on ja onhan se tietenkin aika jännittävää!!!

    Ps. meillähän on samanlainen raskaus kuin teilläkin..noh eilinen ultra sai tämän mamman kyyneliin. Vahva TTTS-epäily..kohta siihen leikkaukseen. Mutta pää pystyssä ja positiivisin mielin! Ei voi muutakaan :)

    Lähetin sulle paljon tsemppiajatuksia, kun istuin NKL äitiyspolilla :) Ja tsemppiä vielä lisää nyt <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Amanda!!! :) herkistyin. Ihan totta, niin pitkälle mennään kuin on tarkotus!

      Voi ei! :( mulle tuli tosi paha mieli teidän puolesta! Voin vaan kuvitella miltä susta nyt tuntuu, itsekin TTTS:ää pelänneenä! Toivon kaikkea hyvää teille ja että leikkaus menee hyvin! <3 olisi kiva kuulla miten kaikki meni jos vaan haluat kertoa. (Privana voi laittaa viestiä: rosannah_turtiainen@hotmail.com)

      Tsemppihali! :)

      Poista
    2. Heippa! Viikonloppuna lähtö leikkaukseen ja palaan sitten ensi viikolla, kun tuun takasin :) Laittelen viestiä sitten pidemmin privana!

      Ja kiitos tsempeistä, sinne myös <3

      Poista
  6. Hyvinhän nuo on vielä sisällä pysyneet, ihan vaan hyvä. Ja alkaa näillä viikoilla varmaan olemaankin se selvitytymisprosentti niin suuri että tuskin mitään hätää on enää :) Ja synnytys jännitti itseäkin, vaikkei kaksosia sentääs oltu pukkailemassa, sehän on normaalia.

    Toivotaan että kaverukset vielä tovin äipän sisällä viihtyvät, aina vaan plussaa. Mukavaa kesänalkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Krisse :) niinpä, lääkärit aina toteaa, ettei olis uskonut näkevänsä mua näin pitkällä! Sekös vaan lisää motivaatiota ;)
      Aurinkoista kesänalkua sinne teille myös!

      Poista
  7. Hyvä että oli hyviä uutisia. :) Noi kortisonipiikit on kyllä tosi hyvä juttu, mulle kerettiin laittamaan vain vuorokausi ennen synnytystä, mutta siitä oli varmaan silti apua, ja esikoisella ei ollut mitään keuhko-ongelmia. Ja hei, mulla oli ihan samanlainen pallura vasemmalla puolella mahaa A-vauvan pepusta - ja se näkyy siinä vieläkin, vaikka "vauvat" on jo 2,5-vuotiaita. No, pieni vatsalihastreeni vois tietenkin auttaa siihen. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin :) oon iloinen, että sain ne jo heti sillon 23 viikolla. Toivottavasti säästytään mahdollisimman hyvin keuhkovaurioilta.
      Hah voi ei! :D en tiennyt, että se voi jäädä tuohon. Toistaiseks se tulee ja menee myllerryksen mukana, nähtäväks jää onko se tullut "jäädäkseen"!

      Poista
  8. Paljon onnea Nanna taas uudesta viikosta joka kohta pyörähtää käyntiin! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosi paljon :) hyvillä mielin nukkumaan! :)

      Poista

Kiitos kommentista! <3